Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Нова фамилия леки перфоратори на Hitachi

1

Гореща отпреди около месец новина в продуктовата програма на японската компания Hitachi е пускането на пазара на серия от седем нови перфоратора в най-лекия 2–3 kg клас. Това, че от Hitachi са обърнали специално внимание на този клас перфоратори, не е изненада, защото именно те са най-разпространените и най-често използвани в професионалната практика при извършване на различни довършителни, монтажни и ремонтни дейности в строителството. Същото се отнася и за всеки по-сериозен в майсторенето домашен майстор. Не случайно при първото представяне в списанието на ръчните електроинструменти на Hitachi включихме един изпитан и доказал качествата си през годините модел от този клас перфоратори – DH24PC3. В статията бяха разгледани по-подробно предимствата и сферите на приложение на тези перфоратори.

От новите модели в този брой на списанието подбрахме да представим четири машини, които като цяла дават достатъчно добра и всеобхватна представа за цялата фамилия – DH24PG, DH24PH, DH26PC, DH28PCY.

Това не са просто поредните нови модели, а нова фамилия, продукт на значителна развойна работа, в резултат на която Hitachi предлага на своите клиенти значително по-производителни, с два пъти по-голяма експлоатационна дълготрайност и намалено ниво на вибрациите леки перфоратори. Наличието на близо половин дузина нови модели позволява на клиентите да изберат най-оптималната за себе си машина в зависимост от преобладаващия вид на дейностите, които извършва, среднодневната продължителност на работа и не на последно място на цената. Така например единствената разлика между моделите DH24PG и DH24PH е във възможността вторият да се използва и като къртач. Това несъмнено предимство го оскъпява само с 50 лв. Въпрос на конкретен избор.

Част от моделите имат два режима на работа – ударно пробиване в строителни материали и пробиване с изключено ударно действие, когато машината работи като обикновена бормашина. Останалите имат три режима на работа, като към първите два е добавено и къртене. Всичките имат SDS Plus захващане на работния инструмент. Патронникът е защитен срещу проникване на прах. За пробиване в метали, дърво и други материали при изключено ударно действие се използва допълнителен челюстен патронник с SDS Plus опашка, който се поставя в патронника на машината.

Най-характерно за всички модели и от особена важност, когато се използват в условия на професионална работа при продължително и високо натоварване, е удълженият с 200% жизнен ресурс на машините. Това е постигнато благодарение на значително обновения и усъвършенстван електро-пневматичен ударен механизъм. Освен, че първоначалната инвестиция се разпределя върху удвоен амортизационен срок, това също така е гаранция за силно разреждане на необходимостта от сервизна поддръжка и ремонти.

2

Два от моделите, от които тук представяме DH28PCY, имат вградена разработената и патентована от Hitachi активна антивибрационна система (UVP, User Vibration Protection), която в комбинация с пасивните антивибрационни елементи – еластично покритие върху повърхността на основната ръкохватка и местата, до които опира ръката на работещия, осигурява намаляване на предаваните на ръката вибрации с до 33%. Тази активна антивибрационна система е разработена от Hitachi за приложение при тежките перфоратори. Сега се въвежда и при перфораторите от леката серия, с което те отговарят на изискванията за допустимо ниво на вибрациите, заложени в директива 2002/44/ЕО на Европейския парламент и Съвета на Европа. Активната антивибрационна система работи на принципа на инерционните системи. В непосредствена близост до електропневматичния ударен механизъм е вграден елемент с подвижно закрепена тежест, която благодарение на своята маса вследствие на породените при движението на буталото и ударника инерционни сили противодейства и намалява нивото на вибрациите. Голямото предимство на този механизъм е, че вибрациите на машината се намаляват с около 1/3 още в зародиш, поради което машината стои значително по-спокойно в ръцете на работещия, а нивото на предаваните вибрации значително намалява. По данни на Hitachi нивото на предаваните от леките перфоратори със система UVP вибрации позволява с машината да се работи до 90 min дневно без опасност от вредно въздействие върху човешкия организъм.

Поради по-голямата енергия на единичния удар при моделите DH26PC и DH28PCY, съответно 3,2 и 3,4 J скоростта им на пробиване е увеличена с до 30% в сравнение със сходните леки перфоратори от по-предни серии.

Всички машини от новата серия имат подобрен дизайн и усъвършенствана ергономичност.

Основните технически данни на четирите перфоратора са дадени в таблицата.

За допълнителна информация и покупки посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото