Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Хибридна градинска и багажна количка на Wolfcraft

Моделът TS 1000 се различава принципно от останалите багажни колички на немската компания Wolfcraft. Целта на конструкторите е била да създадат универсална количка, която да съчетава възможностите на багажните колички и обичайните градински или строителни колички с едно колело. Това я прави универсално приложима за използване, било в закрити помещение, или на открито. Веднага трябва да отбележим, че количката има колела с широки пневматични гуми с външен диаметър 250 mm. Меките и широки гуми оказват по-малко натоварване на единица площ. Това позволява на количката да се движи и върху по-мек, примерно затревен, терен. По същата причина гумите позволяват количката да се движи и върху деликатни подови настилки, включително стълбища с дървени стъпала, без опасност от повреждане на челните ръбове на стъпалата.

Количката има заварена тръбна стоманена конструкция с фиксирано положение на колелата. Те се намират в непосредствена близост до предния й край. Двете носещи тръби на рамата са огънати в задния си край, като по този начин образуват краката, върху които количката стъпва. Товарната платформа е с размери 600х430 mm. Тя е покрита с леко огънат пластмасов щит, укрепен отдолу с две напречно заварени, също леко огънати тръби. Огъването е направено за улесняване пренасянето на предмети с овална форма. В предния край на рамата е монтирана носеща опора от дебела стоманена ламарина. Тя може да се завърта около оста си, като ляга върху товарната платформа. Това позволява транспортиране на по-дълги предмети. Изправена, тя служи за преграда или опора.

Освен носещата плоча, другият подвижен елемент на количката е нейната ръкохватка. Дължината й не може да се променя чрез изтегляне. Ръкохватката може да се завърта около оста си като се фиксира в три положения. Освобождаването и фиксирането става с механизъм, който се задейства чрез придърпване и отпускане на двата оцветени в жълто бутона.

В едното крайно положение ръкохватката се явява продължение на тръбите на рамата. Така конфигурирана, при завъртяна напред носеща плоча количката се използва като описаните вече багажни колички, тип „гарова“. При същата конфигурация и начин на превоз, ръкохватката може да бъде и леко повдигната, което намалява наклона на платформата и улеснява тегленето на количката при изкачване на стълбище. В тази си конфигурация количката е способна да пренася товар с тегло до 150 kg. Натоварването дори и на тежки предмети става лесно, защото тънката носещата опора се подпъхва лесно под тях, а повдигането става чрез прилагане на неголямо усилие върху ръкохватката.

В третото възможно положение ръкохватката се фиксира повдигната под ъгъл около 45°. При това положение количката се използва като обикновена градинска (или строителна) количка за пренасяне на поставени върху платформата материали. За по-удобното и стабилно държане върху ръкохватката се поставят две допълнителни здрави дръжки. Те имат предпазители, които защитават ръцете от нараняване. Също така успешно тези дръжки може да се използват и при използване на количката във варианта „гаров”. Във вариант „градинска количка“, тя може да пренася товари с общо тегло до 200 kg.

Посочените стойности на товара са максимални и се отнасят при движение по равен терен. При наличие на препятствия и преодоляване на стълбища, максималните стойности трябва да се намалят. За тази количка стойността не е посочена, ала ако се имат предвид препоръките за останалите „багажни“ колички („гарови“), препоръчително е наполовина.

Количката не е подходяща за използване при промишлени условия и високи температури. Гаранцията от 10 години е валидна при използване в домашни условия.

При сгънати и прибрани към товарната платформа носеща плоча и ръкохватка, количката има размери 610x800x520 mm. Теглото й е 15 kg. В прибрано положение тя заема повече място от останалите модели. Въпреки това може да се побере в багажника на автомобил. При необходимост размерите й може да бъдат намалени чрез демонтиране на двете допълнителни дръжки.

За допълнителна информация и покупки посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг” ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото