Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Нови електрически верижни триони на Hitachi – с промоционални цени

Trioni1

Масовата представа за продуктите на Hitachi, и по-точно на нейната дъщерна фирма Hitachi-Koki, е свързана преди всичко с популярните ръчни и настолни електроинструменти. Това е така, защото дори и на преситения с висококачествена техника японски пазар, този водещ японски производител владее над 40% от него. Огромната продуктова програма обаче включва и практически всички видове инструменти за работа в градината – били те захранвани с електричество, или задвижвани от двигател с вътрешно горене. Сред тях има и немалко верижни триони.

Новост при електрическите верижни триони е серията CS 30SB, CS 35SB, CS 40SB. Това са три на практика еднакви машини, които се различават единствено по дължината на шината: 300, 350 и 400 mm. Тази разлика се отразява и върху теглото на подготвения за работа трион – всеки следващ модел тежи със 100 g повече: 4,7, 4,8 и 4,9 kg.

Тези триони се появиха на световния пазар в средата на годината, предлагат се и от фирма „Ташев-Галвинг“. Другата добра новина е, че и трите модела са включени в промоционалната коледна колекция на компанията с отстъпка 60 лв. за модела CS 40SB и по 50 лв. за останалите два.

По принцип този вид верижни триони, и в частност новите модели на Hitachi, са идеалните машини за работа в градината – рязане на клони и дървета, нарязване на дърва за огрев, строителство на различни дървени конструкции, включително покривни, а защо не и за извайване на скулптури от масивни дървесни трупи. Като всеки електроинструмент за работа в градината и особено в населени места, верижните триони са особено ценени, защото са значително по-безшумни и не отделят газове от изгорялото гориво. Те са по-евтини, експлоатационните им разходи са много по-ниски, конструкцията и поддръжката им са доста по-опростени в сравнение с техните бензинови моторни братовчеди.

Трите модела се задвижват от мощен електродвигател (1900 W), който осигурява достатъчна мощност за пълноценно използване на възможностите за рязане и с най-дългата от трите шини (CS 40SB). Голямо удобство при тези, както за останалите електрически верижни триони на Hitachi, е механизмът за опъване на веригата, който силно улеснява тази много важна за нормалната работа на машината операция. С негова помощ опъването на веригата става много лесно и бързо, без използване на допълнителен инструмент (гаечен ключ и отвертка). По-същественото в случая е обаче, че при опъване на веригата и двете ръце се намират встрани, на безопасно разстояние от острите й зъби, и второ, този механизъм улеснява постигане на оптималното опъване. Известно е, че работата с хлабава верига може да създаде проблеми по време на рязане, а когато тя е прекомерно опъната, шината и веригата се износват по-бързо от нормалното.

2

Trioni6

Смазването на веригата се извършва чрез помпена система, чийто резервоар е с вместимост 200 ml. По височина на резервоара има полупрозрачен прозорец, който позволява визуален контрол на нивото на маслото. Отворът му се намира от горната страна, което, според нас, е предимство, улесняващо наливането на маслото и не изисква специално, сигурно затварящо резервоара капаче. Дебитът на подаваното в канала на шината масло може да се настройва с помощта на регулиращ винт.

Удължената ръкохватка има еластично гумено покритие, което подобрява комфорта и сигурността при държане на машината. Тя, както и всеки верижен трион, има механичен предпазител, който моментално спира движението на веригата при възникване на „обратен“ удар, при който предният край на шината бива неконтролируемо изхвърлен нагоре.

Както повечето производители на верижни триони, които нямат собствено производство на режещи вериги и шини, и тези триони на Hitachi работят с вериги и шини на американската фирма Oregon. Веригата 91PX057X има стъпка 3/8“. Тя е нископрофилна и се характеризира със силно ограничена склонност към поява на „обратен“ удар. Тази верига е специално разработена за работа в домашната градина и за използване от хора без специални умения и опит в работата с такъв вид триони.

За отбелязване е и високата скорост на движение на веригата 14,5 m/s, която е предпоставка за висока скорост на рязане.

Нивото на вибрациите е 4,0 m/s², което, сравнено с конкурентни модели, е много добро постижение.

 

За допълнителна информация и покупка посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг“.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото