Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Нови специализирани магазини на „Ташев-Галвинг“

Tashev1

Преди малко повече от година „Ташев-Галвинг“ откри своя нов просторен магазин, построен на територията в столицата, на която фирмата от години е изградила два обособени центъра с множество по-малки магазини, включително склад за метали, строителни материали и арматурен двор. Това бе значително събитие по пътя на успешното развитие на фирмата и преди всичко за нейните клиенти. С новия магазин бяха създадени отлични възможности за персонално обслужване на клиентите, като досегашните магазини бяха също преустроени за постигане на общия замисъл – всички предлагани артикули, а те са над 50 000, да бъдат логично групирани и подредени според тяхното предназначение и специфика, прегледно изложени „на една ръка разстояние“ пред взора на клиентите. Това позволява бързото ориентиране в търсене на подходящият артикул, улеснява преценката и избора, като се съпоставят сходните по вид и приложение, но с различен производител, големина и други характеристики продукти. Не на последно място, в така добре подреден магазин човек влиза с нагласата да купи определен инструмент, примерно, на място открива още по-подходящ, а най-често си купува и други необходими му неща, за които до момента не се е и сещал.

Tashev2

За разлика от големите, по правило или поне до скоро, с чуждестранно участие вериги магазини от типа „Направи сам“, където клиентът е оставен предимно сам да се оправя, и когато се наложи трябва да положи усилия да открие някой продавач-консултант, всеки от групата магазини на „Ташев-Галвинг“ е пренаситен от квалифицирани за дадената продуктова гама търговци. Така че вместо клиентът да търси консултантска помощ, продавачът го посреща, а пред очите му е изложено прегледно всичко, което се предлага. Тук ще си позволим да споделим един факт, който не се афишира. Фирмата ежемесечно провежда обучения на своите търговци с оглед непрестанно повишаване на компетентността им за продаваните от тях стоки. Разбирането е, че служителите в магазините са преди всичко компетентни консултанти, които при необходимост да могат да напътстват и подпомагат клиентите в оптималния за всеки конкретен случай и потребност избор.

Високата компетенция е необходима не само поради голямото многообразие от видове артикули. Освен продуктите на световните мастодонти, чиито марки може да се видят по щандовете на още много други магазини, „Ташев-Галвинг“ си е заслужила привилегията да бъде единствен или измежду съвсем малкото директни вносители на машини, инструменти, консумативи и други материали, произведени от по-малки, но за сметка на това специализирани и предлагащи продуктите си на най-високо световно качество компании. Това дава възможност на клиентите да получават най-качествени продукти, често на удивително изгодни цени.

Tashev3

Прави впечатление също, че докато големите вериги, чиито асортимент по количество не се различава съществено от продуктовото разнообразие, което поддържа „Ташев-Галвинг“, се стремят да задоволяват обичайни потребности за дома и градината на най-масовата група потребители. За разлика от тях „Ташев-Галвинг“ поддържа по-силно изразена техническа ориентация, примерно не продава пердета, мокети или тапети, нито торове за градината. Освен продуктите с масово приложение, в магазините на фирмата се предлагат и множество продукти с професионална насоченост, примерно за изграждане на сградни електроинсталации, мълниезащитни системи и много други, включително ключове, свредла и други инструменти с големини, каквито другаде не бяхме виждали. С две думи, на едно място клиентът ще намери всичко, което може да му потрябва – от арматурните заготовки за стоманобетонна конструкция, всевъзможни по вид и размери основно стоманени профили, ламарина, композитни панели с топлоизолация, дървесни плочи за облицовка, до елементната база за всякакви сградни инсталации, електроматериали, всевъзможни машини, електро- и ръчни инструменти, крепежни елементи и какво ли още не.

Tashev4

Към удобствата, които допълнително привличат потока от клиенти е и обширният паркинг до сами магазина.

Повод да се върнем към разширяването и развитието на магазинната мрежа на „Ташев-Галвинг“ е откриването на двата нови търговски салона, които се намират на втория етаж в сградата на големия магазин. Следвайки успешната и в услуга на клиента търговска логика, тяхното създаване е поредната крачка за специализация по вид на продуктите. Ако следваме логиката на популярна реклама за луканкови колбаси, би трябвало да заявим, че това което не може да се опише, трябва да се види. Естествено, че не може да опишем един по един хилядите инструменти, нито дори само продуктовите групи. Прегледно подредените и изложени инструменти в двата най-нови магазина трябва да се видят, внимателно да се проучат на място. Поради това и ние се постарахме да ги представим визуално чрез окото – обектива на фотоапарата.

Единият магазин е специализиран в областта на ръчните механични инструменти, като ще споменем част от световните марки, за които в списанието вече сме писали. На метър, метър и нещо от посетителите са изложени:

Tashev5

» Огромна колекция от всевъзможни клещи на лидера в тази област немската фирма Knipex.

» Набори ръчни отвертки на реномираната немска фирма Wera, която е законодател в тази област.

» Отвертки, ключове и вложки за гедоре на също така престижната немска фирма Projahn.

» Внушителна колекция от стеги, пристягащи приспособления и други инструменти на популярната немска фирма Wolfcraft (на сайта има още 7 статии за инструменти на Wolfcraft).

» Всевъзможни по вид, големина и изпълнение професионални нивелири с водна либела на израелската фирма Kapro.

»Богата колекция от ръчни инструменти на STANLEY. В „Направи сам“ към момента са представени само електроинструменти на тази мощна фирма.

» Тук се предлагат още всевъзможни електрически поялници, кламери за такери, голямо разнообразие от всякакви видове гаечни ключове – поотделно и в комплекти и много други инструменти.

6

Вторият магазин е специализиран в областта на инструменти за пробиване, рязане и повърхностна обработка на всякакви материали: метали, дърво и дървесни материали, бетон и строителни материали. Прави впечатление, че основната част от тях са носят световно известни марки като DeWalt, Makita, Hitachi, Tyrolit и др.

Tashev8

Ще изброим само някои продуктови групи:

» Свредла и боркорони за пробиване на бетон, строителни материали, метал и дърво

» Ротационни телени четки

» Длета, шила, каналокопатели, лопатки за перфоратори и къртачи с SDS plus и SDS max захват

» Листове за механични ножовки, триончета за саблени и прободни триони

» Комплекти с метчици и плашки за нарязване на резби

» Всевъзможни дискове за рязане на дърво, метали, на бетон и керамични строителни материали (метални с диамантни зърна) и карбофлексни (включително и за шлифоване на метални повърхности), сред които бихме откроили дисковете на австрийската фирма Tyrolit

» Голяма гама боркорони за изрязване на отвори в дърво, строителни и други материали; фрези за пробиване на големи отвори в метали с магнитно закрепващи се бормашини

» Стругарски ножове

» Фрезери за ръчна фреза на Festoool, Makita, CMT, Bosch и други производители.

Tashev9

Tashev10

Детайлни подробности за описаните групи инструменти може да намерите в електронния магазин на „Ташев-Галвинг“, а когато не знаете кой точно инструмент ви е необходим, най-добре е да отидете в магазина и на място с помощта на продавача-консултант да направите оптималния избор.

Tashev11

Tashev13Tashev12

Tashev14


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото