В категории: 2014, Брой 5-6/2014, Инструменти, Ремонти

Нови куфарчета с инструменти Bosch Promoline

Bosch_Vline_1

Bosch_Vline_5

Не ще и дума, че измежду най-желаните от всеки майстор подаръци са комплектите качествени работни инструменти, наричани още консумативи, поради това, че по-бързо или по-бавно се износват или похабяват в процеса на работа. Тази група инструменти, за които Bosch има самостоятелна програма, наречена Promoline, включва всевъзможни по вид и предназначение свредла, набори от битове, накрайници тип „гедоре“, дискове за рязане, листове за шлифоване, фрезери и др. Без тях всеки електроинструмент би бил безполезен, от тяхното качество зависи доколко работата с машината ще бъде спорна, качествена и безопасна.

Характерно за домашната работилница е инцидентното посягане към един или друг вид дейности, за които не се изисква, кой знае колко разнообразни по вид и размери работни инструменти. Също така условията за тяхното съхраняване в домашни условия са силно ограничени, поради което домашният майстор трябва да си подсигури преди всичко тези, от който най-често би имал нужда. А когато му потрябват, те да са винаги под ръка.

Тъкмо това е замисълът, с който Bosch развива своята програма Promoline. Въз основа на продължителен опит, извлечен от практиката, специалистите на компанията са подбрали съставните елементи на различни комплекти от инструменти – с универсална или по-тясна насоченост за извършване на едни или други дейности. Практиката показва, че така подбраните комплекти почти винаги съдържат основните необходими инструменти.

Комплектите, които Bosch предлага предимно за домашната работилница, не са новост за читателите на списанието, защото вече сме имали възможността да представим подробно серията X-Line. Достатъчно е човек да хвърли поглед на изкусителните снимки на тези комплекти, за да си пожелае някой от тях, а по възможност и всичките, защото човешкото око е ненаситно за хубавото, още повече, когато то е и необходимо. Желанието за притежание става още по-неудържимо, когато се вземе в ръце и отвори някое от по-големите куфарчета, като показаният на снимките модел с 83 части от новата серия, наречена V-line. Споделяме казаното като лично преживяно убеждение, защото докато пишехме тази статия, погледът току прескачаше властно привличан от предоставения ни за тестване комплект. Очевидно освен практическото си предназначение, той, както и останалите, изпълнява и друга, също много съществена за всеки майстор по рождение функция – да доставят удоволствие и наслада от досега до качествен инструмент, подбран и поставен в майсторски изпипана кутия.

2

Комплектите Bosch X-Line са били многократно отличавани за външния се вид. Въпреки това дизайнерите на компанията са успели да сътворят нещо още по-впечатляващо и това е именно новата серия V-line. При нея капакът на куфарчето има по-голям V-образен, покрит с прозрачна пластмаса отвор, който осигурява по-добра видимост към неговото съдържание. На лицевата страна на куфарчето има кратко, а на гърба – подробно и разбираемо от един поглед описание на съдържащите се в него инструменти. Те са групирани според предназначението им, като с пиктограми и цифри е ясно обозначено предназначението, вида и размера на всеки.

Bosch_Vline_4

Куфарчетата са изработени от здрава пластмаса, имат сигурни закопчалки, всеки от инструментите е добре закрепен в предвиденото за него гнездо.

Към момента новата серия V-Line предлага пет комплекта като най-малкият съдържа 41 части, а най-големият – 91. Трите по-големи куфарчета имат удобни за държане дръжки, което улеснява носенето им.

Както се вижда на снимката, тестваният в редакцията модел съдържа четири комплекти свредла за пробиване в дърво (сред които и две за отвори Ø16 и 20), метал и строителни материали, богата гама от битове за винтове Philips, Pozidrive, Torx и др., накрайници за болтове с шестостенни глави и гайки. В него има дори малък раздвижен (френски) ключ, както и мощно фенерче със светодиоди.

С две думи чудесен и много практичен подарък за всеки ценител на качествените инструменти.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2014, Брой 5-6/2014, Инструменти, Ремонти

Ключови думи


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото