Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Партньорска среща „Есен 2017“ на „Ташев-Галвинг“ ООД 
с участието на FERVI, Wolfcraft, DeWALT, Hitachi, Rubi, Makita и Bosch

Инж. Стефан Стефанов, ръководител направление „Електроинструменти“, открива срещата

На 29 и 30 септември т.г. се проведе поредната партньорска среща, която фирма „Ташев-Галвинг“ ООД организира за тринайсети път. Тази е втора за годината, като мястото бе същото, където бе проведена и срещата през май – хотел „Самоков“ в Боровец.

Целта на тези срещи е да събират ръководителите на фирмите от дистрибуторската мрежа на „Ташев-Галвинг“ ООД в страната с представители на водещи чуждестранни компании, за чиито продукти фирмата организатор се явява дистрибутор. В повечето случаи – изключителен за страната ни.

Всяка от поканените за участие компании представя, повечето и демонстрират, подбрани нови продукти от своята производствена палитра. Тази често изпреварваща информация е изключително полезна за търговските фирми, защото техните представители научават от извора специфичните предимства, които дадена машина или инструмент има пред конкурентните продукти. Помага им да насочват вниманието си към едни или други нови машини, които биха намерили по-голямо търсене на пазара. Когато даден търговец вземе в ръка и лично се убеди в ефективността на новите функции и предимства на дадена машина, той много по-убедително и компетентно ще може да я предлага на клиентите си.

По традиция деловата част от двудневната програма завършва със среща с управителя на „Ташев-Галвинг“ ООД, инж. Христофор Ташев и ключови ръководители на фирмата, работещи с партньорската мрежа в страната. Водеща тема в тази част от програмата бе запознаването с развитието и добавените нови функционални възможности към електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД. Освен за директни продажби, той представлява мощен информационен портал, обслужващ цялостната търговска дейност с партньорите от страната. Демонстрирани бяха и вече работещи решения на обявената преди близо година програма, която „Ташев-Галвинг“ ООД развива за своите партньори ‒ разработване и предоставяне на фирмени електронни магазини, тясно интегрирани с портала и информационните масиви на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Сред участващите в срещата чуждестранни производители този път нямаше нови имена. По реда на представяне презентации изнесоха и проведоха демонстрации представители на италианската фирма FERVI, немската Wolfcraft, американската DeWALT, японската Hitachi, испанската Rubi, японската Makita и немската Bosch. Всички те са добре познати на читателите на списанието ни от множеството подробни публикации в „Направи сам“. Затова едни ще представим в този брой, а новите продукти на Hitachi и DeWALT ще представим в двата следващи броя. Целта ни е да подготвим по-подробно и задълбочено написани статии, за което е необходимо да изпробваме лично в редакционната работилница някои от най-интересните, показани за пръв път на срещата в Боровец, електроинструменти и машини.

 

Вляво – г-н Матия Баралди, представител на FERVI. Вдясно – г-н Андрей Солаков и Георги Бартарету, представители на групата Stanley Black & Decker Corporation, включваща и марката DeWALT.

Г-н Крунослав Павичич, регионален мениджър на Hitachi Power Tools

Италианската FERVI e измежду компаниите, чието партньорство с „Ташев-Галвинг“ ООД, стартирало преди няколко години, се развива бързо. Една от причините за това е обширната и разнообразна продуктова гама, която FERVI предлага, съчетана с добро качество. Тя включва машини, инструменти, консумативи както за професионално използване, така и за напреднали домашни майстори – металообработване, дърводелство, авторемонти, градинска техника и др. Значителна част от тези продукти „Ташев-Галвинг“ ООД предлага на нашия пазар.

Фирмата е създадена през 1978 г. За близо 40 години тя съумява на наложи своето присъствие в Италия (чрез над 3000 магазина), в редица държави от Европа и на останалите континенти. Има над 100 млн. продажби, от които над 20 млн. са реализирани през последните 12 години. Качеството на нейните продукти е високо оценено и от такива взискателни клиенти като поделения на НАТО, редица други военни подразделения и организации.

През 2016 г. FERVI e постигнала оборот от 17,3 млн. евро, което прави ръст от 17% спрямо по-предната година.

Към момента FERVI предлага над 5800 артикула и отделно ‒ над 800 резервни части на склад за своите машини. 95% от тях са налични в складовете на компанията, което позволява бързо изпълнение на поръчките. Продуктите й се разпространяват чрез близо 4500 партньорски фирми по света.

За пълнота ще добавим, че последният, актуален и към момента общ каталог на фирмата – № 38, съдържа 656 страници. В него може да се намери почти всичко, което човек, от майсторските занаяти до домашния майстор, може да поиска: различни по големина и възможности металообработващи стругове, фрези и отрезни машини, дърводелски машини, настолни и с магнитно закрепване бормашини, дървообработващи машини, инсталации за пясъкоструйно почистване, автосервизни инструменти и съоръжения, шлосерски инструменти, измервателни инструменти, абразивни инструменти и какво ли още не, докато стигнем и до любителските металотърсачи.

 

Немската фирма Wolfcraft бе представена от г-жа Нора Щтробл и г-н Саша Ябланович. Тя също развива интензивно сътрудничество с „Ташев-Галвинг“ ООД като ексклузивен партньор от 2014 г. насам. В конферентната зала на хотел „Самоков“ бяха експонирани част от инструментите и приспособленията на Wolfcraft, които дават обща представа за обхвата на производствената палитра на компанията. Сред тях се открояваха разнообразните по конструкция и приложение стеги – област, в която немската фирма е изявен лидер. Внимание привличаше и семейството от пет модела ръчни колички с различна товароносимост .

Вляво – Г-жа Нора Щтробл и г-н Саша Ябланович, представители на Wolfcraft

Фирмата е основана от Роберт Волф през 1949 г. и днес продължава да бъде семейна компания. Първите инструменти с марката Wolcraft се появяват на пазара през 1961 г. Подробности за фирмата и нейните продукти може да прочетете и в тази статия.

Компанията е един от създателите на направлението „инструменти за домашния майстор“ в немската индустрия. Фирмата има собствени заводи в Германия, гр. Вайберн и Словакия – гр. Мален Дворники. Към момента с марката Wolfcraft се произвеждат над 2500 артикула. Над 70% от нейната продукция се изнася и продава в множество държави по цял свят чрез собствени представителства и партньорски фирми-дистрибутори.

Фирмата има над 530 служители, работещи в 16 държави. Два модела ръчни стеги на Wofcraft са носители на престижното отличие за промишлен дизайн Red Dot Design Award. Социологическо проучване на немския Institut für Freizeitwirtschaft GmbH през 2010 и 2014 г. определя Wofcraft като най разпознаваемата марка при ръчните любителски инструменти в Германия.

Компанията се развива успешно като водещ производител на иновативни ръчни инструменти, на приспособления и инструменти (консумативи) за ръчни електроинструменти. Така например, благодарение на своята универсална система за закрепване на режещите инструменти на Wolfcraft за многофункционални електроинструменти с осцилиращо действие (триончета, ножове и други) могат да работят с 95% от всички предлагани на пазара машини от различни производители. Пример за иновативност е и показаното тук трионче, което позволява както праволинейно, така и криволинейно рязане.

По наше мнение от Wolfcraft прозорливо са заели и успешно разширяват благодатна ниша в пазара на инструменти. Вместо да опитват да се конкурират с мастодонтите, световни производители, те са концентрирали развойната и производствена дейност в ръчни инструменти и най-вече – приспособления, без които също не може. Типични примери са голямото семейство на всевъзможни по вид и приложение стеги, стегите за рамки и съединения под ъгъл, специализираният комплект приспособления за перфектно монтиране на касите на врати , инструментите за монтиране на ламинатни паркети, приспособленията за монтиране на дъсчени настилки на открито и др.

Едва ли не за всяка дейност ‒ рязане, пробиване, пилене, фрезоване и т.н., Wofcraft предлага хитроумни и практични приспособления, които много улесняват и подпомагат нейното качествено извършване. Такива са приставката за монтиране на плоски дибли, която икономисва покупката на специализиран електроинструмент, стига домашната работилница да разполага с малка ъглошлайфмашина или пък приспособлението за изпълнение на „скрити“ винтови съединения с невидима отвън глава на винта. В този брой на списанието показваме и едно друго много полезно и хитроумно конструирано приспособление за напречно рязане на летви и тесни дъсчици, което също бе изложено в Боровец. Предназначено е за рязане под прав, под 45° или друг ъгъл. То е незаменим помощни при едни от най-често извършваните в дома дейности – монтиране на подови первази, декоративни лайсни, ограждащи касите на врати и прозорци, при изпълнение на стенни и облицовки на тавани, при изработване на различни рамки и т.н. Евтино, удобно за работа и най-важното – гарантиращо необходимата точност при рязане приспособление.

В този брой на списанието поместваме и отделна статия за представянето на друго едно производство, в което Wolfcraft има дългогодишни традиции, а марката е синоним на добро качество, подплатено с 10-годишна гаранция – ръчните багажни колички.

 

Г-н Ерик Пратс, представител на Germans Boada S.A.

На срещата в Боровец бе представена за пореден път и испанската марка Rubi. Собственик на марката и производител на инструментите е фирма Germans Boada S.A., на която „Ташев-Галвинг“ ООД е ексклузивен партньор за България. От публикации в списанието ни за предишни подобни партньорски срещи и отделни новаторски инструменти и приспособления, марката Rubi също е добре позната на читателите на „Направи сам“. Затова ще споменем само, че фирмата е тясно специализирана в производството и предлагането на възможно най-пълен набор от инструменти и приспособления, необходими за качественото и бързо полагане на различни настилки и облицовки от керамични и каменни плочи, както и за извършване на редица други строителни и ремонтни дейности, свързани с пробиване и рязане на строителни материали. С марката Rubi се предлага изключително широк набор от ръчни инструменти и електрически машини за рязане на плочи, керемиди, на керамични блокове и газобетон, режещи инструменти – твърдосплавни ролки и диамантени дискове, твърдосплавни и диамантени боркорони за пробиване на отвори, както и всичко останало, необходимо за ефективното и качествено извършване на тези строителни дейности – триони, чукове, назъбени и гладки маламашки, средства за маркиране и много други. В стремежа си да покрива изцяло нуждите от инструменти и материали за извършване на облицовъчни работи, Rubi предлага също така богат асортимент, който включва както специализирани лазерни нивелири, така и химически препарати за почистване до блясък на завършените облицовки. Настилките от щампован бетон също не са подминати. Rubi предлага пълният набор от специфични за тази дейност ръчни инструменти от магнезиева сплав.

От множеството публикации в „Направи сам“ ще отбележим само още специализирания набор за бързо и прецизно нивелиране на облицовъчни плочи, особено ценен при работа с голямоформатни плочи. Продуктите на Rubi покриват широка палитра от изисквания. Те са предназначени както за майстори любители, така и за професионални занаятчии, за които съществува само едно ниво на качество – най-доброто.

Този път представителят на фирмата се спря върху фамилията боркорони за пробиване на отвори в облицовъчни плочи и други минерални материали в нейните две разновидности – любителска и професионална, както и върху дисковете за полиране на облицовки от различни позволяващи повърхностна облицовка материали ‒ мрамор, подови мозайки, гранит и др.

В центъра на неговата презентация бе поставен най-новият ръчен инструмент на Rubi за рязане на облицовъчни плочи – моделът TZ, чиято най-голяма разновидност (от общо четири модела) може да реже плочи с дължина до 155 cm и дебелина до 21 mm. Подробности за този инструмент може да прочетете тук .

 

Друг традиционен участник в партньорските срещи на „Ташев-Галвинг“ ООД е японската фирма Makita. В реда на утвърдената от години традиция представянето на част от нейните най-нови продукти, включително атрактивната демонстрация на техните възможности, за пореден път бе дело на г-н Илчо Стаменов. Фирмата разчита, че марката е добре позната и съответно новите й продукти не се нуждаят от детайлно представяне.

Не бихме могли обаче да не отбележим, че тазгодишната атракция в експозицията на Makita бе количката DCU 180Z за превоз на материали, каквито се ползват на всеки строителен обект, в градини и паркове, в селското стопанство и т.н. „откак свят светува“. Съзнателно пропуснахме „ръчна“, защото при количката на Makita човек използва ръцете си единствено за нейното направляване и задействане на органите за управление. Количката се задвижва от безчетков електродвигател, намиращ се в предното колело. На него се намира и дисковата спирачка. Двигателят се захранва от акумулаторна батерия с напрежение 18 V. Максималната товароносимост на количката е 130 kg. Има две скорости за движение на преден ход 4 km/h и 1,6 km/h. На заден ход движението е със скорост 1 km/h. С едно зареждане на батерията, при пълно натоварване, количката може да се движи в продължение на до 30 min или да измине около 1,8 km. Едновременно може да бъдат поставени две батерии, като втората се превключва автоматично след изчерпване на първата. Количката се предлага в две разновидности: с кош, изпълнен като тръбна конструкция, и с леген за пренасяне на насипни товари, на строителни разтвори – бетон, циментов разтвор, мазилки и т.н. Той може да се наклонява напред за изсипване на съдържанието му. В натоварено състояние количката може да преодолява наклони до 12°.

Г-н Илчо Стаменов, лектор-демонстратор в „Макита България”

Г-н Илчо Стаменов, когото много уважаваме, специално пожела да отбележим промоционалната акция, която представителството на Makita провежда до края на годината. Тя включва широка гама електрически (акумулаторни и с мрежово напрежение) и бензинови инструменти и машини за работа в градината: верижни триони, въздушни метли, дробилки за клони, свредели за издълбаване на дупки в почвата, помпи за вода. Част от машините работят с напрежение 36 V, което се осигурява от две батерии с напрежение 18 V всяка. Подробности, включително ценови, за промоцията на Makita, може да намерите тук.

Г-н Илчо Стаменов демонстрира акумулаторно захранваните градински електроинструменти на Makita

Новостите в представянето на Hitachi и DeWalt може да прочетете в следващия брой на списанието. Както и се очакваше – те са изцяло съсредоточени в новите, все по-мощни акумулаторно захранвани машини и инструменти.

Същото се отнася и за някои от новостите при ръчните електроинструменти и консумативи на Bosch, обект на презентацията на г-н Константин Рангелов, лектор-демонстратор на „Роберт Бош“ ЕООД. Те заслужават по-специално внимание. Затова, след като ги проучим по-старателно, ще ги представим обстойно в следващи броеве на списанието.

Г-н Константин Рангелов, лектор-демонстратор в „Роберт Бош” ЕООД


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото