В категории: Брой 7-8/2009, Инструменти, Представяме ви

Budget – марката за инструменти на „Практикер“

Обичайна практика на големите търговски вериги е да създават и поддържат собствени марки за обособени групи от продукти. Този подход им позволява по-лесно да поддържат характерното за тях огромно разнообразие от стоки, по-точно да контролират качеството на тези стоки и най-вече да ги закупуват и съответно предлагат на клиентите си на възможно най-ниски цени, по правило непостижими за по-специализираните и малки търговски фирми. Причина за всичко това са огромните обеми продажби, които реализират такива вериги, и много добре организираната в международен мащаб система на работа. Всичко това и у нас през последното десетилетие ги направи основен фактор, като те в много голяма степен определят състоянието на пазара и диктуват ценовите равнища.
При съвременната тясна специализация в отделни видове производства и световна глобализация на бизнеса дори най-известните световни производители на даден вид продукти изработват в собствените си заводи само малка част от тях. Останалата се произвежда от други компании, което за клиента остава скрито. Пък и едва ли има значение, защото носителят на марката гарантира за качеството на продуктите, върху които тя е поставена и които предлага на пазара.
Когато една голяма международна търговска верига създаде, наложи и поддържа собствена марка, това носи съществени предимства за нейните клиенти. Поради големите обеми на продажба в случая вече не толкова производителят, колкото поръчителите на стоките диктуват условията. Те продават големи серии от даден продукт и модел, което позволява поддържане на постоянно ниво на качеството и по-лесното осъществяване на входящия контрол при доставка на стоките. Международният характер на тези вериги също е голямо тяхно предимство от гледна точка на интересите на клиента, защото стоките, които се продават в България например, се продават и на къде-къде по-капризния пазар в Германия. Големите международни вериги градят авторитета си с години и работят за десетилетия напред. Това е още една гаранция, която поемат, заставайки зад своя собствена марка и продуктите, които я носят. За цените е ясно – те по правило са функция на продажните обеми и това е едно от най-силните пазарни предимства на големите търговски вериги. Затова именно те са насочени основно към масовия пазар, а не към тясно специализирани професионални продуктови ниши.
Когато немската верига от магазини „Направи сам“ стъпи преди точно пет години в България, тя донесе със себе си и своите марки, една от които е Budget. С над 430 магазина в Европа веригата „Практикер“ успешно наложи тази марка първоначално, и все още преобладаващо, в сектора на електроинструментите. С доброто съотношение качество–цена те си завоюваха добро име и позиции на пазара на любителските инструменти. Известно е също така, че категоризираните като любителски електроинструменти у нас често се използват и за занаятчийска употреба поради ниската им цена и двегодишната сервизна гаранция.
За изминалите пет години марката Budget пред очите ни претърпя солидно развитие. От предимно ръчни електроинструменти в началото сега стоките с тази марка се предлагат на много места в магазините „Практикер“ според разпределението на отделните обособени продуктови групи.
Все пак водещи си остават ръчните електроинструменти. Моделите им са подбрани така, че да покриват най-често срещаните потребности при поддръжката и ремонта на дома и личното стопанство. За илюстрация ще посочим серията бормашини, започваща с по-малките модели BSS 7504 и BSBM 1100. Всъщност бормашини с мощност 750 W и 1100 W едва ли биха могли да бъдат определени като малки, а като се добави и електронното регулиране на честотата на въртене, плюс промяната на посоката на въртене, което пък ги превръща в електрически отвертки, изискванията на домашния майстор са изпълнени. Тези, които се занимават с по-сериозни строителни ремонти, могат да избират измежду поне три модела на перфоратори (като BBH 9504A например). На върха в тази група се намира къртачът BEP 1500, който и по посочената в наименованието мощност, и по теглото си очевидно надхвърля обичайните граници за любителска машина. Не липсват и акумулаторните бормашини, представени от серията BAS със захранващо напрежение 14,4 V и 16,8 V.
Сред най-често използваните инструменти за обработка на метали бихме откроили ъглошлайфмашините с диаметър на диска 230 mm (BWS 2306-1) и най-малката с диск Ø115 (BWS 1157). Доколкото настолният шмиргел е измежду задължителните машини за всяка работилница, включително и домашната, с марката Budget се предлага моделът BBG 1504, който има два диска с диаметър 150 mm).
В сектора на мебелното дърводелство се предлагат също едни от най-често използваните машини: прободни триони (BSS 7505P), шлайфмашини – лентови (BBF 8005), делташлайфмашини, ексцентършлайфмашини (BES 4205), ръчни фрези (VER 10205) и др.
За любителите на дърворезбата, филигранната обработка на метали и други материали, включително стъкло, за занимаващите се с различните моделизми марката Budget предлага основния за тях електроинструмент – тяло с електродвигател и гъвкав вал с цанга за закрепване на обширен набор от инструменти, наподобяващи зъботехническите.
Марката Budget вече обхваща и редица ръчни инструменти – чукове, клещи, отвертки, дърводелски длета, шлосерски ключове, фрезери, заключващи устройства, различни крепежни елементи, дори и набори пирони с различна големина и размер на главата.
С тази марка се предлага също така модерен обков за врати (дръжки), както и доста богата колекция от осветителни тела.
Допълнителна информация за електроинструменти и машини Budget на сайта може да намерите тук и още тук.

Коментари и въпроси

8 Коментари към “Budget – марката за инструменти на „Практикер“”

andonov | декември 24th, 2011 at 1:35 pm

Интересува ме къде има сервиз за електроинструменти на марката Budget.
„Направи сам“: За да отговорим възможно най-достоверно на това и на редица други писмени и по телефона запитвания, отправихме от своя страна официално запитване до централата на веригата магазини „Практикер“ в България. За съжаление и досега не сме получили отговор. Затова не сме в състояние да предоставим търсената от издателството ни информация. Понеже марката Budget е собственост на „Практикер“ и те са единственият вносител на тези машини у нас би трябвало във всеки от магазините „Практикер“ да Ви предоставят информация за гаранционните условия и упълномощените сервизни бази за ремонт на тази марка електроинструменти.
Допълнителна информация за електроинструменти и машини Budget на сайта може да намерите още тук и още тук.

стоян стоянов | октомври 1st, 2012 at 4:55 pm

Дайте ми моля сервиз за ремонт на Budhet: адрес и телефон.

„Направи сам“: За съжаление не сме в състояние да Ви предоставим информация за сервизното обслужване на инструментите Budget, защото не разполагаме с нея. Трябва да се обърнете директно към вносителя на тази марка у нас – веригата „Практикер“.

Владислав Лукашев | октомври 26th, 2012 at 12:16 pm

Нямам представа какво е качеството на инструментите Budget, но на 245.10.2012 си купих 3 бр. енергоспестяващи крушки Budget. Първата изгоря около 5 минути след монтажа. На другия ден ми я смениха в ПРАКТИКЕР, но вечерта изгоря и втората крушка. Днес пак трябва да отида до магазина за смяна. Очаквам довечера да изгори и третата, а утре и първата сменена крушка.
Не знам каква е практиката на ПРАКТИКЕР, но сключването на договори за продажба на такива стоки си е живо мошеничество. Ще се откажа да пазарувам от този иначе лъскав магазин и ще му правя антиреклама при всяка възможност.
Съжалявам, но по този начин бизнес не се прави!

lazarov | февруари 7th, 2013 at 6:39 pm

Здравейте интересува ме цената на патронника на BUDGET BBH 9504.

„Направи сам“: За покупка на интересуващия Ви патронник трябва да се обърнете към вносителя на тези бормашини веригата „Практикер“, към техния сервиз или към друга фирма, която продава резервни части. Сайтът е на списание „Направи сам“.

magi | май 22nd, 2013 at 2:49 pm

Интересува ме телефон и адрес на сервиз на Budget.
„Направи сам“: Издателството не разполага с достатъчно достоверна информация коя фирма или фирми извършват сервизното обслужване на електроинструментите BUDGET. Понеже те се продават единствено в магазините „Практикер“ ще трябва да се обърнете към някой от тях за получаване на необходимата Ви информация.

Иванка Велкова | март 7th, 2014 at 10:26 am

Здравейте!
Фирма от Пловдив сме, която търси да закупи алуминиеви куфарчета, които да използваме в сферата на козметиката.
Тъй като Практикер предлага алуминиеви куфарчета за инструменти, които са производство на собствена марка BUDGET, бихме искали да попитаме възможно ли е този производител да предложи изработка и на такъв тип куфарчета, какъвто ни интересува нас.
Благодаря Ви предварително за отговора!

„Направи сам“: Понеже „Направи сам“ е списание, трябва да се обърнете към търговската верига Praktiker.

Ивелин | август 26th, 2014 at 10:02 pm

Здравейте, искам да попитам дали е възможно да си закупя батерия за винтоверта понеже моята нещо взе да пада доста бързичко. Точният модел е BUDGET BAS1801. Закупен е преди повече от две години и няма остатъчна гаранция, а той все още си е здрав и няма смисъл да го хвърлям…
Благодаря за отделеното внимание и се надявам дано да има начин да се измисли нещо относно моя малък проблем.
„Направи сам“: Понеже „Направи сам“ е списание, трябва да се обърнете към сервизната фирма, която обслужва марката Budget и съответно търговската верига Praktiker.

Манолевски | юни 9th, 2015 at 10:36 pm

Здравейте!Къде мога да намеря „зегерката“,която държи пружината на патронника на къртач Budget -размер ф-17?
„Направи сам“: Понеже „Направи сам“ е списание, трябва да се обърнете към сервизната фирма, която обслужва марката Budget и съответно търговската верига Praktiker.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 7-8/2009, Инструменти, Представяме ви

Ключови думи


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
Budget – марката за инструменти на „Практикер“ - by

към началото