Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Светодиодни лампи със слънчев панел

Steinel1

Последното попълнение в гамата осветителни тела на Steinel, предназначени за монтиране на открито, са моделите XSolar L-S и XSolar GL-S. И двете са предназначени за външно осветление – в градината, около къщата, при гараж или беседка, по продължение на алеи и пътеки, за открити тераси и други подобни места. И двете имат едно и също осветително тяло. Моделът XSolar L-S е предназначен за монтиране към стена на къща или друга постройка, докато XSolar GL-S се монтира върху метална колонка, което го прави подходящ за поставяне по продължение на алеи, тераси и др. Той се предлага в три разновидности според дължината на колонката – 45, 63 и 100 cm.

И двата модела са развитие на фамилията осветителни тела, използващи за най-модерните и най-перспективни към момента източници на светлина – мощни светодиоди (LED). Повече за този вид лампи на Steinel може да прочетете тук. Затова ще споменем само, че на практика те са вечни, защото дълготрайността на поставените в тях светодиоди е 50 000 часа, а разходът на електроенергия е нищожно малък.

Това, което най-вече отличава двете осветителни тела от останалите лампи за външно осветление е, че всяко от тях има собствена слънчева „електроцентрала“. Поради това не се нуждае от свързване с електропреносната мрежа, няма и разходи за електроенергия. Съответно монтирането им е в максимална степен улеснено, защото не се налага полагане из градината на електрически проводници.

Steinel2

Лампите имат качествен монокристален силициев слънчев панел, който се отличава с висок добив на електроенергия (21% ефективност). Добитата от него електроенергия се съхранява във вградена тялото на лампата мощна литиева батерия (литий-желязо-фосфат) с капацитет 2500 mAh. Този вид батерии се отличават с висок капацитет (висока енергийна плътност), много нисък саморазряд (под 3% месечно), голяма дълготрайност (над 10 години), работят безотказно при температури от –45 °С до +80 °С. Лампите се продават със заредена батерия, която е в състояние да осигурява необходимата електроенергия за нейната работа в продължение на 50 денонощия. Акумулираната в батерията електроенергия е достатъчна да захранва лампата в продължение до 100 денонощия при до 20 включвания на осветлението в денонощие. При необходимост батерията може да се зарежда и от външно устройства чрез стандартен micro USB интерфейс.

Осветителното тяло има три светодиода (LED) с обща мощност 0,5 W. Те осигуряват светлинен поток max 62 Lm. Цветовата температура на излъчваната светлина е 4000 K, което е близо до спектралния състав на халогенните лампи.

Steinel4

Лампите се управляват от пасивен инфрачервен сензор за движение. Той има обхват от 140° и обсег на чувствителност до 8 m (при монтиране на височина 1,8 m). Границата на чувствителност към осветеността на околната среда, при който сензорът включва, е фабрично настроена на 2 Lx. Продължителността на светене на лампата се управлява софтуерно в границите 10–30 s. Патентованото микропроцесорно управление на продължителността и яркостта на светене осигурява максимално ефективно използване на съхранения в акумулаторната батерия електрически заряд.

Осветителното тяло има два режима на работа. В единия през нощта лампата свети постоянно с яркост около 3% от номиналната. При наличие на движение на топлокръвно тяло в обсега на сензора той включва осветлението на пълна мощност. При втория режим на работа осветлението се включва с пълна мощност без да се поддържа постоянно ниско ниво на осветеност.

Лампите са подходящи за осветяване на площ около 30 m². При пълна тъмнина осветителното тяло осигурява на разстояние около 20 m осветеност, достатъчна човек да вижда ясно къде стъпва, за да може спокойно и без опасност от злополука да се движи.

Steinel3

Понеже количеството, получена от слънцето електроенергия зависи от осветеността на слънчевия панел, лампата трябва да бъде монтирана така, че панелът й да бъде насочен на юг, без слънчевите лъчи да бъдат засенчвани от дървета или други прегради. За по-точно ориентиране на панела, той има вграден компас. Слънчевият панел може да се завърта странично на ъгъл ±165°, а лампата на ъгъл ±60°. При модела XSolar L-S слънчевият панел може да се монтира отделно от осветителното тяло. Това позволява поставянето му на оптимално от гледна точка на слънчевото греене място, докато осветителното тяло се монтира с оглед зоната, която трябва да осветява. Комплектът на лампата съдържа допълнителни детайли за разделно монтиране, както и електрически кабел за свързване на панела с лампата.

 

За допълнителна информация и покупка посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Steinel5


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото