В категории: Брой 5-6/2012, Представяме ви

20 години „Евромастер Импорт Експорт“

С рядко виждано за годините на икономическата криза тържество фирма „Евромастер Импорт Експорт“ отбеляза 20-годишнината от своето основаване. Основателите и собственици на фирмата братята Баша категорично доказаха, че не само умеят да работят по начин, който убедително затвърди „Евромастер Импорт Експорт“ на челна позиция в пазара на любителски инструменти в България, но също така умеят и да се веселят. Това, което ненатрапчиво се усещаше в над шестчасовото тържество, бе семейният, приятелски дух, който братята Баша очевидно са успели да привнесат в колектива на фирмата си и във взаимоотношенията си със стотиците партньори от всички кътчета на страната. От „Евромастер Импорт Експорт“ зависи в голяма степен бизнеса на множество различно големи фирми, които предлагат техните продукти, а някои извършват и сервизна дейност. Чрез тях продуктите с доказалите своите качества марки Rader и Raider Pro, Gadget, TopMaster Professional, TopGarden, Makalon, TopChrome, TopStrong достигат до своите клиенти и градят най-ценното за успеха на която и да било компания – авторитета и доверието в марката. Независимо че от години „Евромастер Импорт Експорт“ са един от основните доставчици на електро- и механични инструменти, както и на продукти за градината на големите търговски вериги от типа „Направи сам“ като Mr. Bricolage, Baumax, Praktis, Bauhaus, Kaufland, МЕТРО и др., братята Баша не търсят леснината в бизнеса, работейки само с няколко такива партньора. Те полагат особено внимание и грижи в подкрепа на множество по-малки търговски фирми, които стоят най-близо до крайния потребител, по-добре могат да вникнат в неговите потребности и в крайна сметка клиентът да получи така желаното от всеки внимание. Според официалната информация към момента „Евромастер Импорт Експорт“ работи с 500 по-големи и около 2500 малки търговски фирми.

Казваме всичко това, за да очертаем облика на присъстващите на тържеството. Това бяха партньори и приятели от голямото семейство на „Евромастер Импорт Експорт“, за които успехът на компанията бе и техен личен, а също така и залог за бъдещия им просперитет.

Над шест часа участниците в тържеството бяха обгрижвани с храни и напитки, забавлявани от две сцени. Едната, пред сградата на фирмата, бе мястото с професионално озвучаване и светлинни ефекти, от което звучеше музика на популярни изпълнители и състави, а втората, разположена в двора на комплекса, бе средище на множество атрактивни нетрадиционни състезания, съобразени с професионалните интереси и занимания на преобладаващата част от присъстващите: състезания по бързо и прецизно рязане с верижни моторни триони, по бързо забиване на пирони, боядисване с пневматични пистолети с ниско налягане на въздуха, „стрелба“ по мишени с водоструйни машини и др. Имаше и състезания по бодибилдинг, в които типичните уреди за оформяне на мускули бяха заменени с тежки бойни чукове TopMaster и моторни коси Raider Pro.

За тези, които покрай веселбата не забравят професионалния си интерес към техническите новости, организаторите бяха подготвили изложбени шатри с подбрани електроинструменти Raider Pro, ръчни инструменти TopMaster Professional, а по зелените площи и в ръчни колички бяха изложени атрактивни за сезона принадлежности за поддържане на градината и създаване на удобства за летния отдих от серията TopGarden.

Сред техническите новости ще отбележим съвсем бегло серията акумулаторни отвертки Raider Pro, захранвани с литиево-йонни батерии с напрежение 18 V и 14,4 V. След дълги месеци на подготовка „Евромастер Импорт Експорт“ започва да предлага и едно ново направление машини в своята продуктова програма, което е предназначено за по-напреднали любители с възможност за изграждане на обособена работилница, а така също и за професионални занаятчии.

Това са предимно две групи стационарни машини – за обработка на детайли от дърво и за рязане на облицовъчни плочки.

Сред дървообработващите най-силно впечатление прави многооперационната машина Raider Pro RDP-CWM01, която съчетава абрихт, шрайхмус, циркулярен трион и борапарат за пробиване със свредло или издълбаване на отвори с челен фрезер. Втората от тази група машини, която също привлича вниманието е комбинираният циркулярен трион Raider Pro RD-TS11. Със своите разностранни възможности, стабилна конструкция, съчетана с възможността за лесно пренасяне, добра обезопасеност при работа и атрактивно ниска цена, техния пазарен успех лесно може да се предскаже. След изпробване в редакционната работилница в следващия брой на списанието ще представим подробно тези две машини.

При машините за рязане на облицовъчни плочки правеха впечатление новите модели, като Raider Pro RDP-ETC28, които освен перпендикулярно на плочата, могат да режат и под страничен наклон. От по-старата гвардия машини в експозицията присъстваше и аспираторът за дърводелски машини RD-DC01, особено подходящ за безпрашна работа със стационарни дърводелски машини, отделящи голямо количество стружки и талаш –

задача, с която мобилните промишлени прахосмукачки не са пригодени да се справят. Този модел е и една от машините Raider Pro, които привличат най-силно вниманието и желанието за покупка сред читателите на списание „Направи сам“. Аспираторът е задължителна за всяка дърводелска работилница машина, без която тя за броени минути би потънала в талаш и стърготини, да не говорим за белите дробове на работещите в нея.

Посред разгара на веселбата се проведе и церемонията по официалното откриване на новия склад на „Евромастер Импорт Експорт“. Той е значително по-голям по площ и на височина от досегашния, притежава и модерна складове техника. Неговото откриване означава по-нататъшно разширяване на продуктовата гама на фирмата, още по-добра поддръжка на дистрибуторската мрежа, поради по-големите складови наличности. Това ново строителство, изградено в разгара на икономическата криза, е и сигурен ориентир за развитие на фирмата към по-нататъшно увеличаване на пазарния дял при любителските инструменти в България и в съседните страни, където „Евромастер Импорт Експорт“ също има утвърдени с години позиции.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 5-6/2012, Представяме ви

Ключови думи

, ,
 
към началото