В категории: Брой 11/2007, Декорация и защита, Представяме ви

500 идеи за декорация и празнично настроение с „Практикер”

Наближаването на Коледните празници отчетливо се усеща не само по хапливото време навън, но и по треската, която все повече обхваща хората в навечерието на този най-свят и тачен празник, и свързаните с него хилядолетни традиции. Няма празнична атмосфера без украсена Коледна елха и подаръци. Много подаръци. Едни оставят тази задача на случайността и каквото падне в последната минута, други, по-предвидливите, овреме обхождат магазин след магазин, докато изберат празнична украса и подаръци за близките хора. А защо не и на себе си, защото пазаруването си е своеобразна терапия и човек, освен да задоволи неотложните си жизнени нужди, определено има нужда и да поглези душата си.

Като хора, неизличимо заразени от най-ранна възраст с вируса „Направи сам”, за такива като нас най-подходящото решение на проблема с Коледната украса и подаръците естествено е магазин от вида на „Практикер”, който си е истински склад на едро на Дядо Коледа. Защо ли? Като се изключат парфюмерията, дрешките, обувките и хранителните продукти, тук човек може да намери под един покрив и без размотаване с часове по улиците всичко необходимо да украси и направи празника си от приятен по-приятен. При това за месеци и години напред, защото всичко, купено за подарък в „Практикер”, има своята практическа стойност и ще върши работа не само до следващата Коледа, но и значително по-продължително време.

Първата задача – украсата, се решава много лесно. За отбелязване е много доброто качество на изкуствените елхи, достигащи на височина до 270 cm. Те са така изкусно изработени, че само отблизо се разбира, че това не е отсечено и унищожено живо дърво. Колкото до украсата, изборът е толкова голям, че всякакви напътствия са излишни. Единствената препоръка е при входа да не се взима кошница, а направо количка.

Като предимно техничарски магазин, изборът на всевъзможни светещи, мигащи или с бягаща светлинна вълна гирлянди, звезди и всевъзможни украшения е много голям. Силно впечатляващи са и гирляндите с множество миниатюрни лампички, с които елхата се увива за броени минути, а светлинния ефект е гарантиран.

Колкото до подаръците – известно е, че „Практикер” предлага средно около 50 000 артикула. Е, не всички са подходящи за Коледен подарък, но и без това изборът е предостатъчно голям. Дори ни учуди фактът, че е помислено за всеки от членове на семейството, като за пръв път видяхме тук и щандове с детски подаръци – от най-ранна бебешка възраст до по-отрасналите и техните електронни игри. Колкото до задоволяване на предимно мъжките интереси – инструменти колкото щеш. Защото както се знае, единствената съществена разлика между мъжете и децата е в цената на играчките.

Не знаем дали в магазина през целия декември ще дежури някой Дядо Коледа, но със сигурност са оставени 12 000 подаръка, които посетителите ще могат да получат на място. Така покрай закупените подаръци, ако съдбата е благосклонна към вас, може да получите в добавка още един, при това неочакван, подарък.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото