Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Партньорска среща на „Ташев-Галвинг” ООД, април 2017 с участието на: Projhan Prazisionswerkzeuge, Collomix, Ротенбергер България ЕООД, Rheinland elektro maschinen SEE, NOVUS и Steinel

На 21–23 април т.г. фирма „Ташев-Галвинг“ ООД проведе своята дванайсета поред партньорска среща. За място на събитието този път бе избран хотел „Самоков“ в Боровец.

Два пъти годишно „Ташев-Галвинг“ ООД събира своите основни търговски партньори в страната, за да ги срещне с представители на водещи световни производители. Те, от своя страна, представят подбрани новости от продуктите, които се внасят в страната ни чрез „Ташев-Галвинг“ ООД. Добита директно от извора, от самите производители, тази техническа и търговска информация е от съществена важност за успешната продажба на продуктите на дадена марка, на едни или други машини и инструменти. Значителна част от приходите на всеки от световните лидери се дължи именно на новите модели, които те непрестанно разработват и пускат на пазара. Така се отстояват лидерски позиции и завоюват нови. Затова е важно за всеки търговец да знае, поне в краткосрочен план, на какви нови продукти може да разчита за разширяване на продажбите си. Да познава изтънко характерните за всяка машина или инструмент конкурентни предимства, които биха ги направили предпочитани на пазара.

Срещите са необходими на фирмите, продаващи на крайни клиенти, за които „Ташев-Галвинг“ ООД се явява доставчик като за редица марки и единствен оторизиран търговец на едро за държавната ни.

Наред с добре познатите от предишни срещи марки и техните представители, при всяка следваща кръгът от участници се разширява с нови имена. Така бе и на срещата в Боровец, като първа в програмата с презентации бе немската Projahn Prazisionswerkzeuge, за чийто продукти „Ташев-Галвинг“ ООД е оторизиран дистрибутор за България. Компанията като цяло, основните направления в продуктовата й програма и отделни нейни продукти бяха представени от г-н Алекс Лемер, директор маркетинг и продажби в Projahn, и г-н Даниел Бохачек, мениджър продажби за Източна Европа.

Г-н Алекс Лемер и г-н Даниел Бохачек представят продукти на Projahn

Фирмата е голям производител на висококачествени режещи инструменти – свредла, фрезери, боркорони, триончета за прободни и саблени триони, инструменти по новия стандарт Starlock (на Bosch и Fein) за многофункционални електроинструменти с осцилиращо действие, инструменти за нарязване на резби и др. Projhan е в челната световна тройка производители на твърдосплавни свредла за пробиване в бетон и камък. Произведени в Германия, благодарение на високото им качество, свредлата Projahn се предлагат и с марките на редица от водещите в света производители на електроинструменти.

Второто голямо направление в продуктите на Projahn са ръчните инструменти за работа с болтове и гайки, отвертки и битове, клещи и множество други инструменти. Компанията предлага голямо разнообразие от различни по предназначение комплекти (тип гедоре), подбрани с оглед на най-необходимите и често използвани инструменти за даден вид работа. Инструментите на Projahn са професионални, като се делят на три групи. Най-високо в класацията стоят инструментите Industrial, които имат 25-годишна гаранция от производителя.

Специално внимание бе обърнато на комплектите тип „гедоре“ с вложки Xi-on. Те имат специален, патентован от производителя профил на вътрешния шестостен на чашката, а изработката им е изключително прецизна. Огромното предимство на тези вложки е, че с тях може да се развиват болтове със силно закръглен, на практика почти унищожен, шестостенен профил на главата. Иначе казано, веднъж да свършат работа, там където обикновените вложки и ключове не могат, комплектът вече се е изплатил. Друг рядък инструмент бе представената на срещата универсална отвертка (6х1) способна да работи с трите размера (1, 2 и 3) на двата основни профила в главата на винта – Philips и Pozidrive.

Една от последните новости на Projahn е приставката, която превръща всяка акумулаторна бормашина/винтоверт в електрически инструмент за занитване с попнитове. Ефикасно, високопроизводително и спестяващо средства решение.

Подробно представяне на Projahn и демонстрираните на срещата инструменти може да намерите тук.

Немската фирма Collomix e добре позната на читателите на списанието. Досега публикуваните статии в „Направи сам“ съдържат информация и тънкости както в производството на миксери за строителни разтвори и бъркалки, така и за тяхната употреба, споделени на предишни партньорски срещи от г-н Масимо Гасперини, ръководител на направлението „Експорт“ на компанията. И този път той не изневери на умението си да грабне и задържи вниманието на аудиторията в продължение на час и повече с майсторски поднесената и атрактивно представена, добре фокусирана техническа и търговска информация.

Г-н Масимо Гасперини представя първия акумулаторен миксер за строителни разтвори Xo 10 NC

Понеже на неговата презентация са заделени две самостоятелни статии, тук ще отбележим само двете основни теми. Едната е новата серия миксери на Collomix – C-mix, чрез която фирмата цели да разшири значително пазарния си дял, предлагайки машини със сходно качество и възможности на ползващата се с голям авторитет сред професионалистите серия ръчни миксери Xo, но на значително по-ниска цена. Втората е първият в света акумулаторен миксер за строителни разтвори Xo 10 NC, който Collomix ще пусне в продажба през юни т.г. Г-н Гасперини изрази убеждението си, че подобно на всяка новост, при това единствен на пазара, този нов миксер ще има голям пазарен успех, така, както останалите акумулаторно захранвани електроинструменти се наложиха категорично на пазара, като алтернатива на класическите, захранвани с мрежово напрежение машини.

В продължение на години „Ташев-Галвинг“ ООД е измежду основните партньори на „Ротенбергер България“ ЕООД. Немският концерн Rothenberger Werkzeuge AG е емблематично име, познато в цял свят благодарение на изключително високото качество на своите продукти. Компанията и нейните продукти бяха представени от г-н Александър Митев – управител на Ротенбергер България ЕООД и г-н Борислав Колев, зам.-управител.

Концернът Rothenberger Werkzeuge AG е основан през 1949 г., като централата му се намира в гр. Келфайм, в близост до Франкфурт на Майн. Той е световен лидер в производството на професионални машини и инструменти за изграждане и поддръжка на тръбни инсталации в санитарната, отоплителна, климатична, хладилна, газова и екологична техника. Годишно по света се продават над 28 млн. професионални инструменти и машини с марката Rothenberger.

Освен за професионалистите, различните лампи и горелки за спояване, предимно на медни тръби, с мек или твърд припой, флаконите с различни газови смеси, припои, флюсове и др. представляват голям интерес и за огромната армия от напреднали в занаята домашни майстори. Затова, при възможност, ще ги представим подробно в списанието заедно с технологията за работа при изпълнение на различни съединения.

Представянето на фирма Rheinland elektro maschinen SEE LTD бе особено мащабно. Тя принадлежи към групата Rheinland Elektro Maschinen Group (REM Group) в качеството си на регионален център за Югоизточна Европа. Компанията бе изградила надуваема шатра, заемаща значителна част от залата на срещата. Въпреки внушителните си размери, тя се оказа в невъзможност да побере експозицията. Наложи се част от машините да бъдат разположени във фоайето пред залата, а в двора на хотела бе обособена и площадка за демонстрация на заваръчни апарати.

Трудната задача за представяне на отделните продуктови групи бе поета от г-н Тони Йовановски, регионален търговски мениджър. Поради големия брой на участниците в срещата, те бяха разделени на групи, водена от представители на компанията.

По-подробно представяне на Rheinland elektro maschinen SEE LTD и основните продуктови групи ще намерите в тази статия (******).

В отделни статии са представени и двете водещи групи инструменти на фирма NOVUS. Те се предлагат чрез дистрибуторската мрежа на фирма Steinel, а в България – от „Ташев-Галвинг“ ООД.

Инструменти за занитване с попнитове и нитове-гайки.

Ръчни такери, скоби и пирончета.

На срещата бяха показани и някои от най-новите модели сензори за движение и присъствие, и управлявани с тях LED осветителни тела на немската фирма Steinel. Повече за тях може да намерите и тук. В залата бяха изложени и гамата пистолети за горещ въздух, в чието производство Steinel е световен лидер, както и пистолети за лепене със стопяеми лепила.

Дежурната за всяка поредна среща – развитието на електронния портал на „Ташев-Галвинг” ООД, обслужващ партньорската мрежа, бе очаквана с голям интерес от участниците. В Боровец бяха представени нови разработки на електронни магазини, създадени за всеки конкретен партньор и ползващи онлайн огромния информационен ресурс на базата данни и сайта на „Ташев-Галвинг“ ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото