Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Пистолети за горещ въздух на Black&Decker

2011111117745_kx1692_a6Пистолетите за горещ въздух имат широк спектър от професионални и хоби приложения. В домашните ремонтни дейности те най-често се използват за премахване на стари лакови покрития, огъване или ремонтиране на деформирани предмети от пластмаса, огъване на тънкостенни медни тръби и спояване с мек припой на фитинги към тях, заваряване на изделия от пластмаси с идентичен добавъчен материал, изолиране на електрически кабели с термосвиваем шлаух, опаковане с термосвиваемо фолио, размразяване на водопроводни кранове и тръби, включително от полипропилен, залепване и подлепване на краищата на битумни керемиди и хидроизолационни мушами, ускоряване изсъхването на шпакловани и боядисани повърхности и др. Този списък може да бъде значително разширен, но прекомерно ще навлезем в зоната на професионалните инструменти и техните значително по-високи цени.

1956627_KX1692_11956628_KX1692_2Описаният тук модел KX1992 на Black&Decker струва само 99 лв. Макар и лишен от електронна система за прецизно управляване на температурата и дебита на въздушната струя, той напълно се справя с типичните приложения на този вид инструменти. Поради стремежа за постигане на по-ниската цена пистолетът се продава в комплект единствено със специална дюза за премахване на стари лакови покрития. Към нея с винт е закрепен шабър, с който омекналият поради нагряването пласт боя бива механично отделен от основата и премахнат. „Ташев-Галвинг“ предлага и модела KX1993 на Black&Decker, който е комплектуван с още четири допълнителни дюзи (за широка и тясна плоска въздушна струя, струя с кръгово напречно сечение и рефлекторна дюза за нагряване на тръби и термосвиваем шлаух), както и специализирана стъргалка за премахване на бои и лакови покрития.

Моделът KX1992 има нагревател с мощност 1600 W. Температурата на изходящия въздух може да се регулира в две степени – на 140 °С и 560 °С. Моделът KX1992 работи с нагревател, чиято мощност е 1800 W, а температурата на въздуха се регулира на три степени – 140 °С, 380 °С и 560 °С.

Това, което най-силно привлича вниманието към пистолета на Black&Decker, е възможността формата му да се променя. Ръкохватката може да се завърта на 180° и да се застопорява в едно от двете избрани положения. В единия вариант формата е типичната за този вид инструменти „пистолетен“ тип. Така се работи най-често, защото тази форма е по-удобна при продължителна работа, позволява по-лесно и точно насочване на дюзата към нагрявания участък.

При работа в изправено положение (завъртяна на 180° ръкохватка) се улеснява достъпът на пистолета при трудно достъпни места. В такива случаи може да помогне и свалянето на предпазителят, който покрива по-голяма част от нагрятата до висока температура дюза. Изправената форма на пистолета е по-удобна и при използването му за премахване на стари покрития с бои и лакове, когато се работи с дюзата с шабър към нея.

1956630_KX1692_5Изправеното положение на пистолета позволява също така неговото стабилно поставяне върху работната маса, за което той има прибираща се към тялото метална опора. Така и двете ръце са свободни, за да държат нагрявания предмет, примерно тръба.

Теглото и на двата модела е 750 g.

За допълнителна информация и покупки посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото