В категории: 2013, Брой 3-4/2013, Водопровод и канализация, Градина, Инструменти, Ремонти, Строителство

Саблен трион за домашната работилница и градината

PSA1

PSA2

С пролетта идва и поредният сезон за активна работа в градината, за майсторене на вилата, настава и времето за различни ремонтни и строителни дейности. Това ни подтикна да представим новия саблен трион PSA 700 E от любителската серия на Bosch. Едва ли е необходимо да подчертаваме, че този вид ръчни електроинструменти са крайно необходим, в много случаи и незаменим инструмент за рязане на най-различни материали – дърво, включително на клони и стъбла с малък диаметър, на изделия от различни метали (тръби, профили, пръти), пластмасови тръби, листови и други строителни материали и др. Всичко, което може да се реже с обикновен ръчен трион или ножовка, многократно по-лесно и бързо се реже със саблен трион.

Новият модел заменя на пазара успешно продавания от години модел PFZ 500 Е. Благодарение основно на своя по-мощен електродвигател (710 W) новият PSA 700 E има с около 40% по-висока мощност, съответно по-висока производителност и възможности за рязане, от своя предшественик.

Трионът PSA 700 E може да реже материали с максимална дебелина:

– Дърво – 150 mm

– Плътна стомана – 10 mm

– Метални тръби – 110 mm

Честотата на движение на триончето се регулира плавно в границите 0–2700 minˉ¹.

3

Машината може да работи с всякакви триони със стандартна S-опашка. Благодарение на системата за закрепване на инструмента Bosch SDS смяната на триона е улеснена в максимална степен. Bosch предлага широка палитра от триончета според вида на рязания материал, било за по-грубо и бързо рязане, било със ситни зъби за по-прецизно рязане. Подробна информация за тях може да намерите в тази статия. Тук ще споменем само, че биметалните триончета позволяват огъване, което прави възможно рязане на тръби в непосредствена близост до мазилката, както се вижда от поместената тук снимка. Машината има две ръкохватки, които са покрити с еластична материя за намаляване на предаваните към ръцете вибрации.

Трионът тежи 2,9 kg. Доставя се комплектуван с трионче за рязане на дърво Progressor for Wood.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото