Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Най-мощният електропнeвматичен къртач на Hitachi H 90SG

Hitachi1

Миналата година японската компания Hitachi пусна на пазара къртач, чиито технически характеристики значително надвишават най-добрите постижения на конкурентните модели в този клас. Представяме новия модел електропневматичен къртач H 90SG сега, защото от началото на тази година той вече се предлага от фирма „Ташев-Галвинг“.

Енергията, с която машината кърти, е впечатляваща – 70 J енергия на единичния удар. Това постижение и досега не е надминато. Още по-впечатляваща е производителността на къртача – средно 512 kg в продължение на 30 min работа, докато постижението на най-близкия по този показател конкурентен модел е едва 384 kg при къртене на бетон със същите характеристики. Иначе казано, за единица време къртачът на Hitachi H 90SG е съответно с 30% и 40% по-производителен от следващите го най-близо два конкурентни модела, които имат и същата мощност на електродвигателя, каквато и H 90SG – 2000 W.

Доколко конструкторите на Hitachi са успели да подобрят своя най-нов модел, показва и сравнението с неговия предшественик H 90SE. Новият H 90SG има с 27% по-голяма енергия на единичния удар и e с 47% по-производителен от него.

Моделът H 90SG е шампион и по друг, с не по-малка важност, технически показател – нивото на предаваните върху ръцете на работещия вибрации по време на работа. Този показател особено внимателно се наблюдава и всеки производител хвърля максимални усилия да постигне все по-ниски стойности, защото от това зависи ефективната продължителност на работа в рамките на работния ден, зависи опазването на здравето и съхраняването на работоспособността на работниците.

Проведените тестове са показали, че при H 90SG нивото на предаваните върху ръцете на работещия вибрации са 7,7 m/s², което е значително по-ниско от най-близките конкурентни къртачи, които при това имат по-малка енергия на удара. По този показател постижението при H 90SG е с 54% по-добро и от неговия предшественик H 90SE.

Този безспорен успех е постигнат благодарение на по-нататъшното усъвършенстване на разработената от Hitachi ефективна комплексна антивибрационна система (UVP), която включва отделящ по-малко вибрации оптимизиран ударен механизъм, специална система за захващане на ръкохватките към тялото, която е изпълнена изцяло чрез еластични гасящи вибрациите елементи, както и поставяне на демпфериращи пръстени между тялото на машината и предната му част, в която се намира механизмът за захващане на работния инструмент.

Къртачът работи с инструменти (шила, длета, лопатки, трамбовки) с шестостенна опашка с размер 28,5 mm. Честотата на ударите върху опашката на инструмента е 1000 minˉ¹. Теглото на къртача H 90SG е 32 kg.

За повече подробности и покупка посетете електронния магазин на  „Ташев-Галвинг“ ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото