В категории: Брой 9-10/2005, Инструменти, Ремонти, Строителство

Перфоратор Kress 750 PSE

Новият перфоратор на Kress принадлежи към най-често използвания 2-килограмов клас. Това са машини с универсално предназначение, еднакво подходящи за почти всички довършителни и ремонтни дейности в строителството: пробиване на отвори в бетон и други строителни материали (със свредло и боркорона), в дърво и метали, както и за къртене в зидария, при премахване на стари покрития от плочки и др.

Машината се отличава с достатъчно висока енергия на удара (3,0 J), съчетана с умерено тегло (2,8 kg), отличен дизайн и удобство при работа. Тя е много добре балансирана, което в съчетание с ергономично оформените ръкохватки с еластично покритие намалява до минимум умората при работа и повишава точността при пробиване. Kress 750 PSE се отличава и с висока износоустойчивост, поради което производителят ù дава стандартната гаранция от 2 години, а за регистрираните членове на Kress Power Club тя е 3 години. За съжаление тази привилегия не е достъпна за продадените в България машини.

Двигателят е MAXX-Power – нова генерация електродвигатели на фирмата, които се отличават от предшествениците си по увеличената с до 25% мощност и с до 40% по-голяма дълготрайност на четките. Те са значително по-компактни и по-леки. Kress 750 PSE има двигател с мощност 750 W с интегриран превключвател на посоката на въртене, изключващ механизъм при претоварване или заклинване на свредлото, както и подобрена система за вентилация. Честотата на въртене се регулира плавно в границите 0–1000 minˉ¹. Честотата на ударите на празен ход е 4900 minˉ¹.

Перфораторът е пригоден за пробиване със свредло на отвори в бетон с диаметър до 26 mm. При изключено ударно действие може да се използва за пробиване на отвори в стомана с диаметър до 13 mm и в дърво – до 40 mm.

Системата на закрепване на свредлото или шилото е SDS Plus с автоматично фиксиране на опашката на инструмента в патронника. Преминаването от режим на пробиване в режим на къртене става с един превключвател. Захранващият кабел с дължина 4 или 6 m не е фиксиран към машината, а се свързва с нея посредством специален куплунг, което несъмнено е по-професионалното решение. С тази система на захранване работят и другите машини на Kress, така че един и същ кабел може да се ползва за всяка от тях.

Характерно за 750 PSE е и оптималното съчетание между качеството и функционалните ù възможности и цената, което я прави подходяща и за непрофесионална употреба. За ориентация – цената на перфоратора в Германия е 230 Евро с ДДС.

Коментари и въпроси

1 Коментар към “Перфоратор Kress 750 PSE”

dido | септември 9th, 2012 at 11:45 am

kolko pari struva vav balgaria i kade moga da si go zakupia

„Направи сам“: Здравейте, вносителят на тези машини е фирма базирана в Ловеч. Имат магазин и в София – ул. Пиротска 60 A.
Молим читателите на списанието, когато ни пишат, да ползват българската азбука!

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото