В категории: Брой 11/2012, Инструменти, Представяме ви, Ремонти, Строителство, Сухо строителство

Дилърска среща „Ташев-Галвинг“ – нивелирите на Kapro

Израелската фирма Kapro, въведена на българския пазар от „Ташев-Галвинг“, е един от лидерите на световния пазар в производството на измервателни инструменти – основно пълна гама от нивелири (с водна либела и лазерни), лазерни ролетки, детектори за откриване на електрически проводници и метални предмети, скрити под мазилката, и др. Представителят на Kapro г-н Олег Чпитс специално подчерта, че успехът на компанията се дължи на редица собствени патентовани разработки, които правят техните нивелири изключително конкурентоспособни, както и на високото качество, с което се отличава всеки произведен от тях инструмент. Компанията е сертифицирана по стандарта ISO 9002, притежава и престижното отличие за качество на продукцията, присъдено от немския институт Versuchs- und Prüfanstalt Remscheid VPA.

Такова нововъведение, например, е странично разположеният визьор (PlumbSite Dual-View), през който удобно и точно се следи нивото на мехурчето в либелата при измерване във вертикална посока. При нивелирите с такъв визьор вече не се налага работещият да извива гърба и шията си, за да наблюдава либелата в странично разположеното прозорче, както това е неизбежно при останалите нивелири. Освен че се елиминира изцяло принудителното заемане на непривични, силно уморяващи пози на тялото, при нивелирите със системата PlumbSite Dual-View отчитането е по-точно, защото се избягва грешката от паралакса, който се появява при гледане под ъгъл. Точността и дълготрайността на нивелирите с водна либела зависят в най-голяма степен от самата либела. Kapro произвежда професионални либели, изработени във формата на блокче от оптично органично (акрилно) стъкло. За повишаване на точността белезите за отчитане на местоположението на газовото мехурче са направени от вътрешната страна. Компанията дава доживотна гаранция на своите либели срещу разрушаване, изтичане на течност или намаляване на прозрачността. За по-точно отчитане на местоположението на мехурчето, оттук и за по-точно измерване, съществен принос има новата, също патентована от Kapro, технология OPTIVISION, която повишава контраста, а контурът на мехурчето добива оцветено в червено очертание.

Kapro произвежда широка гама от различни видове и модели лазерни нивелири, както с професионално предназначение, така и за използване в дома. Всеки от тях има и по-тясна специализация, съобразена с характерните изисквания на практиката в строителството и особено при сухото строителство, дърводелството, електротехниката, при прокарването на водопроводни и канализационни инсталации. Производствената програма на израелската компания обхваща от ротационни лазерни нивелири (897 Prolaser-Selfleveling Rota-Line и др.) до миниатюрен лазерен прожектор, 893 T-LASER, който се закрепва с клипс към канта на гипсокартонена или гипсофазерна плоча. Така лъчът му очертава ясно и точно линията на рязане. Този иначе несложен инструмент е много практичен – улеснява разкрояването на плочите и допринася за повишаване на точността при работа. Понеже инструментите на Kapro досега не са представяни в списание „Направи сам“, още в следващия брой на списанието ще коригираме този си пропуск.

Продуктите на Kapro може да бъдат закупувани директно от електронния магазин на „Ташев-Галвинг“.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото