Още статии за Ташев-Галвинг ООД

„Ташев-Галвинг“ предлага лимитирана серия юбилейни миксери Collomix – по-мощни и с подарък бъркалка

XoYo40_1

40 години триумф на миксерите Collomix

Тази година немската фирма Collomix празнува своята 40-годишнина, и по-точно – четири десетилетия на успешно развитие, през които тя се утвърди като водещ производител на инструменти и машини, известни с обобщаващото наименование миксери, абсолютно за подготовката на строителни разтвори на работната площадка. Паралелно с тази представляваща най-масов интерес част от производствената програма, фирмата е утвърдено име и като производител на машини за разбъркване и смесване на материали в затворен съд с различни приложения в индустрията и търговията.

Марката Collomix е синоним, име, което неизменно се свързва с изключително качествени, удобни за работа, изпипани до най-малкия детайл високопроизводителни и дълготрайни машини. Инструмент, които всеки професионалист би предпочел за ежедневната си работа при подготовка на всевъзможни разтвори за зидане, за измазване на стени и тавани, за шпакловане, полагане на саморазливащи се и други подови замазки, залепване на облицовъчни плочи, за хомогенизиране на бояджийски материали и ред други подобни дейности. Този вид инструменти станаха неотменна част от инвентара при довършителните строителни и ремонтни дейности. Collomix предлага пълния набор ръчни и стационарни машини за разбъркване на всякакви, използвани в строителството, материали в зависимост от тяхното количество и обеми на работа. Освен това, фирмата предлага обширен набор от бъркалки, разработени според спецификата на материалите, които се разбъркват.

По случай своята 40-годишнина Collomix пусна на пазара лимитирана серия на два от най-усъвършенстваните и предпочитани ръчни миксери – моделите Xo 1 Y40 и Xo 4 Y40. За пазара в Германия и ограничен брой други държави предложението е валидно до 31 октомври т.г. За България обаче това ограничение е преодоляно. Вносителят на марката Collomix за страната ни, „Ташев-Галвинг“, е издействал правото да продава на българските строителни майстори двата юбилейни модела до изчерпване на договорените количества. Така че тези, които реагират по-бързо, все още имат шанс да се сдобият с юбилейна машина. Това има преди всичко съвсем реална и практична изгода – без промяна в цената всеки ще получи по-мощна машина плюс една (втора в комплекта) безплатна бъркалка. Самото предлагане на юбилейните миксери в страната ни е своеобразно признание за „Галвинг-Ташев“ и успешното налагане на марката в България, защото броят на държавите, в които тези машини ще се продават, както споменахме, е ограничен.

Миксерът Collomix е желана придобивка и много добра инвестиция поради високите качества и експлоатационна дълготрайност на машината. И двата базови модела, Xo 1 и Xo 4, бележат най-високото ниво на предлаганите към момента ръчни миксери на световния пазар. Понеже те вече са представени подробно в посочения тук брой на „Направи сам“, ще споменем само, че в стандартно изпълнение машините имат мощност на електродвигателя 1010 W, за първия и 1300 W за втория модел. Те са предназначени за разбъркване на силно лепливи и с голям вискозитет материали – основно различни видове строителни лепила, мазилки, материали за зидане, шпакловане, подови замазки, бои и др. Освен по-голяма мощност, моделът Xo 4 има двустепенен редуктор, което го прави особено подходящ за обработване на тежки, силно вискозни разтвори. Първият модел е пригоден за еднократно разбъркване на около 40 l разтвор, а вторият – на около 60 l разтвор.

Важно е да се знае също, че и двете машини имат ниското ниво на вибрации (<2,5 m/s), което позволява да се работи без каквото и да било прекъсване за отпочиване на ръцете през целия работен ден.

2

След казаното дотук за стандартното изпълнение на тези два модела и пълната справка, която всеки може да направи в посочените вече публикувани в списанието статии, остава да видим какво повече ще получат тези, които успеят да се сдобият с миксер от серията, посветена на 40-годишнината на компанията при запазване на цената на базовите модели.

» Повишена мощност на електродвигателя, съответно 1140 W за Xo 1 Y40 и 1400 W за Xo 4 Y40. Повишената мощност води до увеличаване на количеството разтвор, което може да бъде разбъркано наведнъж, съответно 50 l с първата и 70 l с втората машина.

» Една допълнителна и безплатна бъркалка тип WK 120 HF, респективно WK 140 HF за втория модел. Тя е предназначена за разбъркване на силно лепливи и с голям вискозитет материали – основно различни видове строителни лепила, мазилки, материали за зидане, шпакловане, подови замазки, материали на основа епоксидни смоли и др.

» Захранващ кабел с дължина 4 m и висококачествена полиуретанова изолация (PUR).

» Оптимална ергономична форма на ръкохватките и на машината като цяло, позволяваща по-удобна и по-малко уморителна работа в изправено положение на гърба на работещия.

» Адаптер (Hexafix) за бързо и лесно закрепване на бъркалката към вала на миксера. Наличието на този характерен за марката адаптер силно улеснява използването на широката гама от бъркалки на Collomix, създадена за оптимална подготовка на различни видове разтвори.

» За супер мераклиите ще добавим още, че миксерите от юбилейната серия се отличават и по своето оцветяване.

За допълнителна информация и покупка, посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“, както и новооткрития голям магазин на територията на досегашния търговски комплекс на фирмата в столицата.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото