В категории: Брой 1-2/2013, Електроинсталация

Електрически удължителни кабели с макара

Kabel1

От февруарската промоция на „Ташев-Галвинг“ за продукти на Brennenstuhl подбрахме два удължителни кабела с макара, които илюстрират високото качество Made in Germany, с което се отличават продуктите на тази немска компания. Единият удължител (Garant ROL UP Bretec IP 44) бележи високото професионално ниво по отношение на качество и функционалност. Той е предназначен за професионална експлоатация при неблагоприятни, тежки условия, характерни при продължителна работа на открито и особено на строителни площадки, в индустриални условия, при захранване и ремонт на плавателни съдове, намиращи се на вода и др.

Kabel2

Кабелът (клас RN, отговарящ на стандарта VDE 0100/704) е пригоден за продължителна работа на открито и в утежнени условия, които поставят на изпитание механическата му издръжливост и сигурността на изолацията. Той има висока устойчивост на изтриване, огъване, срязване или прекъсване при опън. Не губи eластичността си при ниски температури. Кабелът с дължина 40 m има три многожични проводника с напречно сечение всеки по 1,5 mm². При навит върху макарата кабел максималната мощност на захранваните прибори не бива да надхвърля 1000 W, а при развит – 3300 W.

Стойката е изработена от поцинковани стоманени тръби, а макарата е от удароустойчива пластмаса (Breflex). Тя има три контакта тип шуко, които се покриват плътно със самозатварящи се капачки. Те са защитени срещу проникване на твърди частици и прах, както и от водни пръски, идващи от произволна посока (степен на защита IP44).

Този модел има и двете технически решения, които отличават най-високия клас на Brennenstuhl. Системата BRETEC – тялото с контактите не е твърдо свързано с макарата, а остава неподвижно, докато тя се върти при развиване или навиване на кабела. Това е голямо удобство, защото позволява безпроблемно въртене на макарата, без това да причини усукване на включените към контактите кабели. При обикновените макари, въртенето е възможно само когато в контактите няма включен кабел.

Kabel3

Друго голямо удобство е системата за навиване на кабела върху макарата – Rol’Up-System. Вместо уморяващото ръката въртене на макарата посредством някоя от трите странично разположени къси и поради това неудобни за държане ръкохватки, тук навиването на кабела може да става лесно и бързо чрез неколкократно се издърпване на въже с ръкохватка в края. Механизмът се задейства чрез задействане на блокиращ свободното въртене на макарата в посока развиване на кабела.

Удължителят тежи 7,8 kg. Продава се с гаранция 3 години.

Kabel4

Вторият удължител отразява стремежа на производителя да съчетае работата с разнообразяващо я развлечение, което не отклонява вниманието, а напротив – стимулира работоспособността и работният ден да преминава по-неусетно. С две думи в макарата на удължителя Garant KMR UKW Radio е вграден УКВ радиоприемник с удивително добър звук. На лицевата страна на макарата, изработена от удароустойчива пластмаса (Breflex), има четири контакта шуко, защитени със самозатварящи се капачки. Кабелът с напречно сечение 3х1,5 mm² e с дължина 25 m. При навит върху макарата кабел удължителят може да захранва електроуреди с мощност до 1000 W, а при развит кабел – до 3500 W.

Теглото му е 4,3 kg.

Тези двата, както и всички останали удължители с макара на Brennenstuhl, имат вградена термозащита, която прекъсва електрическата верига при повишаване на температурата поради претоварване. При задействане на защитата светва контролна лампичка.

За допълнителна информация и покупка посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 1-2/2013, Електроинсталация

Ключови думи


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото