Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Електрически кабели с макара и 
разклонители на Brennenstuhl

Електрическите удължаващи кабели и разклонители заемат основно място в производствената палитра на немската компания Brennenstuhl. Разнообразието от модели е изключително голямо и позволява за всеки конкретен случай на използване да се избере най-подходящият. Диапазонът на приложения се простира от чисто домашна употреба, през домашната работилница и работа в градината, до работа на промишлени обекти и строителни площадки, което поставя високи изисквания към тяхната механична здравина и устойчивост на различни въздействия, защита срещу проникване на прах и вода. Всички те са произведени в Германия, с което се гарантира високото им качество, надеждност и безопасност. Електрическите кабели и разклонители на Brennenstuhl се продават с гаранция от производителя 3 или 5 години.

В „Направи сам“ е публикувана обзорна статия за този вид продукти на Brennenstuhl, допълнена с някои нови от миналата година електрически кабели с макара.

В този брой на списанието ще спрем вниманието си върху няколко нови модела, представени на проведената в началото на май т.г. партньорската среща на „Ташев-Галвинг“.

1

Разклонител Comfort-Line Cable Box CL-S

От снимката се вижда, че това е компактен и елегантен разклонител, предназначен основно за домашна употреба. Дизайнът му е със защитени авторски права. Кабелът с дължина 3 m е навит върху макара, скрита в тялото на разклонителя. Благодарение на удобна ръкохватка – вдлъбнат сектор на гривната, обхващаща блока с контактите, макарата се върти лесно за навиване и прибиране на кабела. Разклонителят има четири контакта за номинална сила на тока 16 A. Отворите им са защитени срещу случайно проникване на тънки предмети в тях (защита за деца). Разклонителят има и термозащита, която го предпазва срещу претоварване.

Диаметърът на разклонителя е 18,5 cm, а височината му е 6 cm.

Следващите три удължителя с макари имат защита IP 44, което означава, че са защитени срещу проникване на твърди частички с големина над 1,0 mm и водни пръски, идващи от произволна посока. В зависимост от останалите им отличителни белези те са подходящи за краткотрайно или продължително използване на открито. Всички имат електронна термична защита и сигнална лампичка, която светва при нейното задействане. И трите са пригодени за захранване на електроуреди с мощност до 1000 W при навит върху барабана кабел и до 3300 W, когато кабелът е напълно развит и може да се охлажда.

Удължител с макара Garant S IP 44

Този модел се предлагат във варианти с дължина на кабела 25, 40 и 50 m. Показаният на снимката е най-малкият сред тях. Подходящ е за краткотрайна работа на открито.

2

Характерно за този удължител е, че макарата му е изработена от стоманена ламарина, защитена срещу корозия чрез поцинковане. Най-отличителното при него е кабелът – BREEMAXX, който е изключително гъвкав, запазва своята стабилност и еластичност дори и при температури до -35 °С. Удивителната му гъвкавост позволява дори с лекота да бъде вързан на възел, без това да го причини повреждането му. Освен това кабелът е устойчив на въздействие на минерални масла, както и на механично изтриване. Има три контакта, които са защитени срещу проникване на водни пръски. Те имат самозатварящи се капачета, които плътно затварят отвора.

За по-добро водене на кабела и по този начин улесняване на неговото развиване и навиване, той минава през оформен в ръкохватката правоъгълен отвор, като при това се плъзга върху пластмасова втулка с гладка повърхност. Така се избягва иначе честото изпадане на кабела при неговото навиване върху макарата.

Удължител с макара Brobusta IP 44

Този и следващият удължител Super-Solid IP 44 са предназначени за работа на строителни площадки. Въобще всички удължители от серията Brobusta са създадени за професионални приложения от този вид. Произвежда се с дължина на макарата 25, 40 и 50 mm.

Макарата е изработена от много здрава, устойчива на строшаване пластмаса. Тя е монтирана на подсилена, много здрава и устойчива на натиск стойка от стоманени тръби.

Кабелът RN има изолация от естествен или синтетичен каучук и защитна обвивка от неопренкаучук, с което отговаря на тежките изисквания за работи в строителни условия VDE 0100/704.

Трите влагозащитени контакти са покрити със самозатварящи се капачки.

3

Удължител с макара Super-Solid IP 44

Освен споменатото вече приложение този удължител е подходящ и за продължително използване на открито. За това допринася и изключително здравата носеща макарата конструкция, изработени от едно парче огъната стоманена тръба. Ръкохватката е също толкова здрава, като в нея има отвор силно улесняващ воденето на кабела при развиване и най-вече при навиването му върху макарата. Тя е толкова здрава и устойчива на натиск, че върху нея безпроблемно може да стъпи и тежък мъж.

Видът на кабела и изпълнението на трите контакта е както при предния удължител.

Разклонители Premium-Line

Този както и всички останали разклонители на Brennenstuhl от тази серия се отличават с високото си качество. Имат стабилно, компактно с добре изпипан елегантен дизайн тяло, изработено от специална удароустойчива пластмаса. Тези разклонители се продават с 5 годишна гаранция.

Контактите имат защита срещу нежелано проникване с тънък предмет в тях (защита за деца). Те са разположени така, че двойката отвори на контактите да бъдат разположени под ъгъл 45°, което позволява два съседни щепсела да не си пречат взаимно.

Разклонителите имат двуполюсен ключ с вграден светлинен индикатор, показващ дали е включен или не. Висококачественият електрически кабел осигурява сигурна защита срещу поражение от електрически ток.

Разклонителите имат механизъм, позволяващ лесното и същевременно стабилно закрепване към стена или на друго място. Това става с винтове, които преминават през отворите на подвижна пластмасова монтажна плочка. В двата края от задната страна на разклонителя има гнезда, в които плочката се вмъква и фиксира. Това позволява разклонителят да се монтира в завъртяно на 180° положение.

От тази серия се предлагат разклонители, които се различават най-вече по дължината на кабела, броя на контактите и цвета.

Показаният тук модел има 6 контакта и кабел с дължина 3 m. Кабелът е трижилен с напречно сечение на всеки от проводниците 1,5 mm². Максималната мощност на захранваните с него електрически прибори е 3500 W.

4

Разклонители Hugo!

Разклонителите от тази серия са предназначени за употреба в бита. Произвеждат се от здрава пластмаса (поликарбонат) с блестяща повърхност и в ярки цветове. Контактите имат защита срещу досег от деца и двуполюсен ключ със светлинна сигнализация. Всички разклонители имат кабел с дължина 2 m, като количеството на контактите е 4 или 8 бр. Съответно на това дължината на разклонителя е 35 cm или 57 cm. Максималната мощност на захранваните с него уреди е 3500 W.

 

За допълнителна информация и покупка посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг”.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото