Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Дистанционно управление на електроуреди и пестящи електроенергия контакти

В своята над 30-годишна история немската фирма as – Schwabe се е утвърдила като типичен представител на немската прецизност и качество. Тя е производител на продукти в областта на електротехническата промишленост, отличаващи се с надеждност и добре прицелени към потребностите на потребителите. Фирмата се е специализирала в производството на най-различни удължителни електрически кабели, включително с макара, на „интелигентни“ разклонители за захранване на електроуреди, включително управляеми чрез електронно реле за време или чрез дистанционно, различни предимно енергоспестяващи осветителни тела, широка гама от детектори, сигнализиращи при поява на дим, изтичане на газ, протичане на вода, на въглероден оксид, при опасно повишаване на температурата в помещението, електронагревателни кабели за предпазване на водопроводната инсталация от замръзване, на улуците и водосточните тръби от обледеняване и запълване с лед, и др. Продуктите на as – Schwabe се делят на три големи групи – за използване във вътрешността на сградите, за външна употреба и за работа в промишлени условия и на строителни обекти.

Фирмата е производител и на редица достъпни вече и за бита измервателни уреди, които спомагат за повишаване на комфорта на обитаване и здравословния начин на живот, например нивото на шума. as – Schwabe е измежду малкото, които сами проектират и произвеждат своите основни продукти. Това е допълнителна гаранция за тяхното високо качество, съответстващо на по-рядко срещаното вече „Произведено в Германия“.

От 2012 г. насам изключителен вносител на продуктите на as – Schwabe за България е фирма „Ташев-Галвинг“ ООД. Поради качеството, тяхната практичност, съобразена с потребностите основно в бита и търговската коректност по отношение на доставките и сервиза, както и на силно конкурентните цени, сътрудничеството между фирмата производител и българският вносител се развива все по-успешно. Чрез собствените магазини и широката партньорска мрежа на „Ташев-Галвинг“ ООД асортиментът от предлагани в страната ни продукти на as – Schwabe бързо се разширява, търсенето им нараства, а марката тепърва ще набира още по-голяма популярност на българския пазар.

При първото представяне на as – Schwabe в списание „Направи сам“ преди три години наблегнахме на удължителните кабели с макара, които заемат съществена част от производствената програма, а разнообразието и качеството им е отворило вратите на редица пазари. Те намират много добър прием и на нашия пазар, доказателство за което е и фактът, че в електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД към днешна дата се предлагат 30 модела. Предлагат се също разнообразни по вид, напречно сечение и дължина удължителни кабели, включително и с вградена дефектнотокова защита. Голям е изборът от разклонители със и без защита срещу пренапрежение. Това, така да се каже, са масови продукти с ежедневно приложение в бита, офиса, работилницата, градината, навсякъде, където животът е невъзможен без използване на електрическия ток.

В този брой на списанието ще се опитаме да разширим и обогатим представата за производствената гама на as – Schwabe чрез няколко подбрани продукти, които разширяват възможностите и добавят „интелигентност“ в управлението на електроуредите.

Комплект устройства за дистанционно управляване на електроуреди

Комплектът съдържа три устройства с дистанционно управление за включване на електроуреди. Съответно чрез него може да бъдат управлявани поотделно или едновременно три уреда или повече, ако се използва разклонител.

Това, което ни впечатли най-силно докато опознавахме и изпробвахме устройствата, е че дистанционното управление работи безотказно на разстояние до около 30 m. При това не се влияе от наличието на прегради между модула за управление и всяко от устройствата, дори и когато между тях се намира масивен шкаф, както и когато са в различни стаи или на съседни етажи на къщата. Това е решение, позволяващо удобно използване на скрити зад обемисти мебели електрически контакти, управление на електроуреди, поставени на място със затруднен достъп или намиращи се в друго, отдалечено помещение. Сигурното преодоляващо с лекота препятствията дистанционно управление на електроуреди е безценно улеснение за хора със затруднено придвижване или принудени да прекарват повече време на легло.

Управлението на всеки от електроуредите се свежда до включване и изключване на захранването за всеки един или на всички заедно. Освен удобствата, за които стана дума, устройството несъмнено може да спомага и за пестене на електроенергия. Управлението става посредством високочестотен сигнал. Всеки от трите захранващи модула се самопрограмира, като разпознаваемият от него управляващ го, практически уникален код, се подбира автоматично измежду 67 млн. възможни стойности. Така се избягва възможността за външна намеса. Настройването се извършва елементарно лесно и просто.

Изпробвахме дистанционно управление на електрически радиатор през една, две и дори три съседни стаи. Работи безотказно. Изпробвахме го и между два съседни етажа, разделени със стоманобетонна подова плоча и от разстояние над 10 m. Отново безотказно работи.

Всеки от управляващите модули има шуко контакт, чрез който може да бъда захранван един или повече електроуреди с обща мощност до 2300 W. Монтирането на всеки от тях се свежда до поставянето му в електрически шуко контакт и неговото програмиране към сигнала дистанционното устройство.

 

Контакт с измерване на разхода на електроенергия

Устройството представлява цифров електромер, измерващ моментната консумация на електроенергия от включения към него прибор, както и общият разход на електроенергия за даден период от време. Освен в kWh, той отчита разхода на електроенергия и чрез замърсяването на околната среда с въглероден диоксид. Съхранената до момента стойност на изразходваната електроенергия може да бъде заличена чрез бутона Reset. Той е пригоден за включване на електроуреди с максимална мощност 3500 W.

Давайки реална, осезаема представа за разхода на електроенергия от всеки електроуред, приборът спомага за разумно контролиране на потреблението, включително при изключени електроуреди, намиращи се в режим „готовност“ (Standby). Макар и с малко, поради количеството си те допринасят за набъбване на разходите за електроенергия. Със сигурност използването на това евтино и елементарно просто за употреба устройство въздейства дисциплиниращо. Така например беглият поглед върху дисплея показва, че макар и изключен, телевизорът постоянно тегли от мрежата по 14 W всеки час от денонощието, години наред. Това е цената да се намира постоянно в готовност за включване единствено посредством дистанционното устройство на телевизора.

Устройството с инфрачервено управление преустановява разхода на електроенергия в режим Standby

За пълнота ще добавим, че as – Schwabe предлага и специален адаптер с дистанционно инфрачервено управление, който решава този проблем – 30 s след изключване на даден електроуред, той прекъсва връзката с електрическата мрежа, преустановява и разхода на електрически ток.

Точността на измерване на нашия контакт с електромер е ±0,5%, а максималния капацитет на измерената електроенергия – до 9990 kW.

Устройството позволява включване на електроуреди с обща мощност до 3500 W. Шуко контактът е защитен срещу досег от деца.

 

Вляво – контакт с измерване на разхода на електроенергия. Вдясно – разклонител с USB правотоков захранващ модул

Електрически разклонител с USB правотоков захранващ модул

Сравнително скорошната поява на този вид разклонители е породена от все по-масовото използване на стандартния USB куплунг за зареждане на акумулаторната батерия на различни мобилни електронни устройства с прав ток с напрежение 5 V, включително на преносими и настолни LED лампи. Разклонителят има два куплунга за свързване с USB кабел, позволяващи зареждане на литиево-йонна батерии с капацитет до 2400 mAh. Шуко контактът с мрежово напрежение позволява свързване на електроуреди с мощност до 3500 W. Разклонителят е подходящ за вътрешна употреба – има клас на защита IP 20. Шуко контактът е защитен срещу нежелан досег на деца.

За допълнителна информация и покупка посетете електронния магазин на „Ташев Галвинг” ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото