Още статии за Ташев-Галвинг ООД

„Кофа“ за почистване на бъркалки

Всеки, който е работил с електрически миксер за строителни разтвори, знае, че лесното и бързо разбъркване има и своята не особено приятна страна – след всяко разбъркване или преди по-продължително прекъсване на работа бъркалката трябва да бъде старателно почистена от полепналия върху нея разтвор и измита с вода. Дори и продължителното й въртене в кофа с вода само частично се справя със задачата, а водата със сигурност ще бъде разплискана встрани. Когато човек бърза да работи с приготвения разтвор, и особено, когато времето за това е ограничено, най-често оставя миксера встрани до следващото му използване. Резултатът е, че след няколко часа работа, без периодично основно почистване, полепналият разтвор се втвърдява и започва да задържа още повече пресен разтвор върху повърхността на бъркалката. В края на деня тя е натежала значително, а и вече не работи така ефективно. Остави ли си в това състояние още едно денонощие, почистването й става задача с повишена трудност – стъргането с шпахтел се отдава трудно, налага се изчукване с острия връх на малко чукче, дори може да се наложи използване на „тежката артилерия“ – стоманена ротационна четка, закрепена в патронника на бормашина или в малка ъглошлайфмашина. Четката върши добра работа, ала вдига голяма пушилка и има опасност от нея да изхвърчат откъснати твърди телчета. Предпазните очила за задължителни, а и маската пред носа – също. Твърдата четка добре и сравнително лесно почиства повърхността на лопатките, но не може „да бръкне“ в ъглите, образувани при съединяването на краищата им с основните пръстени на бъркалката. Тук отново се налага изчукване на ръка.

Споделяме своя изстрадан опит, познат до болка на всеки професионален майстор, за да подчертаем силния интерес, който предизвиква една новост в производствената програма на Collomix – устройство за почистване на бъркалката от полепналия разтвор. Естествено, не сме го изпробвали, ала на фирма, тясно специализирана в производството на машини и инструменти за разбъркване на разтвори, със сигурност може да се вярва.

На външен вид устройството прилича на здрава пластмасова кофа с обем 30 l и масивен капак с отвор в средата. Той е оразмерен за бъркалки с диаметър до 160 mm. Това което не се вижда отвън е системата от четки, закрепена към капака. Те са изработени от високо устойчив на изтриване и скъсване материал. Работата с устройството е много проста. Кофата се напълва с вода, замърсената бъркалка се промушва през отвора и миксерът се включва за няколко секунди. Четките и водата свършват останалото, а бъркалката излиза напълно почистена – стига това да се прави сред всяко разбъркване. Капакът също така не позволява на завихрената в кофата вода да се разплисква навън.

 

За допълнителна информация и покупки на продуктите на Collomix посетете сайта на „Ташев-Галвинг“ ООД.

 

 


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото