В категории: Брой 3-4/2002, Инструменти, Ремонти

Занитване на капси

Често отворите, пробити в колани или каишки, се усилват с кухи метални капси. Това се прави, защото вследствие напрежението, което езичето на катарамата упражнява върху кожата или тъканта, отворите се деформират, след което може и да се разкъсат. Тази технология е позната от десетилетия, но се използваше предимно в сарашки работилници, защото в онези години на пазара не се продаваха необходимите специални клещи. Това вече не е така, а занитващи клещи, с качество за любителски приложения, струват под 10 лв. и спокойно могат да намерят място в домашната работилница.

KapsiSТук сме показали пробиване на отвор с клещи-замба в кожен колан. След това капсата се напъхва плътно в отвора и се притиска силно със занитващите клещи. Долната челюст има дорник с конусовидна форма, който развалцова встрани края на цилиндричното тяло на капсата. Две щраквания със замбата и заникващите клещи, и готово. Бързо и лесно.

НС

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 3-4/2002, Инструменти, Ремонти

Ключови думи


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото