В категории: Брой 1-2/2009, Представяме ви

Стани майстор в своя дом с Практикер

По правило знанието предхожда действието, а нуждата го мотивира. През целия си живот човек непрестанно полага грижи да подобри средата, в която живее, да направи своя и на семейството си живот по-удобен и приятен. Хората се нуждаят от мебели и друго обзавеждане на дома си, материали и инструменти за извършване на едни или други дейности за ремонт и подобряване на дома и вилата. Затова след като е осъзнал необходимостта от промяна на средата, в която живее, човек започва да търси най-оптималното за себе си решение. За да го постигне са му необходими преди всичко съвет от специалисти и възможно най-голям избор от решения.

Именно това клиентите търсят и получават в магазините от веригата „Практикер” Не случайно средно на ден в тях пазаруват над 11 000 души, а до този момент през тях са преминали над 8 600 000 клиенти. Големият успех на „Практикер”в България се дължи не само на огромното разнообразие от стоки, на традиционно поддържаното оптимално съчетание между качеството и цената им, на различните съпътстващи и довършителни услуги, които се предлагат в магазина, но и на широката консултантски помощ, която всеки посетител може да получи. Това основно е грижа на продавачите, всеки от които е добре обучен консултант за определен кръг от стоки. Помощта на тези консултанти е сигурен пътеводител, защото в многообразието от видове и марки стоки, човек лесно може да се обърка. Добрият консултант бързо става довереният специалист, който превежда клиента през лабиринта от щандове и стоки, за да стигне до най-подходящото решение.

„Практикер” са верига магазини от типа „Направи си сам”, а клиентите в голямата си част са ентусиазирани и добре мотивирани, но не винаги достатъчно технически и технологично подготвени за това, което искат сами да извършат. Необходимо им е технически компетентно подгответвено, разбираемо и за неспециалисти и добре онагледено с илюстративен материал пособие, с чиято помощ домашният майстор бързо и най-важното без да допуска трудно поправими грешки, може сам да се справи с дейности, за които доскоро е бил изцяло зависим от майстора или още по-зле – от „баш майстора”.

Преди повече от година на сайта на „Практикер” започна публикуването на поредица от полезни съвети и указания за извършване на редица ремонтни дейности. Практиката обаче е показала, че човек най-често се нуждае от консултанска помощ на място, в магазина, а освен това вероятността редом до кофата с лепило да постави и работещия преносим компютър за връзка с Интернет, не е никак реалистична.

Ето защо от края на миналата година във всеки от магазините „Практикер” са обособени по няколко информационни центрове, съдържащи специално подготвени дипляни – ръководства за извършване на най-често срещаните ремонтни дейности в дома. Те са безплатни за посетителите. Към момента са отпечатани седем такива дипляни, като това е началото и броят им бързо ще се увеличава.

Те са подготвени по обща схема, като всеки от тях започва с описание на необходимите материали и инструменти, ориентировъчното време за изпълнение на даден вид дейност, както и необходимото ниво на майсторски умения. Характерно за всеки от дипляните е обилното илюстриране със снимки за всяка от операциите, което е най-лесно и еднозначно разбираемият начин за възприемане на техническите указания.

Отпечатаните досега дипляни представляват ръководства за извършване със собствени сили на най-често срещаните ремонтни дейности в дома:

– Облицоване на стени с тапети;

– Поставяне на меки подови покрития – мокет и PVC настилки;

– Монтиране на паркетни подови настилки;

– Стенни облицовки с керамични плочки;

– Ремонт на промивното казанче на тоалетна чиния.

Понеже всичко това в крайна сметка цели по-доброто обслужване на клиентите, си заслужава да споменем отново за възможността закупена вече стока да бъде върната в магазина, както и програмата „Лоялни клиенти”, която стимулира редовните клиенти със значителни – до 10% ценови отстъпки. За популярността на тази програма красноречиво говори и фактът, че на 3.02.2009 в Стара Загора бе отличен и съответно награден 50 хилядният лоялен клиент на „Практикер”.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 1-2/2009, Представяме ви

Ключови думи


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото