В категории: Брой 12/2011, Електроника, Хоби

Микро озвучително тяло

Звуковъзпроизвеждащите устройства стават все по-малки, дори миниатюрни, което налага звукът да се слуша със слушалки. Това е добро решение, когато човек не бива да натрапва на околните музикалните си предпочитания и безочливо да нахлува в жизненото им пространство.

Когато обаче е необходимо и желано озвучаването на по-голямо пространство, тогава и вграденото миниатюрно високоговорителче на устройството е напълно безпомощно и като сила на звука, и като невъзможност за качествено му възпроизвеждане.

Ето защо наред с огромните тонколони, някои от които с над 100 високоговорителя и тегло, надхвърлящо стотина килограма, показани на току-що проведеното изложение за аудио- и видеотехника Hi-Fi Expo Sofia 2011, вниманието на посетителите бе привлечено силно от уникалните, по-малки от топка за тенис, тонколони на немската фирма RAIKKO.

С диаметър от само 66 mm, изискан и привлекателен външен вид, те имат изключително голяма за размерите си мощност (3,5 W) и много добро възпроизвеждане в честотния обхват от 150 Hz до 16 kHz. За получаване на максималната звукова мощност и ниски честоти на звука, колонките се разтеглят на височина чрез завъртане на горната им част.

Те работят с всички устройства iPhone, iPad, iPod, PSP, MP3/MP4 плейъри, мобилни телефони, лаптопи, нетбуци и други, които имат стандартен с 3,5 mm аудио изход (жак за включване слушалки). Тонколонките имат вградена акумулаторна литиево-полимерна батерия, която позволява между 8 и 12 часа възпроизвеждане на музика с едно зареждане през USB порт. Всяка тонколонка може са се свърже с друга, до 10 колонки общо, и така да се получи пространствено и по-мощно озвучаване.

Тонколонките RAIKKO Dance имат високоговорител с диаметър 45 mm, акумулаторна батерия, копчета за включване и изключване и регулиране на силата на звука. Цената на RAIKKO Dance e 69,95 лв. с ДДС. Цената на стереокомплект от две тонколонки е 108,95 лв.

За повече информация и покупка се обръщайте към Kirov High-End, Ltd., тел.: 02 933 0843, мобилен телефон: 0888 77 99 90

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 12/2011, Електроника, Хоби

Ключови думи


 
към началото