В категории: 2015, Брой 3-4/2015, Инструменти, Представяме ви

Партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ – представяне на Tyrolit

Tyrolit1

Това бе третото поред представяне на австрийската фирма Tyrolit на партньорска среща на „Ташев-Галвинг“. Както спомена г-н Данчо Данчовски, търговски представител на Tyrolit за България, от последното обстойно представяне през ноември 2014 г. не са минали и шест месеца, поради което открояващите се новости този път бяха значително по-малко. Поради това той направи по-общ преглед на вече позната на читателите на списанието продуктова гама, като разбира се един от основните акценти бе отново поставен върху керамичните дискове Cerramic.

Tyrolit3

Сред най-новите продукти се открояват дисковете за рязане Pemium*** ACCU 2in1, специално разработени за работа с акумулаторни ъглошлайфмашини. Целта е да се намали до минимум разходът на електроенергия и с това да се удължи продължителността на работа на машината с едно зареждане на батерията. С дебелина от 1 mm дискът е предназначен за рязане както на обикновена, така и на неръждаема стомана. Комбинацията от акумулаторно задвижвана и поради това автономна машина с диска на TYROLIT ACCU 2in1 е отлично решение за извършване на малки ремонтни работи в условия, където липсва мрежово захранване. Този вид машини са извънредно полезни също така при работа на скеле или на трудно достъпни места. Особено подходящи са за рязане на тънки ламарини, тънкостенни профили и тръби, при необходимост може да бъдат ефикасно използвани за напречно рязане на плътни материали с неголяма дебелина, като стоманени армировъчни пръти. Напомняме, че означението Pemium*** се отнася за най-високата по качество група дискове на TYROLIT.

Tyrolit2

Новост, която би оценил високо всеки, работил с ротационна стоманена четка, е моделът Premium*** Shield. Това е конусовидна (чашковидна) телена четка, предназначена за работа с ъглошлайфмашина. Специфичното за новия модел е наличието на предпазен щит, който обхваща четката и не позволява на откъртените от нея частици, както и парченцата скъсана тел, да се разхвърчават безконтролно в околното пространство. Щитът е от прозрачна пластмаса, поради което не нарушава видимостта в зоната на работа. Той е разделен на множество сегменти (ламели), за да не пречи при обработване на трудно достъпни места. Този вид четки намират много широко приложение за почистване на метални повърхности от ръжда, от други покрития и замърсявания, за фино шлифоване, зачистване и оформяне на заваръчни шевове.

Tyrolit4

Проведените демонстрации бяха много атрактивни, а мощният сноп от искри замалко да подпали околната суха растителност. Бяха извършени тестове, включително с участието на зрители, за грубо отнемане на стомана (скосяване на кантове) както и за рязане с измерване на отнетото количество материал и степента на износване на диска.

За покупка на продуктите на Tyrolit посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2015, Брой 3-4/2015, Инструменти, Представяме ви

Ключови думи


 
към началото