Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Дилърска среща „Ташев-Галвинг“ – карбофлексни и диамантни дискове на TYROLIT

Ако някой, който не познава производството на тази австрийска фирма, научи, че тя принадлежи към групата Swarovski (основана през 1895 г.), широко известна преди всичко с бижутерийни изделия, осветителни тела и украса за бита от висококачествени кристали, може да изпадне в голяма заблуда. Създадената през 1919 г. TYROLIT е измежду най-реномираните в света производители на инструменти за шлифоване, полиране, рязане и пробиване. Компанията, представена на срещата от г-н Данчо Данчовски, има 27 производствени предприятия, намиращи се в 12 държави. Тя произвежда над 80 000 продукта с най-високо качество, предназначени за обработка на метали, строителни материали, естествен камък, керамика и стъкло. В рамките на Swarovski TYROLIT Group е напълно самостоятелна икономическа единица с оборот 548 млн. евро за 2011 г.

TYROLIT е основен доставчик на режещи, шлифоващи и полиращи инструменти за автомобилната индустрия – за изработка на колянови и разпределителни валове, клапани, скоростни кутии и диференциали (зъбни колела), лагери и много други, за производството на водни и други турбини. Така например един от водещите производители на лагери – групата SKF, почти изцяло купува необходимите му абразивни инструменти от TYROLIT.

На българския пазар, благодарение на дистрибутора „Ташев-Галвинг“, марката TYROLIT е добре позната основно чрез дисковете с диамантни зърна (с диаметър до 450 mm) и карбофлексните дискове за черни метали и строителни материали. Неизвестно за повечето от присъстващите, със сигурност и за армията от професионални и домашни майстори, е че всеки карбофлексен диск, дори и излязъл след прецизен контрол на качеството от завод на TYROLIT, има експлоатационен срок на годност 4 години. И то при условие, че е бил съхраняван правилно! Това условие очевидно е свързано с естественото стареене на смолите, спояващи абразивните зърна и трябва да се има предвид поради повишената опасност при рязане с тънки дискове. На TYROLIT принадлежи първенството при производството на първия в света карбофлексен диск за рязане с дебелина 1 mm. Сега австрийската фирма отново държи палмата на първенството, като единствена предлага такива дискове за рязане, но вече с дебелина от само 0,75 mm.

Целта на компанията е да предлага своите дискове за рязане и шлифоване в толкова широка палитра, че да бъде в състояние да предоставя на всеки клиент най-доброто с оглед неговите потребности. За отбелязване е, че всички продукти, носещи емблемата на TYROLIT са произведени от самата компания, като сред тях не се допуска т.нар. OEM производство, т.е. продукти, поръчани и закупени от външни на компанията производители. Дисковете са разделени на три групи по качество, като съответните продукти са обозначени с 3, 2 и 1 звезди:

» Premium (3 звезди) – продукти за професионалисти, отличаващи се с изключително високо качество.

» Standard (2 звезди) – качествени продукти, които се отличават с оптимално съотношение на качество/цена.

» Basic (1 звезда) – универсални продукти за ежедневна употреба, много подходящи за домашната работилница. Макар качеството им също да е високо, при тях водещ е стремежът за постигане на максимално ниска цена.

Продуктите на TYROLIT може да бъдат закупувани директно от електронния магазин на „Ташев-Галвинг“.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото