В категории: Брой 3-4/2006, Инструменти, Представяме ви

Festool и Protool на изложението „Техномебел“

За пръв път на тазгодишното изложение „Техномебел“ участва и лидерът в производството на ръчни дърводелски електрически инструменти Festool. На щанда, изграден от „Тултехник системс“ ЕООД, бяха изложени актуалните за момента модели на Festool и Protool, чиито машини покриват диапазона от финото разкрояване, обработка и сглобяване на детайлите за производство на мебели до строителното дърводелство. Без съмнение притегателният център на щанда бе показаната за пръв път в България фреза за дърводелски сглобки Festool Domino (НС 1-2/2006) – новост, която тепърва ще определя за десетилетия напред технологията при сглобяване на мебели. За строителните дърводелци най-интересна бе мощната бормашина DRP 20 ET FF, която, благодарение на приставките, с които е комплектувана, позволява работа на места, където друга бормашина не може да се използва.

„Изчакахме петото поред издание на „Техномебел“, за да има време изложението да оформи своя облик и да се убедим, че е най-подходящото място за показване на новостите в техниката и технологиите за производство на мебели, за осъществяване на ползотворни контакти с нашите досегашни и потенциални клиенти“, сподели г-н Валери Хаджийски, търговски директор на представителството на Festool у нас.

„Решението да представим продуктите си и на специализирано изложение, а не само на широкоспектърния технически панаир в Пловдив, се оказа не просто правилно, а направо удар в „десетката“. От изложителите на „Техномебел“ над 80% бяха наши утвърдени партньори, а участието ни привлече и още много нови потенциални клиенти. Изложението бе и най-подходящото място за първото представяне в България на един уникален инструмент – фрезата Domino, при това седмица след световната ù премиера. Много сме доволни, че преобладаващата част от посетителите бяха специалисти, които знаят какво търсят и ценят професионалната техника.

Тазгодишното ни първо участие несъмнено ще привлече присъствието догодина и на други реномирани производители. Това е нормално и ни най-малко не ни притеснява, защото е добре известно, че в областта на мебелното производство и на автомобилното боядисване машините на Festool много трудно могат да бъдат конкурирани. Със своите технологични решения, защитени с множество патенти, те изпреварват времето си и последното доказателство за това е фрезата Domino. На автосалона от 8 до 18 юни т.г. ще покажем друга новост, този път в сферата на автомобилното боядисване – шлайфмашината RO 150 FEQ.

Нашите машини са преди всичко професионални. Моето определение за този клас машини е, че с тях човек си изкарва прехраната, поради което за компромис с качеството, производителността и дълготрайността изобщо не може да става дума. Такава машина трябва да има възможно най-висока производителност, да работи едва ли не 24 часа в денонощието, месеци и години наред, без да показва „умора“ или да спре неочаквано.

Бих отбелязал също, че засега фрезата Domino се посреща от българския майстор с консервативно любопитство. Привикнал с традиционните методи на работа, той все още трудно може да приеме, че близо 30 години след създаването на плоските елиптични дибли се появява нова технология, която в невероятна степен улеснява и ускорява направата на дърводелски сглобки. В това всеки сам се убеждаваше след пробиване само на няколко отвора с новата фреза. Затова тя бе изложена на щанда така, че да може да се изпробва. Продажбите на Domino в Западна Европа вече многократно надхвърлиха предварителните очаквания. Даже се очертава невъзможност до края на годината Festool да не насмогне да изпълни всички заявки. Скоро и ние ще започнем да правим списъци по реда на заявките.

Следващата публична поява на фрезата Domino ще бъде на пролетния панаир в Пловдив, а за по-големите ни клиенти организираме и демонстрации на място в техните производствени предприятия.

Бих искал да отговоря и на един често задаван въпрос за наличните количества и цената на диблите Domino. Разполагаме с достатъчни количества от тях на склад, а цените им почти не се отличават от цените на плоските елиптични дибли със същата големина.

В областта на машините Protool подготвяме приятна изненада – пакет от най-необходимите за строителството ръчни електрически инструменти, които ще предлагаме на изключително благоприятна пакетна цена. Подготвили сме и ред други промоции и за двете марки машини, които ще бъдат своевременно огласявани на уебсайта ни.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 3-4/2006, Инструменти, Представяме ви

Ключови думи


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото