Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Универсален циркулярен трион Makita LF1000

За LF1000 на Makita с пълна сила важи станалият популярен напоследък от натрапчиви реклами израз „три в едно”. Със сигурност може да се каже също, че тази машина е мечтата на всеки дърводелец, който се занимава с вътрешно обзавеждане или поставяне на дървени подови покрития, а работното му място по правило е от обект на обект. Излишно е да казваме, че такъв компактен, многофункционален и изключително прецизно режещ циркулярен трион би бил истинско украшение и за домашната работилница.

Само с няколко действия за броени минути машината може да се трансформира от нормален стационарен циркулярен трион в накланящ се трион за напречно рязане или за рязане под ъгъл. За разлика от обикновените модели, този е значително по-универсален, като обединява възможностите на две специализирани машини. Казваме две, защото накланящите се циркулярни триони са еднакво подходящи за напречно рязане под прав или под друг ъгъл, както и за рязане при страничен наклон на диска.

Съществено предимство на машината е и това, че има сгъващи се крака, които в изправено положение осигуряват височина на работния плот (1220 mm), удобна за работа на изправен човек. Когато краката се сгънат, става удобна за рязане в клекнало положение, защото разстоянието от плота до пода става 660 mm. Това е предпочитано при монтиране на дъски за подови настилки или поставяне на первази, защото не се налага на работещия да се изправя при всяко рязане. С прибрани крака размерите ù са 500х560х660 mm, което в съчетание с тегло от 32 kg прави машината удобна за пренасяне в лек автомобил. Режещият агрегат е с колекторен електродвигател с мощност 1650 W, който върти циркулярен диск с диаметър 260 mm. Честотата на въртене е 2700 min–1.

В положение на накланящ се циркулярен трион LF1000 работи по абсолютно същия начин, както и специализираните машини – може да реже напречно, под ъгъл (герунг), при странично наклонен циркулярен диск или комбинация между рязане под герунг с наклонен диск. Работната маса е подвижна – може да се завърта вляво и вдясно, и да се фиксира неподвижно под точно определен ъгъл. Има метална опора (линеал) за рязания детайл. При необходимост той може да се застопори с малка винтова стега.

Докато напречното рязане е силата на накланящите се циркулярни триони, за рязане по дължина е необходима машина, чийто двигател се намира под работния плот. За целта агрегатът с плота се завърта на 180о и плотът се фиксира в новото си положение. За точно водене на рязаните детайли в специално оформени канали се закрепват два метални водача – единият е за водене успоредно на диска, а другият за водене при напречно рязане под точно зададен ъгъл. Отделените при рязането стърготини и прах се събират в платнена торбичка. Максималната дебелина на рязане под прав ъгъл е 70 mm, а при страничен наклон 45о – 48 mm. Максималната широчина на рязане под прав ъгъл е 210 mm.

Двигателят има електронно управление за поддържане на постоянна честота на въртене и плавно развъртане на диска, а за повишаване на сигурността по време на работа се грижи специална спирачна система, която почти моментално преустановява въртенето на диска след изключване на захранването. Взети са мерки и срещу включване на машината от само себе си след аварийно прекъсване на захранването. В зависимост от монтирания диск, освен за рязане на детайли от дърво, машината може да се използва по същия начин и за рязане на профили и тръби от пластмаса, алуминий, мед и др.

За допълнителна информация и покупки на продуктите на Makita посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото