В категории: Брой 11/2010, Представяме ви, Хоби

Предпразнично настроение и промоции в „Практикер“

Месец преди Коледните и следващите ги непосредствено Новогодишни празници в магазините „Практикер“ вече властва празничната атмосфера. Традиционната за това време на годината празнична експозиция очаква посетители. По-предвидливите имат възможността овреме да подготвят празничната украса на домовете си, за да не щурмуват в последната минута до пълно изтощение магазините и да седнат накрая на традиционната семейната трапеза измъчени до изнемога. Влизайки в „Практикер“ преди тълпите да задръстят магазините човек може да си спести не само похабените нерви, но със сигурност и много по-обмислено и точно да подбере най-подходящите подаръци, а не да си хвърли парите само и само да отбие номера. В „Практикер“ се предлагат десетки хиляди възможности за оптимално съчетаване и на двете предпразнични задачи. От една страна Коледната експозиция съдържа повече от всичко традиционно и от столетия потребно за празничната украса. Като се започне от вечнозелените елхи, до тяхната украса и цялостната украса на жилището, а когато това е самостоятелна къща – на нея и на части от двора. Така всеки прозорец, всяка градинка и ограда ще допринасят за цялостната празнична украса на улицата и града, всяко семейство ще участва в общото празнично настроение на този най-светъл за християнския свят празник. Тази празнична и одухотворена обстановка, напълно непозната преди десетилетия в страната ни, направо стъписваше всеки българин, попаднал около Коледните празници, в който и да било западноевропейски град. Тази празнична култура постепенно навлиза и у нас, а магазини като „Практикер“ изравняват възможностите на българина и немеца, примерно, по отношение на възможностите да разкраси празнично и ритуално своя дом.

Украсата, естествено, започва от коледната елха. С удовлетворение бихме отбелязали, че в „Практикер“ от няколко години напълно са се ориентирали към изкуствените дръвчета, а с всяка година качеството на тяхната изработка става все по-добро, до степен да изглеждат по-естествени от изтръгнатите от гората живи елхи. При това иглите на изкуствените не опадат. Когато замяната стане масова практика, гората ще може да си отдъхне, защото и бракониерските набези ще намалеят, щом няма пазар за живи дръвчета. Посетителят има избор на големини на „дървото“, което пък му позволява да подбере най-подходящото за своя дом. Дори има и елхи „в кутия“, което също е практично решение, защото щом отминат празниците елхата се прибира и защитена от прахта догодина ще изглежда също толкова свежа и готова за празника.

Откак демокрацията разтвори широко държавните двери към света, мнозина българи се пристрастиха по светлинните и звукови ефекти, по стрелбата и светлинните ракети, стигащи често до панаирджийска показност. В „Практикер“ се предлагат елегантни и дискретно подчертаващи празничната атмосфера всевъзможни светещи, мигащи и с „бягаща светлина“ украси, като гирлянди, звезди, елхички, завеси и т.н. Предлагат се във вид на напълно готови и изключително лесни за монтиране комплекти. По-увлечените от движението „Направи си сам“ могат да закупят светещи маркучи и останалите необходими елементи, за да изградят по собствен проект украсата на дома и градината. Ако навън зимата е безснежна, това няма да се отрази на празничното настроения в дома, защото в „Практикер“ предлагат покрай бенгалския огън и ефектен заместител на снега, който няма опасност да се разтопи.

Подбирането на подаръци винаги е трудна и често силно изтощителна работна. Тя може да бъде силно улеснена, защото специалистите на „Практикер“ са се потрудили да подготвят тематични подаръчни комплекти най-вече съобразени с възрастта на получателите им. Така например, срамежливо скрит зад голямата елха с подредена около нея експозиция с такива специално подбрани комплекти открихме подарък, който би очаровал всяко дете и най-вече момчетата – мотоциклет триколка, задвижвана с електродвигател и акумулаторна батерия. Така таткото, който в детството си се е радвал до полуда на примитивната дървена тротинетка, дето се тласка с единия крак, може да създаде същото радостно усещане у децата си, прилягащо на 21 век.

Животът далеч не е безкраен празник, а налага своите ежедневни, включително битови потребности. Ето защо магазините от вида на „Практикер“ са отличното място за предпразнично пазаруване, защото наред с украсата, без да се губи допълнително време, всеки може да направи и покупките, необходими му за месеци и години напред. Тук „всичко необходимо за дома и градината е грижливо подбрано и събрано под един покрив“.

Сега „Практикер“ прави поредния значителен жест към своите клиенти – през целия декември т.г. стоките с цена над 150 лв. всяка ще се продават на разсрочено на десет равни вноски плащане без каквото и да било оскъпяване. При покупката се плаща само първата вноска. Проверихме лично – няма никакви скрити уловки и оскъпяването наистина ще бъде 0%!

Втората добра откъм ценово отношение декемврийска новина, е специалната промоция, единствено в „Практикер“, на любителските електроинструменти от зелената серия на Bosch. Печалбата в случая е двойна. От една страна марката е достатъчно авторитетна гаранция за качеството на инструментите. От друга, всяка покупка на такъв инструмент през декември т.г. дава право за участие в томбола с награди от хладилник до тостери.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

Брой 11/2010, Представяме ви, Хоби

Ключови думи


 
към началото