Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Ръчна щанцова ножица за ламарина

Всеки майстор, бил той домашен или професионалист, познава и най-вероятно притежава ръчна ножица за ламарина. Тя е един от най-разпространените и често използвани механични инструменти. Това обаче важи за класическия вариант на този инструмент, който все пак, макар и за ламарина, си е ножица и реже между две срещащи се под ъгъл плътно притиснати едно към друго остриета.

Всеки работил с такава ножица познава и особеностите при рязане с нея, които при дадени условия се превръщат в недостатък. Така например, за да може ножицата да се придвижва по линията на рязане, едната част от парчето ламарина, в зависимост от това дали ножицата е лява или дясна, трябва да се огъва и повдига нагоре, при което се деформира. С такава класическа ножица е твърде трудно да се изреже вътрешен отвор и особено когато е с малък диаметър. Същото се отнася и за криволинейното рязане въобще.

Това, което силно затруднява или пречи на работата с обикновената, се удава с лекота на щанцовата ножица за ламарина като показаната тук, производство на европейския лидер Bessey. Работният инструмент е миниатюрна щанца, намираща се в края на едното рамо на ножицата. Тя изрязва, по-точно изсича, съвсем тясна лентичка, без да огъва останалата част от ламарината. Ножицата може да реже стоманена ламарина (400 N/mm²) с дебелина до 1,2 mm. Изрязва отвори с минимален радиус 25 mm. При показания на снимката случай предварително се пробива отвор Ø8,5 mm, за да се пропъхне щанцата отдолу.

 

За допълнителна информация, включително за нови модели и покупка на продукти на Bessey, посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото