Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Прожектори със светодиоди

Че осветителните тела със светодиоди (LED) са бъдещето на осветителната техника, в това никой не се съмнява. За разлика обаче от добре познатото ни „светло бъдеще“ това, както и всички останали предсказания, които са плод на развитието на техниката, идват по-бързо от очакваното и докато се огледаме вече са станали част от ежедневието ни. Така и светодиодите се появиха преди няколко години във вид на малки джобни фенерчета, след това вече с мощност 3 W намериха място в най-качествените челни фенери за алпинисти и пещерняци, постепенно започнаха да овладяват стоповете на автомобилите и ето ги вече на път да влязат трайно и в дома.

Преди две години STEINEL пусна на пазара първите си прожектори със светодиоди в професионалната серия осветителни тела – моделите XLed 10 и XLed 25. Светлинният поток на първия (900 lm) се получава от 10 светодиода. Той има 25 W електрическа мощност. Вторият има 25 светодиода, а светлинният му поток е 2000 lm. Консумира 60 W електрическа мощност. Най-същественото предимство на тези прожектори е, че са много икономични – пестят 70% от електроенергията, която би изразходвал халогенен прожектор със същия светлинен поток. Другото огромно предимство на тези, както и на всички останали прожектори и други осветителни тела със светодиоди, е, че на практика те се вечни. Експлоатационната им дълготрайност надхвърля 50 000 часа, което при 3 часа светене на денонощие прави 45 години работа. За сравнение – качествените халогенни лампи светят до около 2000 часа.

Друго предимство на осветителните тела със светодиоди е, че отделят много малко топлина в сравнение със силно нагорещените халогенни лампи. Това премахва изискването за поне 1 m отдалеченост при монтирането им под таван. Отпада и опасността от изгаряне при неволен допир.

След като доказа ефективността на LED прожекторите си в сектора професионалните осветителни системи, сега STEINEL пусна и първия си прожектор от този вид, но с домашно предназначение – модела XLed Home 1. И без цифрата в наименованието е ясно, че това е първата от много последващи крачки. Този първи от домашната серия прожектор вече се отличава със забележителни технически параметри. Неговите 170 светодиода консумират само 14,8 W електрическа мощност, а сумарният им светлинен поток (780 lm), по данни на производителя, е еквивалентен на халогенен прожектор с мощност 150 W. При него икономията на електроенергия е 90%. За достигане на 50 000 часа експлоатационен живот, характерен за светодиодите, прожекторът има електронна система (Active-Thermo-Control), която ги предпазва от евентуално прегряване и повреда. Прожекторът е комбиниран с модерния сензор за движение IS 140-2.

 

За допълнителна информация и покупки посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото