Още статии за Ташев-Галвинг ООД

„Ташев-Галвинг“ – дилърска среща с участието на Hitachi, Bosch, Stanley Black&Decker/DeWalt, Makita, Спарки Елтос, TYROLIT, RUBI и Steinel

Tashev1

В края на октомври т.г. фирма „Ташев-Галвинг“ проведе в Ловеч традиционната годишна среща със своите дилъри и част от основните си партньори-производители. На срещата присъстваха около 80 представители на фирми, които изграждат покриващата страната ни партньорска мрежа, чрез която продуктите на „Ташев-Галвинг“ достигат до своите потребители. Това са предимно регионални лидери на пазара на машини, електроинструменти и всичко останало, което те получават от своя дистрибутор – общо над 50 000 артикула. Освен тях търговската мрежа на „Ташев-Галвинг“ включва още над 120 по-малки фирми, някои от които са с местно значение, а други – тясно специализирани в продажбата на дадени групи продукти.

Срещите са посветени основно на производствената и търговска политиката, на новостите в асортимента на водещи световни производители, чиито продукти „Ташев-Галвинг“ предлага в България. Често те са и мястото за публично обявяване на нови ключови партньорства. Всеки от присъстващите има възможността да получи от първа ръка търговска информация, необходима му за успешното развиване на собствения бизнес, да види на живо и научи конкретните технически и експлоатационни особености на най-нови продукти, да вникне в техните предимства спрямо сходни модели на конкурентни производители. Често това е поверителна фирмена информация, предназначена за ограничен кръг от хора.

Срещите са и място за преглед на текущата и представяне на търговската политика на „Ташев-Галвинг“ за следващия около година период. На тях се обсъждат и начините чрез които „Ташев-Галвинг“ ще оказва и занапред подкрепа, улесняваща бизнеса на своите партньори като поемането на транспортните разходи, начините на разплащане и т.н. Дежурна тема е и сервизното обслужване, което се извършва от „Ташев-Галвинг“ и е един от факторите за успеха и на неговите партньори.

2

Мястото на тазгодишната дилърска среща не бе избрано случайно, защото Ловеч е столицата на българското производство на електроинструменти – тук се намира комбинатът и седалището на „Спарки Елтос“. „Ташев-Галвинг“ е най-успешният дистрибутор у нас на електроинструментите с марката Sparky Eltos, като вече достига обемите на продажби от 2008 – най-успешната година преди настъпването на всеобщата икономическа криза.

Двудневната среща започна с посещение на комбината, където участниците в нея разгледаха силно обновените производствени мощности – от компютърното CAD/CAM проектиране на инструментите и всеки детайл поотделно, през модерните линии за производство на колекторни електродвигатели, до автоматите за шприцоване на пластмасовите корпуси и други елементи. За хората, които представят пред клиентите си и продават тези машини, бе важно да се убедят лично, че преобладаващата част от електроинструментите и най-вече тези, които са изградили фундамента на успеха на ловешкия производител – ъглошлайфмашини, бормашини, перфоратори и др. се произвеждат именно тук на родна земя. Развитието и днешното състояние на комбината бе представено от инж. Анатолий Иванов, технически директор, а основните продукти – от инж. Мирослав Калонкин, зам.-технически директор по развойната дейност.

Tashev4

В демонстрационния и презентационен център на комбината пред участниците в срещата бяха представени най-новите, както и някои от най-успешно продаващите се модели.

Ключов момент в срещата бе обявяването на най-новото сътрудничество, с което „Ташев-Галвинг“ поема продажбата на електроинструментите и градинската техника на японския гигант Hitachi. Г-н Аттила Кабелик, регионален мениджър, представи накратко историята и сферите на изследователска и производствена дейност на Hitachi, като по-подробно се спря на ръчните електроинструменти – област, в която компанията също е световен лидер. Новината бе приятна изненада за присъстващите, защото това сътрудничество открива нови възможности за развитие на техния бизнес. Представена бе и подбрана колекция от първата група електроинструменти на Hitachi, които „Ташев-Галвинг“ вече пусна на нашия пазар. Някои от присъстващите ръководители на фирми, имащи и собствен опит в продажбата на електроинструменти Hitachi, споделиха мнението си, че те са изключително качествени и много рядко дефектират.

Tashev5

Представителката на немската фирма Steinel г-жа Анабел Маасс, чиито продукти се внасят у нас изключително от „Ташев-Галвинг“, наблегна на нейните дългогодишни традиции в производството на интелигентни осветителни тела, управлявани със сензори за движение, в които все повече се използват енергоспестяващите светодиодни източници на светлина. Той обърна внимание на едни от най-съвършените професионални системи за осветление, базирани на сензори на присъствие, които позволяват оптимизиране до максимум на разходите за осветление, без да се правят компромиси с необходимата за даден вид дейност осветеност в помещенията. Последна новост при осветителните тела за монтиране на открито са лампите XSolar L-S, които не се нуждаят от външно захранване, съответно не изискват свързване към електрическата мрежа. Те работят със светодиоди, захранват се от собствен слънчев панел, а произведеното през деня електричество се съхранява в специална акумулаторна батерия (LiFePo). Напълно заредена, батерията с капацитет 2500 mAh осигурява до 100 денонощия автономна работа на лампата при до 20 включвания на нощ. Видимо развитие има и при новите модели на пистолети за горещ въздух, както и при пистолетите за лепене с твърди, стопяеми лепила. В производството на тези инструменти Steinel също е световен лидер. По-голямата част от продукцията му се предлага на световния пазар с марката и дизайна на известни производители, които на своя ред ги поръчват и купуват от немската фирма. В бъдеще компанията ще се фокусира да налага повече собствената си марка.

Фирма TYROLIT бе представена от г-н Лукаш Коваловски и г-н Данчо Данчовски. Изразено бе задоволство, че дисковете за рязане на метали, керамика, камък и други материали на австрийската фирма бързо разширяват присъствието си на българския пазар. За малко повече от година обемът на продажби през „Ташев-Галвинг“ е нараснал над три пъти, като прогнозите са, че тази тенденция ще се запази и през близките години. TYROLIT е световен лидер в производството на инструменти за шлифоване, полиране, рязане и пробиване – общо над 80 000 продукта. Наред с материалите от групата Basic, предназначени за масовия пазар и у нас все по-силно се търсят и представителите на групата Prеmium, които бележат най-високата към момента степен на качество. Сред новите продукти, предлагани на нашия пазар, се откроява тънкият само 0,75 mm карбофлексен диск за рязане на метали. Новост са и универсалните дискове с диамантни зърна, подходящи за рязане както на метали, така и на строителни материали – бетон, камък, керамика. Новост за нашия пазар ще бъдат и дисковете за повърхностна обработка, включително полиране, на изделия от неръждаема стомана.

От години презентациите на Bosch са запазена територия на г-н Константин Рангелов. Както винаги, и сега, на срещата в Ловеч, той бе в стихията си, представяйки последните новости сред електроинструментите на немския гигант. Сред тях бихме откроили акумулаторно захранваните инструменти с безчеткови електродвигатели от професионалната серия, а при любителските машини – ролковата шлайфмашина PRR 250 ES. Новост е и новата гама пневматични инструменти на Bosch, които „Ташев-Галвинг“ вече предлага на своите партньори и крайни клиенти.

Представянето на инструментите на японската фирма Makita бе дело на г-н Илчо Стаменов, чиято тясна специализация във фирмата е да демонстрира нейните машини и инструменти. Както и на предишните дилърски срещи на „Ташев-Галвинг“, задачата му бе силно улеснена от паркирания пред залата специализиран, натъпкан до краен предел с машини, микробус.

5

Да представят политиката и продуктите на Stanley Black&Decker, както и на DeWALT в срещата участваха г-н Сорин Крачун и г-н Стефан Русинов. Те отдадоха признание на вниманието и грижите, които „Ташев-Галвинг“ полага за налагането на тези продукти на нашия пазар. Резултатите от усилията на нашата фирма, съчетано с доказаното от десетилетия качество на изделията с тези три марки, са силно впечатляващи. Така например само за година обемът на продажбите на инструментите DeWALT е нараснал над два пъти. Сред експонатите бе и многофункционалният режещ инструмент Black & Decker MT300, чието качество е на нивото на професионалните инструменти, а цената му – като на любителски инструмент. Голям интерес привличаха ръчните електроинструменти Stanley Fat Max, които макар и все още новост за нашия пазар, много бързо набират популярност във високия клас любителски инструменти. Представителите на американския гигант силно зарадваха своите слушатели, като на лотариен принцип раздадоха пет впечатляващи награди, първата от които бе 11-килограмов къртач DeWALT, втора – ъглошлайфмашина също DeWALT и т.н. От началото на идната година „Ташев-Галвинг“ ще предлага и новата серия електроинструменти на Black & Decker, специално разработени за малката градина в градска среда. Новост ще бъдат и уредите на същата марка, предназначени за домакинството, като парочистачки, например.

Tashev10

Колкото до инструментите на испанската фирма RUBI, предназначени за рязане и полагане на облицовки от керамични и каменни плочи, читателите на списанието вече са запознати с новостите, които бяха представени и на дилърската среща. Най-голям интерес в демонстрациите на г-н Хуан Марк привлече единственият по рода си инструмент за рязане на плочи с гигантски размери (до 310 cm) Slim System Cutter. Не затихва интересът и към системата за нивелиране на големи подови плочи, защото силно улеснява, повишава производителността и качеството на работа.

По време на двудневната среща многократно присъства и темата за новия електронен магазин, който „Ташев-Галвинг“ пусна преди година и който бе едно от събитията, отбелязали миналогодишната партньорска среща. Освен да обслужва крайни клиенти, той представлява и управленска мощна система, многократно улесняваща функционирането на партньорската търговска мрежа в страната. Само за година от активирането му броят на посещенията е нараснал десетократно спрямо стария електронен магазин, който той замени. Реализираният чрез него оборот от продажби на крайни клиенти за година е нараснал над 30 пъти. Макар че 95% от посетителите и клиенти на магазина са от България, в момента се разработва и неговата англоезична версия.

6

Очевидно е, че се изисква голямо умение и прозорливост от страна на ръководството на „Ташев-Галвинг“ да бъдат успешно съчетавани, без да си пречат, три силно различаващи се начина на търговия – чрез мрежа от търговски партньори, през големите търговски вериги от вида „Направи си сам“ и директни продажби чрез собствената магазинна мрежа и изключително бързо набиращият скорост електронен магазин. Той изпълнява и една уникална функция, защото предлагайки над 50 000 артикула, представлява най-големият съвсем лесно достъпен онлайн „пазар“ за всевъзможни електро- и механични инструменти, машини и приспособления, крепежни елементи, електроматериали, абразивни, пробивни, резбонарязващи инструменти, заваръчни инструменти, градинска техника, бои, В и К материали, метални тръби и какво ли още не. Поради това той привлича и чуждестранна клиентела, дори и от американския материк, които с готовност заплащат транспортните разходи, щастливи, че са открили единствено на сайта https://www.tashev-galving.com/ необходимия им продукт.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото