Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Електрически удължителни кабели с макара

Kabel1

От февруарската промоция на „Ташев-Галвинг“ за продукти на Brennenstuhl подбрахме два удължителни кабела с макара, които илюстрират високото качество Made in Germany, с което се отличават продуктите на тази немска компания. Единият удължител (Garant ROL UP Bretec IP 44) бележи високото професионално ниво по отношение на качество и функционалност. Той е предназначен за професионална експлоатация при неблагоприятни, тежки условия, характерни при продължителна работа на открито и особено на строителни площадки, в индустриални условия, при захранване и ремонт на плавателни съдове, намиращи се на вода и др.

Kabel2

Кабелът (клас RN, отговарящ на стандарта VDE 0100/704) е пригоден за продължителна работа на открито и в утежнени условия, които поставят на изпитание механическата му издръжливост и сигурността на изолацията. Той има висока устойчивост на изтриване, огъване, срязване или прекъсване при опън. Не губи eластичността си при ниски температури. Кабелът с дължина 40 m има три многожични проводника с напречно сечение всеки по 1,5 mm². При навит върху макарата кабел максималната мощност на захранваните прибори не бива да надхвърля 1000 W, а при развит – 3300 W.

Стойката е изработена от поцинковани стоманени тръби, а макарата е от удароустойчива пластмаса (Breflex). Тя има три контакта тип шуко, които се покриват плътно със самозатварящи се капачки. Те са защитени срещу проникване на твърди частици и прах, както и от водни пръски, идващи от произволна посока (степен на защита IP44).

Този модел има и двете технически решения, които отличават най-високия клас на Brennenstuhl. Системата BRETEC – тялото с контактите не е твърдо свързано с макарата, а остава неподвижно, докато тя се върти при развиване или навиване на кабела. Това е голямо удобство, защото позволява безпроблемно въртене на макарата, без това да причини усукване на включените към контактите кабели. При обикновените макари, въртенето е възможно само когато в контактите няма включен кабел.

Kabel3

Друго голямо удобство е системата за навиване на кабела върху макарата – Rol’Up-System. Вместо уморяващото ръката въртене на макарата посредством някоя от трите странично разположени къси и поради това неудобни за държане ръкохватки, тук навиването на кабела може да става лесно и бързо чрез неколкократно се издърпване на въже с ръкохватка в края. Механизмът се задейства чрез задействане на блокиращ свободното въртене на макарата в посока развиване на кабела.

Удължителят тежи 7,8 kg. Продава се с гаранция 3 години.

 

 

 

Kabel4

Вторият удължител отразява стремежа на производителя да съчетае работата с разнообразяващо я развлечение, което не отклонява вниманието, а напротив – стимулира работоспособността и работният ден да преминава по-неусетно. С две думи в макарата на удължителя Garant KMR UKW Radio е вграден УКВ радиоприемник с удивително добър звук. На лицевата страна на макарата, изработена от удароустойчива пластмаса (Breflex), има четири контакта шуко, защитени със самозатварящи се капачки. Кабелът с напречно сечение 3х1,5 mm² e с дължина 25 m. При навит върху макарата кабел удължителят може да захранва електроуреди с мощност до 1000 W, а при развит кабел – до 3500 W.

Теглото му е 4,3 kg.

Тези двата, както и всички останали удължители с макара на Brennenstuhl, имат вградена термозащита, която прекъсва електрическата верига при повишаване на температурата поради претоварване. При задействане на защитата светва контролна лампичка.

 

Актуалните към 2020 г.  продукти на Brennenstuhl може да видите и закупите от  електронния магазин на „Ташев-Галвинг“.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото