Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Collomix – професионални инструменти за подготовка на строителни разтвори

Фирма Collomix и нейните продукти бяха представени от г-н Масимо Гасперини. Това бе първото участие на представител на тази немска компания в партньорска среща на „Ташев-Галвинг“. За сметка на това нашата фирма вече има добър опит и значителни постижения в продажбата на продуктите на Collomix – нещо, което подчерта и лекторът. Компанията е специализирана в разработването и производството на сравнително тясна гама машини и инструменти, предназначени за разбъркване с вода на различни сухи фабрично подготвени смеси и получаване, непосредствено преди употребата им, на разтвори за шпакловки, мазилки, зидане, замазки, бои и други материали. В своя производствен сектор Collomix е измежду лидерите на световния пазар, а машините й се отличават с много високо качество, висока производителност и дълготрайност, сведена да минимум умора при работа. За да не повтаряме вече написани неща, подробна информация за инструментите и машините на Collomix може да намерите в „Направи сам” от следните статии:

» Миксери за строителни разтвори на Collomix

» Collomix Xo 1, Xo 4 и Xo 6 – професионалните ръчни миксери

» Автоматизирани миксери Collomix за строителни разтвори

» Бъркалки за строителни разтвори

» Принадлежности за приготвяне на строителни разтвори

» „Кофа“ за почистване на бъркалки

Collomix1

Г-н Масимо Гасперини подчерта, че повечето производители на електроинструменти също предлагат миксери за разбъркване на строителни разтвори. През последното десетилетие в строителството и строителните ремонтни дейности масово навлезе употребата на фабрично подготвени сухи смеси, които се подготвят на място преди употребата им. За зор заман може да се използва и мощна бормашина, стига патронникът й да захваща стеблото на бъркалката. Когато обаче става дума за професионална работа, за големи количества разтвор, при това качествено хомогенизиран, тогава професионалните инструменти, каквито са Collomix, са безусловна необходимост. Специално проектирани за целта, изработени с внимателно подбрани висококачествени материали, с минимално ниво на предаваните на ръцете вибрации (<2,5 cm/s), те са инструмент, на който винаги може да се разчита. С тях може да се работи практически без прекъсване, без това да навреди на човешкото здраве. Това обяснява и сравнително по-високата цена на машините на Collomix – нещо, което е естествено за всеки професионален инструмент. Фирмата обръща внимание и върху най-дребните детайли. Той даде за пример специално разработената метал-органична грес за редукторните кутии на миксерите на Collomix. По време на работа тя не позволява да бъде изхвърлена от въртящите се зъбни колела и отложена върху стените на редуктора, което влошава триенето и причинява ускорено износване. Г-н Гасперини показа снимки на редуктори на миксери от друга, при това реномирана марка, при които греста се намира по стените вместо да смазва колелата и осите им. Доказателство за високото качество и прецизен производствен контрол е фактът, че производствените дефекти в гаранционния срок са изключително редки. Така например при продадени около 80 000 миксера от серията Xo е установен дефект при по-малко от 0,28% от тях.

Collomix2

Съществено предимство на ръчните миксери на Collomix е наличието на патентования адаптер HEXAFIX, които силно улеснява смяната и захващането на бъркалката. Досадното, изискващо време и физическо усилие закрепване чрез резбово съединение, каквато е обичайната практика, тук отпада. Наличието на система за улеснена смяна на бъркалката има и друго много съществено значение – за всеки вид разтвор, в зависимост от неговата вискозност и консистенция, е необходима и специално проектирана бъркалка. Collomix предлага обширна гама от бъркалки, които се различават по големина и формата на лопатките. Затова единият от щендерите в залата бе окичен с общо 31 бъркалки. Лекторът изрично подчерта, че в света компаниите, които произвеждат толкова богата гама от бъркалки и толкова качествени миксери, са само две.

Сред ръчните миксери г-н Гасперини специално обърна внимание на моделите с две бъркалки Xo DUO. Те работят с две срещуположно въртящи се бъркалки. Благодарение на това разтворът се разбърква значително по-добре и около два пъти по-бързо. Най-същественото предимство на тези машини е, че въртящите моменти, създавани от двете въртящи се в противоположна посока бъркалки, се уравновесяват взаимно. Това почти напълно разтоварва ръцете на работещия, защото отпада необходимостта да удържа машината да не се завърти. Тези машини са особено подходящи за разбъркване на гъсти, тежки разтвори.

Накрая той подчерта, че тази година Collomix чества 40 години от основаването на фирмата. По този повод е произведена в ограничено количество специална серия ръчни миксери Xo1 Y40 и Xo4 Y40. Те се отличават от базовите модели с по-голяма мощност на електродвигателя, специфичен дизайн и се предлагат в комплект с допълнителна безплатна бъркалка. Юбилейните модели ще се предлагат и в България, което е жест към „Ташев-Галвинг“ и българските майстори, защото броят на държавите, получили тази привилегия, също е ограничен. (линк).

Г-н Гасперини предостави на участниците в срещата просто и същевременно ефективно помагало, с което бързо, лесно и вярно може да се подбере най-подходящата бъркалка според вида и количеството на разтвора. Тя е голямо улеснение за търговците, предлагащи продуктите на Collomix, както и за техните клиенти при избора на оптималната бъркалка.

Пълният набор от машини и инструменти на Collomix е представен в електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД. 


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото