В категории: Актуални статии, Брой 5-6/2014, Строителство, Сухо строителство

Кнауф България организира изложба на конкурсни проекти за еднофамилна жилищна сграда с дървена конструкция и системи за сухо строителство

Krast1

„Кнауф България“ ЕООД има удоволствието да съобщи, че приключи второто издание на Конкурса за еднофамилна жилищна сграда с дървена конструкция и системи за сухо строителство – “Дърво и гипс за устойчива жилищна среда”. Основната цел на конкурса беше популяризирането на строителството с дървесина и гипсови продукти, което с лекота решава актуалните проблеми, свързани с екологичността, енергийната ефективност и възобновяемостта на ресурсите в сградите.

В помощ на участниците беше организиран лекционен ден, на който те получиха информация за енергийната ефективност и модерните архитектурно-конструктивни решения по темата.

Предадени бяха 15 проекта, оценени от жури в състав: проф. д-р арх. Янко Александров – ВСУ „Любен Каравелов“, доц. д-р арх. Елена Малджиева –УАСГ, инж. Симеон Йорданов – БСПСК, инж. Динко Караиванов – БСПСК, арх. Даниела Иванова-Узунова –ръководител Технически отдел на „Кнауф България“ ЕООД. Отличени за успешно комплексно решение на поставените в конкурсното задание архитектурни, конструктивни и енергийни проблеми са следните автори:

I-ва награда – пътешествие до Виена – арх. Огнян Кръстев за максимално удовлетворяване на конкурсната програма, лаконичен архитектурен образ, енергийна ефективност и детайлно проучване на конструктивното решение (проектът е показан на снимката);

По преценка на журито не беше отличен проект на второ място, а бяха присъдени две трети награди.

III-та награда – 500 лв – арх. Антони Радованов за удовлетворяване на конкурсната програма и успешно прилагане на продуктите Кнауф.

III-та награда – 500 лв – арх. Алвард Бадваганян и арх. Юлия Георгиева за удовлетворяване на конкурсната програма и успешно прилагане на продуктите Кнауф.

Поощрителни награди за качества на архитектурното решение получиха арх. Борислав Димитров, арх. Биляна Йончева, арх. Жени Нанкова и арх. Пантелей Марински.

Krast2Почетни грамоти и книгата „Съвременните български сглобяеми къщи“, подписана от автора Симеон Йорданов бяха раздадени на всички участници.

Обявяването и връчването на наградите се състоя на 22 май 2014 г. в галерия „Форум“, гр. София, където до 20 юни 2012 г. ще бъдат изложени всички предадени конкурсни проекти.

„Кнауф България“ ЕООД благодари на всички автори и партньори, благодарение на които конкурсът беше успешно реализиран!

„Направи сам“: В следващия брой на списанието през юни ще представим подробно отличените проекти с описание на използваните материали, конструктивни решения и технологии, сравнение със сходни масивни сгради и др.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото