Още статии за Ташев-Галвинг ООД

Партньорска среща „Пролет 2018“ на „Ташев-Галвинг“ ООД

На 13 и 14 април т.г. фирма „Ташев-Галвинг“ ООД проведе своята традиционна, четиринайсета поред, двудневна партньорска среща. За място този път бе избрана столицата, а срещата се проведе по необичаен досега начин. Тя бе разделена на две части. Първият ден представляваше своеобразно техническо и търговско изложение, разположено на открито. Територията на паркинга пред големия магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД побра удивително голям брой производители, партньори на фирмата. Всеки от тях бе изградил своята фирмена шатра, в която демонстрираше най-новите и актуални към момента машини и инструменти. Както и досега, основният контингент от посетители бяха редовните участници във всяка такава среща – управители и друг ръководен персонал от над 150 български търговски фирми, партньори на „Ташев-Галвинг“ ООД. Това своеобразно техническо изложение, събрало част от елита на световните производители, бе открито за посещение и от редовите клиенти, изпълващи ежедневно основния и останалите магазини в търговския комплекс на „Ташев-Галвинг“ ООД.

Наред с традиционните производители, за които „Ташев-Галвинг“ ООД е единствен или основен вносител за страната ни, като Hitachi, DeWALT, Black & Decker, FERVI, Rubi, REM Power, TYROLIT и др., представени бяха и други световни марки, които заемат солидно място в продуктовата програма на фирмата организатор: Bosch, Makita, Rothenberger, REMS, Stihl, Festool и др. Тук бе и българската „Спарки Елтос”. За пръв път на организирана от „Ташев-Галвинг“ ООД партньорска среща се представи и фирма „Евромастер Импорт Експорт“ ООД, което е резултат на засилващото се от около година насам сътрудничество. Тя участва с два щанда. Единият бе посветен на електроинструментите на реномираната немска марка Metabo, а вторият, основно на марките Raider и Raider Pro. Новост, привличаща вниманието на посетителите, бяха първите модели електроинструменти от новата марка Raider Industrial, които за пръв път бяха демонстрирани пред българска публика след премиерното им представяне през март т.г. на панаира Eisenwarenmesse в Кьолн.

За пръв път се представи и немската фирма Rodcraft, специализирана в производството на пневматични, хидравлични и други инструменти и съоръжения предимно за автосервизни дейности.

Новата форма на масирано представяне на производителите привлече участието и на известни имена в сектора на строителните материали и химия, чиито продукти „Ташев-Галвинг“ ООД също така успешно продава – Knauf, Henkel и Baumit.

По мнението на участниците в това първо техническо изложение, на редица посетители, както и на самите организатори, този, да го наречем експеримент, се е оказал много успешен. Може да очакваме неговото развитие в бъдеще, още повече, че от години вече „Ташев-Галвинг” провеждат своите партньорски срещи два пъти годишно.

Вторият ден от срещата премина по познатия вече начин. Кратки презентации изнесоха фирмите Hitachi, REM Group и TYROLIT.

 

Представителят на Hitachi, г-н Крунослав Павичич, регионален мениджър на Hitachi Power Tools, привлече вниманието на аудиторията с най-новата серия акумулаторно захранвани електроинструменти, наречена Multi Volt. Става дума за стратегия с използване на нова литиево-йонна батерия с напрежение 36 V – BSL36A18. Тя може да работи както с електроинструментите от серията Multi Volt, изискващи напрежение 36 V, така и с всички инструменти на Hitachi, захранвани с електрически ток с напрежение 18 V. Новата BSL36A18 (36 V) има същите размери и форма като досегашната батерия BSL1850 (18 V). Тя разпознава модела на машината и съответно я захранва с ток с необходимото напрежение. Това я прави универсално приложима. При напрежение на тока 36 V, капацитетът на батерията е 2,5 Ah. При захранващо напрежение 18 V, капацитетът й се удвоява на 5 Ah.

Новата серия електроинструменти на Hitachi – Multi Volt, ще представим в следващия брой на списанието, когато първите електроинструменти от този вид бъдат пуснати в продажба от „Ташев-Галвинг“ ООД.

Г-н Крунослав Павичич (вдясно) представя новата серия акумулаторни електроинструменти Multi Volt

Г-н Павичич обяви също, че компанията, която произвежда и продава електроинструментите на Hitachi, Hitachi Koki, от октомври т.г. се преименува, като нейните инструменти вбъдеще ще се продават под марката HIKOKI. За крайния потребител това не носи никакви промени от досегашната линия в развитие на технологии и иновации, гарантирано е в бъдеще високото качество на продуктите.

В своята презентация г-н Тони Йовановски, регионален представител на REM Group (REM Power), разгледа отделни групи машини, които в момента се предлагат у нас на промоционални цени, като изтъкна предимствата на конкретни модели. Той подчерта специално, че случаите на рекламация са изключително редки.

В този брой на списанието продължаваме темата за заваръчните апарати на REM Power, която подхванахме в НС 1-2/2018.

Вляво – г-н Тони Йовановски, регионален представител на REM Power

Представителят на TYROLIT за България, добре познатият сред участниците в срещата г-н Данчо Данчовски, изрази благодарността си към организатора на срещата – фирма „Ташев-Галвинг“ ООД. Той даде висока оценка на новаторския подход – единият от двата дни да бъде посветен изцяло на демонстрация на машини, инструменти и консумативи. Препоръча този подход да се прилага и в бъдеще, защото фирмите производители получават по-добри възможности за демонстрация на своите продукти в работни условия. Според него срещите на „Ташев-Галвинг“ ООД са добре организирани и силно посещавани. Специално подчерта, че за TYROLIT „Ташев-Галвинг“ ООД е основен партньор в страната ни.

В своето кратко експозе г-н Данчо Данчовски направи цялостен преглед на новостите в продуктовата листа на компанията, като наблегна предимно на общите характеристики и по-малко на специфичните особености на отделни продукти.

За успеха на своите фирма продукти TYROLIT обръща особено внимание на четири фактора, които определят пазарния успех: самите продукти и техните качества, цената, на която се предлагат, начинът и условията на доставка, тяхната промоция. На всеки от тези фактори той задели внимание, като особено подчерта изключителното значение на добре организираната и проведена промоция.

За TYROLIT е от особено значение постоянното проучване на интересите и потребностите на клиентите – нещо, с което компанията се съобразява при непрестанното усъвършенстване и подобряване на качеството на продуктите си.

Целевата група клиенти на фирмата са абсолютно всички, които работят с ъглошлайфмашини.

Той задели повече внимание на обновената гама дискове за рязане.

Както и досега, продуктите на TYROLIT са разделени на три нива на качество. При всяко от тях новите модели имат значително по-голяма производителност спрямо предишните.

• Basic – качествени дискове за по-леки приложения. Тук повишението на производителността при новите дискове е с около 30–35%.

• Standard – качествени дискове за ежедневна употреба. При дисковете за неръждаема стомана (Inox) е постигнато повишаване на производителността около 60%. Нови за групата са дисковете LongLife и 2in1.

• Prеmium – качествени дискове за постигане на максимална производителност. В тази група повишаването на производителността възлиза на 35–60%. Последната стойност се отнася за дисковете LongLife.

Г-н Данчовски представи резултати от множество тестове за сравняване възможностите на дисковете TYROLIT с продуктите на други повече или по-малко известни производители. С уговорката, че резултатите са от машинно проведени тестове, дисковете на TYROLIT показват по-добра или равна на най-добрите конкурентни модели производителност.

Новата серия дискове ще бъде пусната в продажба от „Ташев-Галвинг“ ООД към края на май т.г.

При дисковете за шлайфане TYROLIT също предлага множество нови продукти. Значителни подобрения има при ламелните дискове. Специално за пазарите в Източна и Югоизточна Европа се предлагат бюджетно ориентирани модели в групата Basic.

Има и нов асортимент от конвенционални керамични дискове за шлайфане.

Ораторът специално подчерта, че в областта на заточващите инструменти, дисковете на TYROLIT почти нямат конкуренция в България.

В края на презентацията си г-н Данчовски разгледа накратко отделни модели на машини за сухо и мокро пробиване, за рязане в армиран бетон и други строителни материали.

 

По традиция краят на партньорската среща бе посветен на актуални въпроси при функционирането на партньорската мрежа, и по-конкретно – на създаването от страна на „Ташев-Галвинг“ ООД на индивидуални електронни магазини на всеки от партньорите, пожелали тази безплатна услуга. Разработването на тази програма е започнало преди повече от година. На срещата в София бе демонстрирана последната, напълно завършена, версия на фирмен електронен магазин. В нея са отразени всички препоръки и желания от страна на фирмите, които се интересуват да ползват тази възможност. Новият софтуерен продукт бе приет, така да се каже, с единодушно одобрение и задоволство.


Фирма “Ташев-Галвинг” ООД е основана през 1994 г. с основна дейност търговия със строителни материали, метали, дребна железария, електроинструменти и машини, ръчни инструменти, крепежни елементи, ВиК и др.

Магазините на “Ташев-Галвинг” ООД в София и Ямбол са разположени на обща площ 9000 m2, като в тях се предлагат над 60 000 артикула – професионална техника, ръчни и електроинструменти и машини, помпи, заваръчна техника, сензори и сензорни лампи, водопроводна и санитарна арматура, крепежни елементи, уплътнители и много други, както и оригинални резервни части за тях. Освен това, фирмата предлага и множество материали за строителството и реновирането на сгради – стоманени профили, армировъчни пръти, ламарина, тръби и фитинги за ВиК инсталации, елементи за въздуховоди и климатични инсталации и т.н.

Електронен магазин
на Ташев-Галвинг ООД

Facebook страница
на Ташев-Галвинг ООД

към началото