Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Електронен влагомер за дърво и строителни материали

Електронният влагомер е уред, необходим за всеки, който желае да майстори с материали, особено от масивна дървесина, дори за хората, които се отопляват с дърва. За добро качество и свеждане до минимум на вероятността от измятане с времето, дървесината, използвана за изработване на мебели и други конструкции, включително на дюшемените дъски за подови настилки, не бива да имат по-висока влажност от 8–19%. В условията на естествено сушене може да се постигне остатъчна влажност между 13% и 18%. За по-ниски стойности сушенето се извършва в специални камери.

Влажността на дървата за огрев също има решаващо значение за топлинната ефективност, респективно за цената, която плащаме за отопление. Дървата за огрев, на практика сурови, се продават с много висока влажност (50–65%), което ги прави неподходящи за отопление. Не само че трудно горят, ала и голяма част от отделената при горенето топлина се изразходва за изпаряване на влагата. Отделно от това горенето на дърва с висока влажност причинява отделяне на голямо количество сажди. Годните за отопляване дърва трябва да имат влажност под 24% – най-добре 15–20%. Това означава, че трябва да са престояли около 2 години на сухо и проветриво място.

Казаното дотук вече е достатъчно силен мотив за покупката на показания тук електронен влагомер. Нещо повече, освен за измерване на влажността в дървени и материали от дървесни частици, този влагомер е подходящ също така за измерване на влажността на строителни материали и елементи на строителната конструкция – мазилки, шпакловки, циментови замазки, бетонни елементи и т.н. Това е необходимо за успешното извършване на редица дейности като лепене на тапети, полагане на подови настилки, боядисване и т.н., при които се изисква пределна максимална стойност на влажността на основата.

Уредът на as – Schwabe е предназначен да измерва влагата в дърво и дървесни материали в интервала от 6% до 42% с точност ±2% при влажност под 30% и ±4% при влажност над 30%. Измерването на влажността на строителни материали е възможно в диапазона 0,2–2,0%. При стойности под 1,4% точността на измерване е ±0,1%, над тази стойност – 0,2%. Измерването се извършва с четири заострени електрода, които се забиват леко в изследвания материал.

Уредът има и вграден електронен термометър, който измерва температурата на околната среда в интервала 0–40 ˚С. Влагомерът се доставя в удобен за носене и съхраняване текстилен калъф.

За допълнителна информация и покупка посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг” ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото