Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Монтиране на стъпалата на бетонни и метални стълби с дюбели

Нерядко срещано решение е разполагането на стълбата за горния етаж в обитавано помещение. Най-често се използва метална носеща конструкция с дървени стъпала. Такива стълби се продават готови или се правят по поръчка. Няма никакъв проблем обаче човек сам да проектира, разкрои и завари стълбата от кухи метални профили. Закрепването на стъпалата също е улеснено в максимална степен, ако са използват специалните за това дюбели:

» fischer TB за монтиране към метални профили, бетон, плътни тухли или естествен камък.

» fischer TBB, който представлява модификация на първия и е предназначен за монтиране в бетон, като за целта е специално удължен.

С тези дюбели стъпалата се монтират много лесно и бързо, а освен това еластичната глава на дюбела предотвратява скърцането на стъпалата при стъпване върху тях.

В носещите метални профили се пробиват две двойки отвори за дюбелите, а в тях се поставят метални конусчета с остър връх (използват се за дърводелски сглобки с кръгли дибли). За маркиране на отворите от долната страна на стъпалата дюбелите се закрепват в отворите си чрез завиване на винта, и по маркираните центрове в стъпалата се пробиват отворите за главите на дюбелите. В тях се капва лепило и стъпалата се поставят на мястото си.

 

За допълнителна информация посетете електронния магазин на фирма „Ташев-Галвинг”.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото