Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Електрически верижни триони на Hitachi

1

В НС 11/2013, макар и накратко, представихме модела CS33EB – един от професионалните верижни триони с бензинови двигатели, производство на японската компания Hitachi. Тук представяме два модела верижни триони Hitachi с електрическо задвижване. Предимствата на този вид триони са добре известни, а непрестанното им усъвършенстване ги прави все по-предпочитан инструмент за рязане на дърва, когато се цели снижаване на шума, елиминиране на отделянето на вредни за околната среда изгорели газове, намаляване на разходите за покупка, поддържане и експлоатация на машината.

Двата модела CS35Y и CS40Y се различават по дължината на шината и веригата, респективно по дължината на рязане – 35 и 40 cm. Двете машини имат електродвигатели с мощност 2000 W, разработен за работа при професионални приложения като нарязване на дървесните трупи на подходящи за огрев дължини или за други цели, в строителното дърводелство и др. Машините имат електронна система за плавно задвижване на веригата (Soft Start), както и за защита на електродвигателя при нейното заклинване.

Опъването на веригата става чрез удобен за боравене механизъм, за което не се изисква използването на помощни инструменти. Избягва се и пренатягането, което води до ускорено износване веригата и шината. Машините използват верига на американската фирма Oregon. За оптималното смазване на веригата и канала на шината се грижи смазваща система, която дозира точно количеството подавано от помпата масло. Нейният резервоар побира 150 ml масло. Към прозиращата му стена е направен „прозорец“, позволяващ визуален контрол на нивото на маслото.

Основната и предната ръкохватка имат еластично покритие, което намалява предаваните на ръцете вибрации и улесняват стабилното държане на машината.

Моделът CS35Y тежи 5,4 kg, а CS40Y – 5,5 kg.

 

За допълнителна информация и покупки посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото