Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Перфоратор с акумулаторно захранване на Makita

Makita е измежду водещите световни производители, чието име е синоним за професионално качество. Силно впечатляваща е и богатата гама от инструменти, захранвани с литиево-йонни акумулаторни батерии с напрежение от 7,2 V до 36 V. Освен най-типичните за този вид инструменти – отвертки, бормашини и винтовeрти, „акумулаторната гама“ обхваща още прободни и циркулярни триони, такери, ъглошлайфмашина, саблен и верижен триони.

Измежду най-новите попълнения на тази серия са перфораторите BHR261RDE и BHR261TRDE, работещи с напрежение 36 V. Разликата между двата модела е, че комплектът на втория съдържа допълнителен бързо притягащ патронник за захващане на свредла с цилиндрична опашка.

Перфораторът има енергия на удара 3 J, което му позволява да пробива в бетон отвори с диаметър до 26 mm. В стомана пробива отвори с диаметър до 13 mm, а в дърво – до 32 mm. Теглото на машината е 4,5 kg, колкото е и на най-близките конкуренти акумулаторни перфоратори със същата енергия на удара. Честотата на въртене се регулира в границите 0–1200 minˉ¹, на ударите от 0–4800 minˉ¹.

Перфораторът работи с SDS захващане на инструмента. В режим на къртене длетото може да се завърта и фиксира в 40 положения в рамките на 360°, което позволява избор на оптимално за работа положение на машината.

Взети са две групи мерки за намаляване на вибрациите, които се предават на ръцете. Първата е еластичната пружинираща връзка между основната, задната ръкохватка и тялото на машината. Втората преграда срещу вибрациите са меките, еластични покрития върху двете ръкохватки. Перфораторът има защитен предпазител, който изключва захранването и не позволява на машината да се завърти при заклинване на свредлото поради досег с армировъчна пръчка. Върху челото на акумулаторната батерия е поставено осветително тяло, което също е голямо удобство, когато се работи при слаба обща осветеност.

Машината се доставя с две акумулаторни батерии с капацитет по 2,6 Ah. Липсват данни за броя на отворите, които може да се пробият с едно зареждане на батерията, но при положение, че процесът на зареждане трае само 22 min, е очевидно, че с перфоратора може да се работи без прекъсване.

 

За допълнителна информация и покупки на продуктите на Makita посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото