В категории: 2014, Брой 5-6/2014, Представяме ви

Партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ с участието на Hugo Brennenstuhl, Hitachi PowerTools, USAG, TONA EXPERT, REMS, Rheinland Elektro Maschinen Group

Taschev-sresta-remont-1_1

На 9 и 10 май фирма „Ташев-Галвинг“ проведе своята първа за годината двудневна партньорска среща, в която от една страна взеха участие представители на реномирани световни фирми, чиито продукти фирмата предлага на българския пазар и от друга – предимно ръководители на търговски фирми, на които „Ташев-Галвинг“ се явява дистрибутор, т.е. търговец на едро. Новост е, че вместо една в годината, тези срещи стават две – с пролетно и есенно издание. Причина за това решение е все по-успешното развитие на бизнеса на „Ташев-Галвинг“, чиито резултати в редица сектори надхвърлят най-добрите постижения отпреди световната икономическа криза. За вземането на това решение несъмнено са повлияли още поемането на нови партньорства с чуждестранни производители, разширяването на и без това огромната продуктова гама (която става видима в електронния магазин на фирмата), както и развитието на търговската мрежа в страната, чрез която немалка част внасяните от „Ташев-Галвинг“ продукти достигат до своите клиенти. Провеждането на две срещи годишно отразява също и засиленото желанието на компаниите-производители да представят новите си продукти и да развиват бизнеса си в България именно чрез „Ташев-Галвинг“.

Станалите традиционни партньорски срещи са съществен елемент от политиката на „Ташев-Галвинг“ за разширяване и укрепване на партньорската си мрежа в страната. На тях участващите в срещата представители на фирмите-производители ги представят, изнасят актуална информация за своите най-нови и успешно продавани продукти, за техните качества и възможности, представляващи особен интерес за крайните клиенти и даващи им конкурентни предимства на пазара. Дават се напътствия за тяхното най-подходящо представяне в магазините и по време на демонстрации. Всеки от производителите предимно излага най-нови продукти, повечето от тях провеждат и практически демонстрации за илюстрация на качествата и тънкостите в приложението на техните инструменти и машини.

Логичен завършек на срещата бе представянето от „Ташев-Галвинг“ на новите възможности за подобряване на работата със своите партньори, за улесняване и разширяване на техния бизнес. През последните две години основна тема на партньорските срещи е новият електронен магазин, който в края на 2012 г. с категоричен успех и на качествено ново равнище замени съществуващия до момента. Оттогава той бива непрестанно развиван и усъвършенстван, за да се утвърди като изключително успешна модерна форма за продажби на крайни клиенти, а също така и като ефективен механизъм за взаимодействие с широко разклонената партньорска мрежа.

2

За разлика от досегашните срещи, провеждани предимно в привлекателни за отдих места, тази бе в София. Това решение допълнително подсили нейния делови характер и привлече повече от 90 български фирми от всички краища на страната.

За да улесним прочитането и възприемането на информацията, на представянето на всяка от чуждестранните компании ще заделим отделна статия. Отделни статии ще посветим и за подробното описание на някои от експонатите, които бяха демонстрирани по време на срещата.

» Hugo Brennenstuhl GmbH

» Hitachi PowerTools

» USAG, TONA EXPERT

» REMS

» Rheinland Elektro Maschinen Group (REM)

На срещата бе предвидено и представяне на фирма Deca, която е специализирана в производството на заваръчни апарати. Поради възникнали в последния момент неотложни проблеми, нейният представител не успя да дойде.

Въпреки това част от продуктите на Deca бяха показани, а някои бяха и демонстрирани от обучен за работа с тях специалист. Силен интерес привлече системата за изправяне на деформирани от удар елементи от автомобилно купе чрез изтегляне на ламарината посредством лостов инструмент. За целта се използва апарат за точково заваряване снабден със специален накрайник. С него към ламарината се заваряват челно малки планки с отвори, през които подвижното рамо на лостовия механизъм ги захваща, за да може майсторът да ги издърпа заедно с ламарината към себе си.

Taschev-sresta-remont-2fig-1rgig-2rfig3r

fig4r

Срещата завърши с презентация на Стоян Тодоров, ИТ мениджър, който запозна присъстващите с новостите във функционирането на електронния магазин на „Ташев-Галвинг“. Той обърна специално внимание върху улесненията, предназначени за търговските партньори. Така например всеки от тях получава достъп до информацията, съдържаща всички издадени до момента от „Ташев-Галвинг“ към него документи: списък с историята на покупките, номерата на документите, техния вид (примерно данъчна фактура), количества, единични цени, получена търговска отстъпка, крайни цени и т.н. Системата позволява търсене по всеки от тези атрибути, включително по име на продукта.

Друга новост е възможността всеки от търговец на дребно да издава оферти директно от сайта на магазина, като предварително задава отстъпките, следи своята печалба, съобразява се с наличните в склада на „Ташев-Галвинг“ продукти и техните количества. Системата предупреждава, когато оферираната цена е по-ниска от покупната без да преустановява издаването на офертата. При промяна на цената на артикула много лесно може да се установи дали има разминаване между издадената оферта и текущите цени на продуктите. Така издадената оферта съдържа и всички останали задължителни и по желание атрибути, като наименование на офертата, име на клиента, кой е издателят, срок на валидност, дали да включва баркод на продуктите, артикулен номер, име на производителя, кратко описание и снимка на стоките и др. Може да бъде съхранена и отпечатана като PDF файл или изтеглена в CSV за ползване в офис пакет или софтуер на дистрибутора.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2014, Брой 5-6/2014, Представяме ви

Ключови думи


QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото