Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Автомобилни компресори на Black&Decker

С тази и следващата в броя статия, посветени на компресори и прахосмукачки за автомобили, нарушаваме ширещата се представа, че Black&Decker е марка, запазена единствено за ръчни електроинструменти. Вярно е, че тази група инструменти тотално доминира, но покрай нея фирмата предлага и висококачествени електроуреди за поддръжка на автомобила, на дома и за градината.

На пазара се предлагат различни уреди от този вид с неизвестни производители и подозрително ниски цени. В големи търговски вериги някои дори се продават и без ден гаранция. Поради това, ако случите на любезен продавач, той би посъветвал компресорчето да се изпробва веднага, още на паркинга пред магазина, за да може, ако не работи, да бъде тутакси подменено. Това го знаем от собствен опит.

Когато човек купува дадена машинка, това не е заради ниската й цена, а за да му върши добре работата, за която е предназначена. Ето защо представяме два компресора, носещи световно известната марка Black&Decker.

В магазините на „Ташев-Галвинг“ и в обширната мрежа от по-малки търговски фирми, за които той се явява дистрибутор, се предлагат няколко модела въздушни компресори, предназначени за напомпване на автомобилни гуми, мотоциклетни и велосипедни гуми, надуваеми топки, матраци и др.

От марката Black&Decker към момента се предлагат три модела, от които ние подбрахме да представим два, които по справката от новия електронен магазин на „Ташев-Галвинг“ се радват на най-силно търсене.

 

Компресор ASI 200

Този е най-малкият, включително най-компактен, най-лек и най-евтин от трите модела – към момента цената му е 99 лв. с ДДС. Захранва се единствено с прав ток с напрежение 12 V, за което има стандартния щекер за включване към гнездото на запалката или друг аналогичен контакт за захранване на електроуреди с това напрежение.

Максималното налягане, до което компресорът сгъстява въздуха, е 8,27 bar. Голямо удобство, характерно за всички автомобилни компресори на Black&Decker, е наличието на течно-кристален дисплей и електронно измерване на налягането в гумата. Това позволява желаната стойност да бъде зададена предварително. При нейното достигане компресорът се изключва автоматично. Той може да се използва и като точен електронен манометър за измерване на налягането, като по този начин автоматично отпада необходимостта от такава покупка, спестяват се и поне двайсетина лева.

По правило този вид компресори имат малък дебит, което в случая не е беда. Така например за надуване на напълно изпуснала гума с размери 195х60 R14“ до налягане 2 bar са необходими около 4 min. За по-малките гуми 175х70 R13“ пък са достатъчни 3,30 min, за напомпване на велосипедна гума с 27“х2“ (при налягане 3,5 bar) компресорът се нуждае от около 1,5 min.

Нагнетателният маркуч завършва със стандартен накрайник за закрепване към вентила на автомобилна гума. Такъв тип вентили ползват и повечето останали превозни средства, включително и велосипеди. За напомпване на топки, дюшеци и други надуваеми предмети компресорът има три допълнителни накрайника – два с конична форма и игла за топки. Те са закрепени от долната страна на компресора, така че да не се губят и да са винаги под ръка.

В компресора е вградена лампа с добър рефлектор, който в съчетание със стандартна автомобилна крушка с мощност 5 W осигурява добро осветяване при помпане на гумата или извършване на друга ремонтна дейност през тъмната част на денонощието.

Теглото на компресора е 1,12 kg, а в багажника на автомобила той заема пространство с размери 270х130х150 mm.

 

Компресор ASI300

Този модел се нарежда на следващото стъпало в йерархията на Black&Decker, поради което и цената му е по-висока – 169 лв. с ДДС. Най-съществената разлика е, че при него захранването е не само от автомобилната електроинстралация (12 V прав ток), но може да бъде и от променливотокова мрежа с напрежение 220 V. Това го прави по-универсален и прави възможно използването му и далеч от автомобила.

Максималното налягане, до което компресорът може да сгъстява въздуха, е 11 bar. Дебитът на въздушната струя, който осигурява този компресор, не се различава от предишния модел, поради което времето за напомпване на дадена гума до нейното нормално експлоатационно налягане е почти едно и също.

Подобно на предишния, и този модел има дисплей и контролираща електронна система, което позволява предварително задаване на налягането. Гумата се напомпва до зададената стойност, след което компресорът се изключва автоматично. По време на напомпването достигнатото налягане в гумата се отчита на дисплея. Също така той може да бъде използван и като манометър за измерване на налягането в гумата или друг надуваем предмет. Компресорът е комплектуван със същите три допълнителни накрайника, както и предишния модел. Този модел няма осветително тяло. Теглото му е 1,93 kg, а размерите – 270х150х180 mm.

 

Актуалните към 2020 г. модели на компресори за напомпване на гуми ще намерите в  електронния магазин на „Ташев-Галвинг“.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото