Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Миниотвертка с максимални възможности от Makita

Новата акумулаторна миниотвертка DF030DWE на Makita впечатлява с неподозираната за скромните ù размери мощност. При тегло от само 880 g в тялото ù с размери 157х187 mm са поместени литиево-йонна акумулаторна батерия с работно напрежение 10,8 V и капацитет 1,3 Ah, мощен електродвигател и двустепенен механичен редуктор, отличаващи се с традиционното качество и износоустойчивост за инструментите на този японски производител с 90-годишна история.

Въпреки малките си размери, тя притежава всички технически възможности, характерни предимно за значително по-големите и тежки акумулаторни бормашини и отвертки. DF030DWE има приплъзващ съединител, с който големината на въртящия момент може да задава в 18 степени в границите от 0,5 Nm до 3,5 Nm. В режим на пробиване при изключен регулатор максималната стойност на предавания върху работния инструмент въртящ момент е 24 Nm при завиване в твърд материал и 14 Nm при завиване в мек материал. За мощността и възможностите на тази миниотвертка още по-красноречиво говори фактът, че с нея може да се пробиват в стомана отвори с диаметър до 10 mm, а в дърво – до 21 mm.

Тя има плавно електронно регулиране на честотата на въртене, което, в съчетание с двустепенната механична предавателна кутия, осигурява нейната промяна в границите 0–350 min-1 и 0–1300 min-1. Не липсва и електрическа спирачка за застопоряване въртенето на шпиндела при изключен електродвигател, което означава, че при необходимост завиването може да продължи и на ръка. Възможността за реверсиране на посоката на въртене се разбира от само себе си.

Закрепването на работния инструмент – битове и свредла, става чрез директното им поставяне в стандартния с големина 1/4″ шестостенен отвор в шпиндела на отвертката. Това решение води до намаляване на нейната големина, прави я по-маневрена при работа на труднодостъпни места, а и смяната на работния инструмент става по-бързо и по-лесно.

Този наподобяващ детска играчка инструмент в действителност е безапелационен професионалист, отличен помощник не само при всевъзможни монтажни дейности, свързани със завиване на множество винтове, но и при значително по-сложни ситуации, когато се работа в ограничено пространство. На отвертката може да разчита и всеки монтажник, работещ на скеле, висока стълба или при други комплицирани условия. За такива случаи много полезен е и удобният за окачане на колана кобур, в който отвертката се носи подобно на боен пистолет. Допълнително улеснение при работа на слабо осветени места е мощният светодиод, разположен в предния ù край.

Тя се продава в пластмасово куфарче, в което освен двете литиево-йонни акумулаторни батерии са поместени зарядното устройство, което зарежда батерията за 50 min и споменатият вече кобур.

За допълнителна информация и покупки на продуктите на Makita посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото