Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Шлосерски измервателни инструменти на Fervi

Италианската Fervi e измежду компаниите, чието партньорство с „Ташев-Галвинг“ ООД, стартирало преди няколко години, се развива бързо. Една от причините за това е обширната и разнообразна продуктова гама, която Fervi предлага, съчетана с добро качество. Тя включва машини, инструменти, консумативи както за професионално използване, така и за напреднали домашни майстори – металообработване, дърводелство, авторемонти, градинска техника и др. Значителна част от тези продукти „Ташев-Галвинг“ ООД предлага на нашия пазар.

Тук ще представим няколко измервателни инструмента, характерни за шлосерската работа.

 

Шлосерски измервателни инструменти

Актуалният към момента продуктов каталог № 38 на Fervi включва 15 модела на шлосерски шублери. Всъщност, колекцията е значително по-многобройна, защото част от моделите имат по няколко разновидности според максималния обхват на измерване. От тях 5 са с електронно отчитане и цифров дисплей, 2 са с часовников циферблат, а останалите – с класически механичен шублер с линеен нониус.

Към момента вносителят на продуктите на Fervi „Ташев-Галвинг“ ООД предлага на нашия пазар два модела дигитални шублери:

– С041/150

– C033/150 (С033/200 и C033/300).

Втората цифра в наименованието показва максималният обхват на измерване.

Двата шублера имат еднаква точност на измерване – 0,01 mm, а дължината на дългите измерващи челюсти е 40 mm.

Цифровото отчитане е съществено предимство, което прави този вид шублери предпочитани. Те имат по-висока точност в сравнение с класическите с нониус. На практика при тях вероятността от погрешно отчитане е сведена до нула, а големината на изобразените върху екрана цифри е огромно улеснение за всеки, който ползва очила при работа. И двата се захранват с батерия.

Макар че производителят не е посочил изрично, определено моделът С033 е от по-висок клас, по-подходящ за професионална употреба, затова и цената му е по-висока. Изработката и качествата му отговарят на стандарта DIN 862 (ISO 2012).

Шублерът има разграфена в милиметри скала, която е гравирана върху тялото му. Това позволява при нужда (примерно изтощена батерия) измерването да продължи, но с точност в рамките на милиметър. Тялото на измерващия механизъм с дисплея е изцяло метално, докато при С041 е използвана пластмаса. Скалата на С041 е разграфена със стъпка 5 mm и е отпечатана върху пластмасова лента.

Моделът С033 е изработен от закалена стомана, което подсказва използването на по-качествен материал.

С две думи, имаме два шублера с практически еднакви характеристики. И двата са сертифицирани и отговарят на италианския стандарт за точност при измерване UNI-ISO 6906.

Моделът С033 е произведен с оглед използването му в професионални условия, което подсказва и по-високата му цена – малко над 2 пъти. Усещането за по-качествено изпипан инструмент е осезаемо, дори и по качеството на неговата кутия и цветно отпечатан технически паспорт.

Шублерът С041 е предназначен предимно за домашната работилница, и когато не се използва твърде често. Съответно той е и по-евтин.

 

Микрометри

От тази група измервателни инструменти подбрахме да представим два силно различаващи се модела, представители на различни поколения. И двата, както и останалите микрометри на Fervi, отговарят на изискванията на стандарта DIN 863.

Единият – М033, е качествен класически механичен микрометър с отчитане посредством нониус. Тялото му е изработено от качествена отливка, а измервателната част (ходовата резба) е от закалена и повърхностно шлифована стомана. Покритието е от матиран хром. Допиращите се до измервания предмет повърхности са от твърдосплавен, силно износоустойчив материал. Този модел е предназначен за измерване в обхвата 50–75 mm. Точността, стойността на отчитане на този, както и на качествените механични микрометри, е 0,01 mm. Най-голямото му предимство е ниската цена.

Цифровият микрометър М021 е измервателен уред, продукт на дигиталната епоха. Измерването и отчитането са цифрови. Стъпката за отчитане на измерените стойности е 0,001 mm, а точността на измерване е 0,003 mm. За несравнимото удобство при отчитане на измерените резултати върху голям цифров дисплей, вече стана дума при дигиталните шублери. И тук допиращите се до измервания предмет повърхности са от твърдосплавен, силно износоустойчив материал.

Показаният тук микрометър е предназначен за измервания в обхвата 25–50 mm. От същата марка и модел „Ташев-Галвинг“ ООД предлага и микрометри с обхват на измерване 0–25, 50–75, 75–100 mm.

Комплектът съдържа еталон с дължина 25 mm, по който уредът се калибрира. Посредством двата бутона микрометърът се включва и изключва, както и се задава мерната единица – милиметри или инчове. Освен това, методът на измерване може да бъде абсолютен (ABS) или относителен (INC).

Измервателната система се захранва от батерия. Ако уредът не се използва в продължение на около 5 min, се самоизключва. Цифровият микрометър M021 е прецизен професионален уред.

 

Цифров дебеломер

Този непретенциозен на външен вид дигитален уред, обичайно наричан дебеломер, позволява бързо, лесно и удобно измерване на предмети с дебелина до 12 mm. Резултатът от измерването се изписва с едри цифри, като минималната стойност на изписване (стъпка на отчитане) е 0,01 mm. Точността на измерване е 0,1 mm. Максималното разстояние между точката на измерване и края на предмета е 20 mm.

Измерването се извършва чрез натискане на бутон, който издърпва подвижния палец и отпускането му, при което пружинен механизъм го притиска към измервания предмет.

С две думи, това е компактен и лек, удобен за носене в джоба или окачен с карабинерче на каишка уред, позволяващ бързо и лесно измерване с точност, достатъчна за широк диапазон от приложения. Цената му също го прави достъпен, включително за употреба в домакинството, където често се налага измерване на дебелини в интервала, в който работи уредът.

За допълнителна информация и покупка посетете електронния магазин на „Ташев-Галвинг” ООД.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото