В категории: 2017, Актуални статии, Брой 11/2017, Дърводелство и обзавеждане, Електроинсталация, Инструменти

Права акумулаторна отвертка с чупеща се ръкохватка Hitachi DB3DL2

Тази акумулаторна отвертка е от типа наглед специализирани инструменти, които на практика намират широко приложение, при това не само в професионалната, занаятчийска дейност, но и в домашната майсторска работилница, особено за по-амбициозните хора, които мераклийски подбират своите инструменти.

Hitachi DB3DL2 е изключително удобен за работа инструмент, защото може да се използва било като права отвертка или като инструмент, чиято форма наподобява пистолет. Възможността шарнирно закрепената дръжка на инструмента да „се чупи“ почти до 90°, позволява избор на най-подходящата за конкретния случай форма. Във вид на права отвертка инструментът може да се използва успешно на места, недостъпни за станалите видове акумулаторни отвертки.

Отвертката работи с литиево-йонна батерия с напрежение 3,6 V и капацитет 1,5 Ah. Предлага се в комплект с две батерии и зарядно устройство, побрани в елегантно малко и здраво куфарче. Като се има предвид, че устройството зарежда батерията за 30 min, очевидно това е инструмент, с който може да се работи практически без ограничения поради необходимост от зареждане на батерията.

Като всяка отвертка определящият показател за нейните възможности е максималната големина на въртящия момент. При DB3DL2 тази стойност е 5 Nm, което позволява с нея да се завиват винтове до M5. По-осезаема представа за нейните възможности дава фактът, че с отвертката може да се завиват винтове за дърво с големина до 4х45 mm, както и да се пробиват отвори в стомана с диаметър до Ø5.

Максималната големина на приложения върху винта въртящ момент може да се регулира в обхвата 0,3–2,9 Nm на 21 степени. Този механизъм се изключва, когато отвертката се използва като бормашина за пробиване на отвори. Тя има двустепенен механичен редуктор, чрез който се избира честотата на въртене – 200 или 400 minˉ¹. Освен това валът на отвертката може да бъде механично блокиран. Това позволява използването й като обикновена механична отвертка, когато се налага прилагане на по-голямо усилие върху винта.

В челото се намира LED диод, който осветява мястото на работа.

Дължината на отвертката в изправено състояние е 268 mm, при сгъната ръкохватка ‒ 210 mm. Към предимствата трябва да добавим и ниското й тегло – 400 g.

За допълнителна информация и покупка вижте електронния магазин на „Ташев – Галвинг“ ООД.

Коментирайте или задайте въпрос

Полетата, отбелязани със звездичка са задължителни.

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път.


 
към началото