Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Акумулаторни инструменти на DeWALT с 20% по-ниска цена. Коледна промоция!

DeWalt1

Всяко представяне на нови електроинструменти на DeWALT заслужава специално внимание, защото марката е синоним на най-високо професионално качество. Появата им на пазара привлича вниманието както на почитателите на марката, така и на търговците, чрез които те достигат до своите притежатели. Защото, особено в сектора на акумулаторните инструменти, новите модели в голяма степен определят и оборота от продажбите.

Това ясно пролича и по време на есенната, последна за годината, работна среща, която „Ташев-Галвинг“, дистрибутор на DeWALT за България, проведе в края на септември т.г. със своите партньори. На нея представителите на американската компания г-н Сорин Крачиун, търговски мениджър „Източни Балкани“, г-н Андрей Солаков, специалист „Бизнес развитие България“ и г-н Ласло Харачек – мениджър „Демонстрации и обучения“ представиха подробно и демонстрираха в работна обстановка най-новите електроинструменти на компанията. Естествено, при пълна доминация на акумулаторно захранваните модели. Нищо ново, защото автономните електроинструменти са най-бързо развиващия се пазарен сектор от много години насам. Свидетели сме на бързото развитие и появата на все по-мощни (с по-голям капацитет) и по-дълготрайни литиево-йонни акумулаторни батерии, които стават и все „по-интелигентни“. Последната решаваща новост – безчетковите електродвигатели, вече са в центъра на всяка презентация на водещ световен производител.Те вече са стандарт и при новите модели на DeWALT.

2

При изобилие от информация, правилното решение е да се подбере и акцентира върху най-същественото за читателите на списанието, част от които са професионални или домашни майстори, настоящи и бъдещи притежатели на електроинструменти на DeWALT. Освен това те се ползват с привилегията да получават чрез „Направи сам“ често изпреварваща информация за новостите. Така например близо два месеца преди септемврийската партньорска среща на „Ташев-Галвинг“, благодарение на предварително предоставената ни информация и машини за тестване, списанието публикува статията „Интелигентни“ акумулаторни винтоверти от серията XR на DeWALT“ в която подробно бе представена добилата голяма популярност серия XR (Extreme Range) и присъщата, вродена „интелигентност“ на новото поколение акумулаторни инструменти.

Това бе и водещата тема в презентацията. Тази серия обхваща най-различни по вид електроинструменти, чиито общи и индивидуални характеристики са описани подробно в тази статия. Всички нови модели от серията XR работят при пълна взаимозаменяемост (за дадено захранващо напрежение) с новите, също XR LI-Ion, литиево-йонни батерии, като с най-високо към момента постижение са моделите DCB184 и DCB184B с капацитет 5 Ah и изходящо напрежение 18 V.

Улеснени от факта, че вече сме публикували най-същественото към момента в развитието на акумулаторните електроинструменти на DeWALT, може да съобразим избора на моделите, представени в тази статия и с наближаването на Коледните и новогодишни празници, когато по традиция търговците стават особено щедри и всички се втурват да купуват подаръци, включително и за себе си. За хора с отношение към техниката и особено за тези, които имат трайни професионални или хоби интереси, едва ли има по-подходящ подарък от качествен, брилянтно изпипан инструмент, който не само да решава технически задачи, но и да доставя наслада за погледа и удоволствие да бъде държан в ръка. И така години наред.

Досега не е ставало дума в списанието, че „Ташев-Галвинг“ непрестанно поддържа промоционални акции при това не за една-две, а за множество марки – само през декември т.г. те са 27.

Тук ще представим подробно само машините на DeWALT, които от 27 ноември до 31 декември 2015 г. се продават на цени средно с 20% по-ниски от обичайните. Има и оферти с подарък, чиято стойност, т.е. безплатна придобивка, е 539 лв. Промоцията обхваща общо 25 предложения за отделни машини или в комбинация, от които тук ще представим само няколко. С изключение на една машина, останалите ги свързва акумулаторната батерия като източник на електрическа енергия.

Акумулаторни батерии DCB184 и DCB184B

DeWalt6

Трите разгледани в статията модела – акумулаторни бормашини и винтоверт, се доставят в комплект с най-мощната за момента литиево-йонна батерия на DeWALT DCB184 с изходящо напрежение 18 V. Благодарение на капацитета си 5 Ah тя осигурява около 66% по-продължителна работа на инструмента в сравнение с батериите с капацитет 3 Ah и 25% повече от батерия с капацитет 4 Ah. Теглото й е 620 g.

Както вече стана дума, батериите DCB184 и DCB184 B са съвместими и може да работят с всички акумулаторни инструменти от серията XR, работещи с напрежение на захранващия ток 18 V. Тя има вграден трипозиционен светодиоден индикатор, който при натискане на бутонче, показва степента на наличния в нея електрически заряд.

Тази батерия се предлага и в още „по-интелигентна“ модификация – моделът DCB184B. Това й качество се изразява във възможността батерията да обменя по безжичен път (Bluetooth) информация с мобилни устройства (таблет, телефон), работещи с най-разпространените към момента операционни системи iOS (Apple) и Android (Google). За това е необходимо на устройството да се инсталира програмният продукт DeWALT Tool Connect. След като батерията се регистрира от устройството, то я разпознава индивидуално и дава информация за нейното състояние – готовност за работа и ниво на зареждане, състояние на процеса на зареждане, издава алармен сигнал при повишаване на температурата на батерията над определена граница. Тази свързаност силно улеснява инвентарния контрол при едновременна работа с множество акумулаторни инструменти на даден обект, контролира се предаване им от техническия ръководител на работниците и приемането на всеки инструмент след завършване на работата. При това на екрана на устройствата се вижда информация за нивото на остатъчния заряд за всяка батерия поотделно и които се нуждаят от зареждане. Нещо повече, наличието на постоянна безжична връзка с всяка батерия позволява осъществяване на непрестанен текущ контрол върху местоположението на инструмента. Ако той бъде изнесен извън зоната на обхват на мобилното устройство, то подава алармиращ сигнал, което може помогне за пресичане на евентуално злоумишлено действие. Алармен сигнал може да бъде излъчен и ако батерията бъде отделена от машината. Освен това чрез мобилното устройство батерията може да се активира за работа или обратно, да бъде деактивирана. Предвидено е също, тя самата да може да се деактивира в случай, че бъде свалена от друг човек.

Времето на зареждане на двете батерии с универсалното зареждащо устройство DCB105 е 90 min. Съвсем новата за пазара ни батерията DCB184B засега ще се продава отделно, а в бъдеще – и фабрично комплектувани с нея инструменти. Тя също е включена в коледната промоция на „Ташев-Галвинг“.

Акумулаторни бормашини и винтоверт

DeWalt7

Трите, включени в промоцията на „Ташев-Галвинг“ акумулаторни бормашини и винтоверт, се задвижват от най-съвършения към момента на пазара безчетков електродвигател и се доставят с най-мощната батерия DeWALT DCB184. Все още световна новост, този вид електродвигатели бързо навлиза в продуктовите програми на водещите производители. За техните особености и предимства през последните година-две нееднократно е писано в списанието, включително и в цитираната вече статия. Затова споменаваме бегло само, че безчетковият електродвигател е способен да работи около 57% по-продължително с едно зареждане на батерията при един и същ капацитет (по данни на DeWALT). Неговата дълготрайност е около 2 пъти по-голяма в сравнение с колекторните (четкови) електродвигатели. Новите двигатели имат и редица много съществени предимства по отношение на сервизното обслужване, защото тук липсват неминуемо износващите се четки, както и характерното искрене между тях и контактните пластини на колектора. Липсва и отделяното значително количество топлина поради искренето между четките и колекторните пластини, отпада и вероятността за повреда на колектора.

Винтоверт-бормашина DCD790P2

5

Този модел е класически винтоверт-бормашина, поради което еднакво добре пробива отвори в материали, за които не е необходимо прилагане върху свредлото на ударно действие. Същевременно тя е мощен електроинструмент за завиване и отвиване на винтове. За този модел вече е писано в „Направи сам“, поради което ще споменем само някои от най-съществените му технически характеристики. Машината е компактна и с ергономично, много удобно за работа тяло. Има двускоростен механичен редуктор, който в комбинация с плавното електронно регулиране на честотата на въртене, позволява прецизен избор на оптималната за пробивания материал стойност. Регулаторът за ограничаване на големината на максималния въртящ момент има 15 степени. Това позволява точната му настройка в зависимост от големината на винта и твърдостта на материала – най-често при завиване на винтове за дърво. Максималният въртящ момент е 60 Nm (при „твърдо“ завиване) и 23 Nm (при „меко“). Патронникът позволява захващане на свредла с диаметър от 1,5 до 13 mm. Максималният диаметър на отвора при пробиване в стомана е 13 mm, а в дърво – 38 mm. Машината се доставя с две акумулаторни батерии и универсално зареждащо устройство XRLi-Ion DCB105, което може да зарежда и батерии с напрежение 14,4 V и 10,8 V.

DCD795P2

DeWalt10a

Тази машина се различава от модела DCD790 по наличието на ударен механизъм. В зависимост от избраната предавка той нанася върху свредлото удари с честота 0–10 200/34 000 minˉ¹. Благодарение на това, освен за пробиване в метали, дърво и пластмаси, машината може да пробива и отвори с диаметър до 13 mm в тухлен зид.

DCF899P2

DeWalt13

Машината представлява мощен ударен гайковерт с впечатляващи възможности – големина на максималния въртящ момент до 950 Nm при максимална честотата на ударите 2400 minˉ¹. Това му осигурява достатъчен резерв за сигурна работа с винтове и гайки до М20. Максималният динамичен въртящ момент 1626 Nm, който машината достига при развиване, позволява разглобяването дори на силно ръждясали, спечени и силно пренатегнати резбови съединения. Тя има тристепенно електронно ограничаване на максималната честота на въртене, респективно на големината на максималния въртящ момент, чийто превключвател се намира в основата на ръкохватката. В зависимост от избраната позиция честотата на въртене може да се регулира в диапазоните: 0–400/1200/1900 minˉ¹ (без натоварване).

В основата на ръкохватката се намира мощен светодиод, който осветява много добре мястото, на което се работи.Нивото на вибрациите при максимална мощност е 13 m/s². Теглото на винтоверта с батерията е 3,3 kg. Ръкохватката има ергономична форма. Върху повърхността й са оформени зони с еластично покритие, което улеснява и прави по-сигурно държането на машината, както и спомага за намаляване на предаваните на ръката вибрации.

Машината е комплектувана с две батерии DCB184 и зареждащо устройство – универсалното XR Li-Ion DCB105.

Саблен трион DWE305

Този саблен трион силно привлече вниманието ни и едновременно с това пробуди тъга, защото „щатът“ в редакционната ни работилница за такава машина вече е зает от друга, също световна марка. Това е рискът на професията, която изисква, но често доставя неизмеримо удоволствие през ръцете ни да минава поток от всевъзможни все по-нови и все по-желани за притежаване инструменти.

Сабленият трион е изключително полезен инструмент с много широк кръг от приложения – от строителната площадка, през различните видови работилници, докато стигнем до градината и двора. Отдавна иззел дейностите на ръчните триони и ножовки, сабленият трион е отличена машина за рязане на всевъзможни материали. С подходящо подбрано трионче той реже бързо, точно, при минимално загряване на материала и което не е за подценяване – при повишена безопасност, масивна дървесина, плочи от дървесни материали, метални профили и тръби, различни изделия от пластмаса, облицовъчни плочи на гипсова или циментова основа, блокове за зидане от газобетон или керамика, керемиди, стенни и покривни панели, елементи от стъклопласти и др. Той е незаменим инструмент за строителните дърводелци, при изграждането и ремонта на водопроводни и отоплителни инсталации, при автотенекеджийството и изграждането на конструкции с ламарина, и др. Много ценна е възможността му за рязане на тръби, армировъчни пръчки и други предмети в непосредствена близост до строителната конструкция (подове, стени, тавани). Списъкът с приложения е дълъг, а ние да поясним с какво впечатлява този модел на DeWALT.

По мощността на електродвигателя си – 1100 W, DWE305 се намира в близост до горния край на скалата по този показател. Това, в съчетание с големината на хода на движение на триончето – 29 mm, позволяват машината да реже бързо и с лекота различни по дебелина и твърдост материали. Трионът може да реже дървени греди с дебелина до 280 mm, стоманени профили и тръби с широчина/диаметър до 100 mm, изделия от пластмаса с дебелина до 130 mm. За мощността на двигателя си трионът има много добро тегло – 3,5 kg.

8

Честотата на движение на триончето се регулира плавно чрез пусковия бутон в границите 0–2800 minˉ¹. Този трион няма пенделообразно движение, което по принцип ускорява рязането при материали от мека дървесина, но се изключва при работа с твърди материали.

И така, с какво той спечели симпатиите ни? Първото, което човек с опит при работа с такъв инструмент би забелязал, бе изтънената в сравнение с други саблени триони шийка, която изпълнява ролята на предна ръкохватка. Това позволява лесното й обхващане с ръка, което прави държането и направляването на машината при рязане по-сигурно и удобно.

Най-същественото отличие и предимство на DWE305 обаче е в механизма за закрепване на триончето, конструиран да позволява лесната му и бърза смяна. Освобождаването и захващането на опашката му става чрез повдигане и отпускане на малко лостче. Специално внимание заслужава конструкцията на главата, която дава възможност триончето да бъде закрепвано в четири положения, всяко от които е завъртяно на 90° спрямо съседното. Това позволява триончето да бъде закрепено в най-удобното за работа положение. Силно се улеснява рязането при проблемни места, например в непосредствена близост до стена или друга преграда.

Прахосмукачка DCV582

9

Прахосмукачките, в тяхното промишлено изпълнение, отдавна се наложиха като незаобиколима машина с многостранни и многобройни приложения, особено при извършване на ремонтни дейности във вече обитаеми помещения. Не случайно всеки ръчен електроинструмент за рязане, шлифоване или рендосване има щуцер за свързване към маркуча на промишлена прахосмукачка. Предлагат се и различни приспособления за безпрашно пробиване, всяко от които е безполезно, ако не бъде свързано към прахосмукачка.

Прахосмукачката DCV582 на DeWALT е компактна, лека и елегантна, удобна за пренасяне машина с много висока степен на очистване. Най-същественото в случая е нейното двойно захранване. Тя може да работи включена към електрическата мрежа (230 V) или от собствена акумулаторна батерия. Това й осигурява автономност – нещо, което със сигурност ще привлече вниманието на автомобилистите, например, които не разполагат с гараж и електрически контакт в него. Прахосмукачката се продава без акумулаторна батерия, като покупката й става още по-изгодна за хора, които вече притежават един или повече акумулаторни електроинструменти на DeWALT. При това прахосмукачката не е капризна – може да работи с батерии с напрежение 14, 4 или 18 V. Изисквания по отношение на капацитета на батерията няма. От него ще зависи продължителността на работа с едно зареждане на батерията.

Прахосмукачката има електродвигател с мощност 300 W. Той осигурява дебит на въздушната струя до 15,9 l при подналягане – 60 mbar. Обемът на резервоара е 7,5 l. В него се намира поплавък, чрез който се контролира нивото на събраната вода. Диаметърът на маркуча е 32 mm, което позволява свързване с практически всички ръчни електроинструменти.

DeWalt23

Машината е предназначена както за сухо, така и за мокро почистване, включително за засмукване от съд или събиране на разлята вода.

Има високоефективен филтър за фино очистване (HEPA), който пречиства преминаващия през него въздух до 99,97%. Задържа частиците с големина до 0,3 μm. Филтърът позволява измиване с чешмяна вода. Освен за засмукване, прахосмукачката може да се използва и за издухване.

Маркучът, който може да се изпъне до 2 m и накрайниците за него са закрепени към тялото на машината. Това я прави още по-компактна, удобна за пренасяне и съхранение.

Теглото на прахосмукачката е 4,8 kg (без батерия).

Яке с електрическо отопление DCJ069XL

DeWalt26

Зима е, всеки облича топлите си дрехи и при възможност съкращава престоя извън затоплените помещения. Когато обаче се налага часове наред работа на открито при мразовити температури и особено без активно движение, дори и облекло за високопланински алпинизъм не помага достатъчно. За такива случаи е необходимо облекло, което не само да съхранява топлината на човешкото тяло, но и самото то да отделя топлина. Съзнателно пропуснахме думата „работно“ облекло, макар че става дума именно за такова, защото „електрифицираното“ яке на DeWALT е елегантно и не напомня, че става дума за специализирана дреха. То е изработено от здрава полиестерна материя с повишена устойчивост на вятър и много добри водоотблъскващи свойства. Необикновените качества на това яке се дължат на три нагревателни елемента, поставени в подплатата – две симетрично разположени в областта на гърдите и един в долната част на гърба. Тези елементи са толкова тънки и гъвкави, че човек трябва да положи усилия докато успее да ги напипа. С две думи, те по никакъв начин не се усещат при носене и не ограничават свободата на движение. Нещо повече, якето може да се пере и в перална машина при температура на водата до 30 °С.

Нагревателните елементи се захранват с литиево-йонна батерия XR Li-Ion. Това е още един мотив за наличието на такива електроинструменти в работилницата, защото самото яке се продава без батерия. Или обратно, покрай якето да започне попълването на колекцията от акумулаторни електроинструменти на DeWALT. Разчита се якето да използва батерията на някой от инструментите, който в момента не се ползва или пък да се купи специално за него по-лека и съответно, по-евтина батерия. Якето може да работи с батерии с изходящо напрежение 10,8, 14,4 или 18 V, независимо от капацитета им. Температурата на нагревателните елементи може да се регулира в три степени плюс една за предварително подгряване. За ориентация при избора на подходящата батерия, което е свързано и с нейното тегло, ще посочим, че батерия с напрежение 18 V и капацитет 1,5 Ah е в състояние да захранва якето в продължение на около 5 часа при втора степен на мощност.

DeWalt25a

Якето се доставя с адаптер за включване на батерията, който има светодиоден индикатор, показващ наличния в нея електрически заряд. Има и два USB куплунга за захранване на мобилен телефон, MP3 плейър и др. Предлага в четири размера, а кройката му позволява максимална свобода на движение на ръцете. За адаптера и батерията има специален джоб, който се затваря с цип и в него се намира кабелът за включване на захранването.

Якето се продава поотделно, а в рамките на текущата декемврийска промоция на „Ташев-Галвинг“, може да се получи и като подарък при покупка на акумулаторен ударен гайковерт DCF899P2.

За допълнителна информация и поръчки посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото