В категории: 2013, Брой 11/2013, Инструменти, Представяме ви

„Ташев-Галвинг“ започва дистрибуцията на електроинструментите Hitachi

1

Не бихме сгрешили, ако за гвоздей в програмата на проведената в края на октомври т.г. традиционна дилърска среща на „Ташев-Галвинг“, посочим официалното обявяване на най-новото от неколкото десетки партньорства – това с японската фирма Hitachi. Новината представлява много голям интерес за обширната партньорска мрежа, на която „Ташев-Галвинг“ е дистрибутор, защото тя получава възможността да предлагат широка палитра от електроинструменти с доказала се от десетилетия, световно наложила се марка. Новото партньорство несъмнено ще укрепи и разшири още повече позициите на „Ташев-Галвинг“ на българския пазар, ще доведе и до пренареждане на разпределението на пазара сред водещите производители и техните марки.

И друг път сме имали възможността да констатираме, че една от причините за успеха на „Ташев-Галвинг“ е способността да работи едновременно с множество производители – както с наложилите се световни имена, така и с по-малки, тясно специализирани компании, които обаче са лидери в своята област. Поемането на новото партньорство с Hitachi очертава още една открояваща се през последните години тенденция в политиката на „Ташев-Галвинг“. Миналата година компанията пое дистрибуцията в България на две отдавна наложили се на световния пазар, но не и у нас, марки – DeWALT, Black&Decker, същото прави и за ръчните електроинструменти на Stanley Fat Max. Резултатът от това е трикратно увеличеният през 2013 г. обем на продажбите с марката DeWALT в сравнение с предишната година.

Hitachi_Presentation2

Подобно на DeWALT и Black&Decker, японската Hitachi също присъства, макар и твърде неусетно, от почти десетина години на българския пазар. Досега обаче позициите й далеч не съответстваха на качеството на японските машини, нито на представянето им на световния пазар. Това очевидно е подтикнало Hitachi Унгария, отговаряща за пазарите в Югоизточна Европа, да потърси сътрудничество с „Ташев-Галвинг“. По време на срещата стана дума и за причините, породили това сътрудничество: умението на българската компания да разработва пазара и да налага предлаганите от нея марки, развитата и търговски силна дистрибуторска мрежа в страната, добре организираният сервиз, поддържаните наличности от резервни части и др.

Като начало „Ташев-Галвинг“ започва с предлагането на около трийсетина подбрани с оглед спецификата на пазара електроинструменти, като в началото на идната година се планира броят им да нарасне на стотина и ще продължи да нараства. Тук ще подчертаем, че палитрата от електроинструментите с марката Hitachi е изключително обширна, а актуалният към момента каталог е с обем 161 страници. Към тях трябва да се прибави и богатата колекция от машини и инструменти за работа в градината, задвижвани с електрически или двигатели с вътрешно горене.

Концернът Hitachi

Hitachi_Presentation3

Понеже в списанието досега не сме представяли този водещ японски производител, нито неговите електроинструменти, ще сторим това съвсем накратко. Hitachi Ltd. е мощна финансово-икономическа групировка с 1047 дъщерни фирми, от които 312 се намират извън Япония. С годишен оборот от над 70 млрд. евро Hitachi Ltd. се нарежда между десетте водещи концерна в света. Има над 330 000 служители, 17 000 от които извършват изследователска и развойна дейност. Това позволява на японския гигант да заема водещи позиции във високотехнологични сектори, каквито са електрониката, включително и битовата, в компютърната индустрия и информационните системи, индустриалното оборудване и машиностроенето, инфраструктурната техника и оборудване и др. Дъщерни фирми на Hitachi произвеждат най-модерна техника за образна диагностика и друга медицинска апаратура, високоскоростни влакове, тежка земекопна и строителна техника. С марката Hitachi се предлагат и множество продукти за дома, включително битова химия. Продуктовата гама много трудно може да бъде обхваната, защото включва над 20 000 изделия.

Нас по-специално ни интересува широката гама електроинструменти и машини, които се произвеждат от дъщерната компания Hitachi Koki Co.,Ltd.

Hitachi Koki Co.,Ltd.

Тя има над 60-годишен опит в производството на ръчни и настолни електроинструменти. Годишният оборот на компанията надхвърля 1 млрд. евро и в нейните поделения работят около 5000 души. В Япония разполага с четири завода, собствени заводи има още в Сингапур, Малайзия, Китай, Тайван и Ирландия. В 20 държави от цял свят има свои представителства. В Япония Hitachi държи над 40% от пазара на електроинструменти. Световната експанзия на марката започва преди около двайсетина години, като още през 1985 г. количеството на произведените електроинструменти надхвърля 30 млн. броя. При разработването на своите инструменти компанията използва огромния ресурс от знания и новаторски решения, натрупан чрез изследователска дейност и множеството патенти, притежание на Hitachi. Така например опитът и технологиите в създаването на най-бързата в света медицинска центрофуга биват приложен при балансирането на роторите на всички електроинструменти.

4

Първата си акумулаторна бормашина Hitachi Koki пуска на пазара през 1979 г., през 1982 г. пуска в продажба първата в света ударна бормашина с микропроцесорно управление. Списъкът с такива първенства е дълъг, ала и споменатото е достатъчно да осветли причините за изключителни успех на електроинструментите Hitachi – множеството иновативни решения, водещи до висока производителност и голяма експлоатационна дълготрайност, качеството и голямото разнообразие от модели. На всеки етап от производствения процес се осъществява строг контрол върху качеството, последван от стриктна организация на сервизното обслужване.

Електроинструментите на Hitachi са разработени и се произвеждат специално за професионалния сектор, поради което отговарят на най-строгите изисквания за качество, производителност и дълготрайност. Продуктовата палитра е изключително обширна – над 300 модела. Наред с акумулаторно захранваните електроинструменти и най-често използваните видове като бормашини, перфоратори и ъглошлайфмашини, тя включва и всички останали, които намират приложение в индустрията и занаятите, не липсват и редица тясно специализирани машини. Разнообразието от оригинални консумативи за тях също е огромно.

5

От Hitachi държат особено много на добрата организация и бързото сервизно обслужване на техните машини. Това е и един от основните критерии при подбора на дистрибуторите за съответната страна. Този проблем очевидно е решен от „Ташев-Галвинг“, а електроинструментите на Hitachi ще се продават и у нас с разширена тригодишна гаранция.

Както вече споменахме, внимателното разглеждане на каталога с електроинструменти в обем от 161 страници, може да отнеме и час. Към него трябва да добавим и над трийсетте страници на каталога за градинска техника. В следващи броеве на списанието ще представяме отделни групи и подбрани, особено актуални за нашия пазар, машини на Hitachi.

6

Актуална представа за разнообразието от електроинструменти и машини с марката KiKoki (Hitachi), с възможност за покупки, дава  електронният магазин на „Ташев-Галвинг“.

Коментари и въпроси

1 Коментар към “„Ташев-Галвинг“ започва дистрибуцията на електроинструментите Hitachi”

Mehmed Baba | януари 10th, 2014 at 3:47 pm

zdraveite,tryabva mi prekasvach za Hitachi perforator dh24pc3
„Направи сам“ Писмото е препратено на „Ташев-Галвинг“, които извършват сервизно обслужване и продажба на резервни части за електроинструментите на Hitachi.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2013, Брой 11/2013, Инструменти, Представяме ви

Ключови думи


 
към началото