Още статии за Ташев-Галвинг ООД

„Умната“ миниотвертка 4 MAX GYRO

Традиция за Коледните и новогодишни празници е правенето на подаръци. Това е време, когато треската за покупки добива епидемични размери, а магазините правят своя годишен удар с най-висок оборот. Изборът на подходящ подарък, съобразен с интересите и нуждите на човека, за който е предназначен, често е непосилна задача. Поради това нерядко се купуват тривиални, често и непотребни вещи, колкото за отбиване на ритуала. Ето защо посвещаваме тази статия на тези, които желаят да направят смислен подарък на всеки, който се чувства майстор в дома си, независимо от степента на изява или неговия пол.

Със сигурност една акумулаторна миниотвертка винаги би била желан подарък, защото е инструмент, необходим за всеки дом и всяка работилница. Убедени сме, че описаната тук отвертка 4 MAX GYRO на Black&Decker не само ще зарадва, но и ще донесе приятна изненада. Тя е единствената по рода си отвертка с вграден „интелект“, при това e абсолютна новост – едва от месец е на световния пазар. А ние имахме удоволствието да изпробваме първия пресякъл националната ни граница екземпляр.

Отвертката е „умна“ защото безпогрешно разпознава посоката, в която желаем да се върти според това дали завиваме или отвиваме винтове. Досегашното, класическо и единствено, решение бе механичното с помощта на два бутона, разположени от двете страни на инструмента. Макар и да не е чак болка за умиране, този начин изисква известно мисловно усилие, при всяко пускане човек трябва да се замисли кой от бутоните трябва да натисне. И често натиска не този, който трябва. Освен това когато се налага промяна на посоката на въртене при работа на трудно достъпно място, завиването трябва да се прекъсне и отвертката да се изтегли от мястото, за да може да се извърши превключването.

При 4 MAX GYRO изборът и промяната на посоката на въртене става пределно лесно, интуитивно и на практика от само себе си. Щом ръката завърти леко отвертката наляво, тя започва да се върти в тази посока. При завъртането й в дясно, тя тутакси възприема тази посока на въртене. Честотата на въртене без товар е 180 minˉ¹.

„Интелектът“, който отличава 4 MAX GYRO от всички останали акумулаторни отвертки, се дължи на вградения в нея жироскопичен механизъм MEMS ISZ-650, който функционира по оста Z. Подобен механизъм има и в повечето „умни“ смартфони, таблети, GPS и други преносими устройства, благодарение на който екранното изображение само се завърта на 90° в зависимост от положението на устройството.

Отвертката 4 MAX GYRO се захранва от литиево-йонна акумулаторна батерия с номинално напрежение 3,6 V (максимално в края на зареждането 4,0 V). Капацитетът й е 1,3 Ah. Отвертката развива въртящ момент 3 Nm, който се оказва достатъчен, за да може тя да се справя без затруднение с почти всички размери винтове, използвани в обичайната практика. Отвертката е с размери, които позволяват да лежи удобно върху дланта. Ръкохватката с ергономична форма и еластично покритие прави държането, оттук и работата с нея, приятна. Очевидно тази нова отвертка е не само „умен“, но и твърде практичен инструмент, който върши отлична работа.

Помислено е и за улесняване на работата при недостатъчна осветеност на мястото на работа. В предния край на отвертката има мощен светодиод, който го осветява, така че няма опасност върхът да попадне не там, където трябва. Иначе казано мигът на радост от подаръка години наред ще носи задоволство и удовлетворение от притежаването на един ценен инструмент.

 

Новият модел на тази „интелигентна“ отвертка, BDCS36G, както и други акумулаторни миниотвертки може да бъдат купени от електронния магазин на „Ташев-Галвинг“.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото