В категории: 2016, Брой 11/2016, Инструменти

Новото поколение инструменти Topmaster Professional

topmaster1

Topmaster Professional е най-разпознаваемата и популярна марка за ръчни механични инструменти в България. Преобладаващата част от тях имат характерния за марката жълт цвят, поради което от години се открояват и все повече изпълват щандовете за инструменти на големите търговски вериги от вида „Направи си сам“, както и над петстотин по-малки магазини за инструменти в цялата страна. Марката обхваща разнообразна гама от инструменти.

С Topmaster Professional българската фирма „Евромастер Импорт Експорт“ развива и предлага своите ръчни механични инструменти вече над 16 години, при това далеч не само на българския пазар. Те намират все по-добър прием и в над 10 други държави в Европа и Близкия Изток.

За международната популярност на инструментите Topmaster Professional значителен принос има и участието на „Евромастер Импорт Експорт“ на две водещи в света специализирани технически изложения, където българската фирма успешно представя и другата своя водеща марка – електроинструментите Raider. Това са утвърденото от десетилетия Eisenwarenmesse в Кьолн и China International Hardware Show (CIHS), което се провежда в Шанхай – изключително мащабна и влиятелна проява, която привлича посетители от цял свят.

Към момента с марката Topmaster Professional се предлагат над 1000 артикула. Гамата непрестанно се допълва и разширява с нови видове инструменти, както и с още по-усъвършенствани модели на вече утвърдени видове. В каталога на Topmaster Professional те се отличават лесно по надписа NEW.

В навечерието на 25-годишнината от основаването на „Евромастер Импорт Експорт“ решихме да надникнем в развойното бюро на фирмата – там, където се проектират новите инструменти.

За представяне на новостите в развитието на инструментите и тънкостите, характеризиращи най-новите модели, потърсихме експертното мнение на инж. Калин Анков, продуктов мениджър за Topmaster Professional, специалист с 15-годишен опит в сферата на ръчните механични инструменти и 10-годишна работа за развитието на тази марка.

В продължение на близо 3 часа пред представител на редакцията на „Направи сам“ той направи детайлен преглед на новите продукти, въведени в продажба през 2015 – 2016 г. Демонстрира техните качества и конкурентни предимства, поясни и пътя, който всеки нов модел изминава от проекта до склада за готова продукция.

Думата на специалиста

topmaster2

Марката Topmaster Professional обхваща много широк диапазон от продукти, които покриват разнообразни сфери на приложение като строителство, металообработване, дървообработване, водопровод, електро- и други инсталации, градина и др. Особено силно застъпени са инструментите, предназначени за поддържане и ремонт на автомобили и други превозни средства. Това обяснява и силното представяне на марката през последните две години при редица прояви от света на автомобилния спорт у нас. Част от тях са: Grand Prix Русе, Volkswagen Club Fest, Tuning Show и др.

Като българска фирма „Евромастер Импорт Експорт“ е активен участник в детайлното проектиране и подготовка на пълноценна техническа спецификация, задание, целящо производството на качествени инструменти с конкретни технически параметри.

През последните две години фирмата успя да създаде и предложи на пазара над 200 нови артикула с марката Topmaster Professional. Те притежават редица предимства и дават допълнителни ползи на работещите с тях. Търговски погледнато, неоспорим факт е, че продажбите на тези продукти нарастват с много бързи темпове. Хората несъмнено оценяват изключително благоприятните продажни цени, но още по-високо оценяват качеството на инструментите, които получават, с които си вършат ефективно и безотказно работата.

Основните предимства на инструментите Topmaster Professional пред конкурентите им са:

» Оптимално съотношение между продажна цена и качество

» Голямо продуктово разнообразие от над 1000 артикула

» Гаранцията, която „Евромастер Импорт Експорт“ дава и реално осигурява за своите продукти – в частност за Topmaster Professional. Дългогодишната практика е доказала, че рекламациите са изключителна рядкост.

При Topmaster Professional няма деление по признака професионални и любителски. Всички инструменти отговарят на съответните изисквания на техническите стандарти. Факт е, че цената на продуктите удовлетворява не само професионалистите, но и много домашни майстори.

Голяма част от новите артикули притежават допълнителни възможности и това неминуемо води до по-високи производствени разходи и респективно по-висока продажна цена. Въпреки това, тя е значително по-ниска от цените на съпоставими конкурентни марки.

Типичен пример за това е новият модел тръбни клещи (тип „гарга“). Те притежават три много съществени предимства:

» Регулиране на захвата на челюстите чрез избор на 21 позиции

» Широчината на захващане е до 49 mm. За сравнение, при повечето стандартни модели клещи с дължина 250 mm тя e до 36 mm

» Специалната форма на челюстите позволява на клещите, веднъж захванали тръбата, да се самозадържат. Поради това те не се нуждаят от непрестанно притискане на раменете им при работа.

3

Комбинираните клещи, клещите резачки и клещите за арматура имат и представители от вида „High leverage” или щадящи усилието при работа. При тези модели крайният потребител на практика може още на щанда в магазина да установи техните предимства. Използваното усилие на ръката при тях е с 35 – 50% по-малко в сравнение със стандартните модели клещи. Това е постигнато чрез преместване на оста по-напред (по-близо до мястото на рязане). Разбира се, подобно конструктивно решение поставя и значително по-високи изисквания към изработката на клещите и състава на стоманата. Трябва да се отбележи също, че цената на тези модели е два пъти по-ниска от най-близо намиращия се конкурентен модел, който, при това, не притежава същата режеща способност.

4

topmaster9

Голямо предизвикателство за „Евромастер Импорт Експорт“ бе въвеждането в продажба на серията лазерни уреди. Един от тях е линейният лазерен нивелир. Той е предназначен за прожектиране на хоризонтални и вертикални лини като помощно средство при професионални приложения. Уредът може да бъде използван както на закрито, така и на открито с лазерен приемник. Използва се за интериорни довършителни работи, за поставяне на дограма, монтаж на предмети по стени, прозорци, врати, окачване на тавани – навсякъде, където е необходимо надеждно нивелиране по отвес и хоризонтала. Той притежава следните характеристики: точност 0,3 mm/m, широчина на лазерния лъч, по-малка от 3,5 mm на 10 m. Работният обхват на уреда е до 10 m и 40 m при работа с лазерен приемник. Много важно предимство, е че вертикалата се проектира до уреда. В комплекта са включени: магнитна скоба, очила, лазерна мишена и компактна чанта.

С марката Topmaster Professional вече се предлага и лазерна ролетка с цена значително под 100 лв. Тя е с обхват 15 m и точност +/– 2 mm.

В групата на измервателните уреди предложихме на потребителите серия нивелири с дължини от 400 mm до 2 m и точност 0,5 mm/m. Характерно за тях са изключително силните магнити (NdFeB) и улесняващата отчитането либела с широчина 12 mm.

Новата серия стеги от вида „бърз захват“ също предизвикаха голям интерес поради факта, че имат сила на притискане до 180 kg и дължина на челюстите 85 mm. Този модел стеги, освен да пристягат, могат и да разпъват, като трансформацията се извършва много бързо и лесно посредством натискането на бутон.

Не оставихме по-назад и автосервизното оборудване. Новото тук е пневматичният ударен гайковерт на 1/2“. Предимствата при него са от една страна ниското му тегло (2 kg), което е постигнато благодарение на използвания лек и същевременно здрав композитен материал, от който е изработен (подобен материал се използва в самолетостроенето), постигнатият максимален въртящ момент 1054 Nm при консумация на въздух само 110 l/m.

Много практична е и автомонтьорската лежанка, която се трансформира в стол само с едно движение. В автосервизите биха оценили високо и инструменталната количка с товароносимост на най-долното чекмедже до 90 kg.

Пълната гама инструменти Topmaster Professional ще намерите на сайта на марката.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


Категории

2016, Брой 11/2016, Инструменти

Ключови думи

,

QR code за публикацията

QR кодове | QR код четци
 
към началото