В категории: Брой 3-4/2009, Дърводелство и обзавеждане

Оригинални мебелни решения

В модата при създаването на нови мебели съществуват различни тенденции. Така например от една страна производителите на обков се стремят да създават все по-разнообразни и оригинални дръжки за мебелни врати и чекмеджета. От друга страна вече се появиха и мебели с напълно изчистени линии, без каквито и да било дръжки. Hettich предлага няколко системи от механизми под наименованието P2O Push-to-Open, които позволяват вратите да функционират нормално, без върху тях да се монтират дръжки. В зависимост от вида на механизма вратата се придържа плътно затворена благодарение на силен магнит или по механичен начин. За да се отвори, тя се натиска леко, при което се задейства пружинен механизъм, и той я избутва напред. След това пълното ù отваряне става на ръка. При затваряне вратата се избутва до упор, при което фиксиращият механизъм се задейства и я задържа в това положение. Необходимо е да се знае, че механизмите, заместващи необходимостта от дръжки, може да се монтират на всеки съществуващ шкаф. Едни от тях са подходящи за скрито монтиране, поставени в отвор, пробит в страницата на шкафа, а други се закрепват с винтчета за дърво към вътрешната страна на страницата.

Друго решение на Hettich пък позволява дръжките да се вкопават изцяло във вратата или челото на чекмеджето. Така те стърчат само няколко милиметра извън плоскостта. Отворът за захващане на ръкохватката е покрит с подвижна клапичка, която под действието на пружина стои затворена. За отваряне на вратата или изтегляне на чекмеджето с върха на пръстите клапичката се избутва навътре, при което свободният ù край се завърта надолу. За да не се откроява от съседната повърхнина, клапичката може да бъде оцветена фабрично или пък да се облепи с подходящо фолио. Може да се търси и обратният ефект – цветът на клапичката да контрастира на цвета на шкафа.

Този вид ръкохватки на Hettich са наречени Touch-in Griff.

За повече информация и поръчки посетете електронния магазин на фирма „Киров“.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 3-4/2009, Дърводелство и обзавеждане

Ключови думи


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото